Nazaj

V Ljubljani zaključen izjemno uspešen Fibin projekt EuroStep

28
jun.
2023
  • Ostalo

Ljubljana – Med pravkar končanim ženskim evropskim košarkarskim prvenstvom je FIBA v Ljubljani izvedla še zadnje izobraževanje projekta EuroStep. Štiridnevne delavnice v okviru programa digitalne preobrazbe s širokim naborom zajetih tem se je udeležilo 22 predstavnikov iz 19 evropskih košarkarskih zvez, 11 udeležencev desetih evropskih klubov ter tokrat tudi 22 predstavnikov slovenskih košarkarskih klubov.

Projekt EuroStep je zasnovan kot pobuda za pomoč pri razvoju zmogljivosti klubov in nacionalnih zvez ter njihove pripravljenosti za obvladovanje pospešene digitalne preobrazbe in novih tehnologij v košarki v obdobju po pandemiji.

Pri projektu je krovna košarkarska organizacija sodelovala z nemško športno univerzo v Kölnu, kot glavnim akademskim partnerjem, s strokovnjaki za obdelovalo košarkarskih statističnih podatkov iz podjetja NBN 23 ter košarkarskimi zvezami Irske, Slovenije, Španije in Švedske. Projekt se je financiral iz programa Evropske unije Erasmus + Sport.


Prva delavnica projekta je s predstavniki klubov iz vse Evrope potekala julija 2022, nato pa je novembra in decembra lani sledila delavnica z nacionalnimi košarkarskimi zvezami. Ob tem je bilo izvedenih še šest spletnih seminarjev, na katerih so sodelovali cenjeni strokovnjaki iz različnih področij športa in marketinga.

Na zaključni delavnici v Ljubljani so bili slušatelji še enkrat več deležni izjemno zanimivih predavanj, pridobljeno znanje pa so sami v praksi preizkusili na tekmah ženskega EuroBasketa. Na svečani zaključni slovesnosti sta jim diplome podelila predsednik FIBA Europe Jorge Garbajosa ter izvršni direktor FIBA Europe Kamil Novak.

Tako udeleženci, kot ustvarjalci vsebin so se strinjali, da je projekt EuroSteo celo presegel začetna pričakovanja. Edinstvena priložnost za izmenjavo znanja in mnenj ter vpogled v delovanje številnih košarkarskih zvez so bili dragocena izkušnja in želja je, da se s podobnimi projekti nadaljuje tudi v prihodnje.


Delavnice v Ljubljani so odlično izkoristili tudi številni predstavniki slovenskih košarkarskih klubov. Košarkarska zveza Slovenije jim je, kot partner projekta EuroStep, namreč omogočila brezplačno udeležbo. Odziv med slovenskimi klubi je bil zelo dober, tako da se je dogodka udeležilo 22 ustvarjalcev klubskih medijskih vsebin. Na predavanjih so dobili veliko novega in uporabnega znanja ter hkrati navezali pomembne mednarodne stike.

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se