Nazaj

V Ljubljani gledalci iz petih kontinentov sveta

14
jun.
2023
  • Članice

Ljubljana - Ta četrtek se začenja 39. evropsko prvenstvo v košarki za ženske, ki ga premierno gosti Ljubljana. Vstopnice za športni spektakel so bile prodane v 30 državah in so še vedno na voljo. V najmanj toliko držav bo šla tudi medijska slika prvenstva.

V dvorani Stožice je vse pripravljeno za košarkarski spektakel leta v Sloveniji. Organizatorji so za premierno tekmo slovenske reprezentance na domačem parketu ta četrtek ob 18 uri za še boljši začetek deklet na prvenstvu pripravili bogat program ter številna presenečenja za gledalce. S slovenskimi navijači polna dvorana Stožice, ki si jo želijo predvsem reprezentantke, kot seveda tudi organizatorji, je lahko pomemben motivacijski dejavnik in s tem šesti igralec na domačem terenu, ki lahko kot že velikokrat ponese našo ekipe do prve zmage. Z izdatno podporo s tribun bodo tudi #rakete veliko lažje letele po igrišču in pustile na parketu vsaka svoje srce.

Zanimiv je podatek, da so bile vstopnice za prvenstvo prodane na petih kontinentih sveta in kar v 30 državah, med katerimi so pričakovano vse države od koder prihajajo reprezentance, ki tekmujejo. Med najbolj zanimivimi pa velja izpostaviti izven evropske države, kot so Hongkong, Avstralija in celo Somalija. Evropsko prvenstvo je tako tudi odlična promocija naše države, hkrati pa bo brez prenočitev, ki jih bodo opravili kupci vstopnic, ustvarilo okoli 5.000 nočitev v Sloveniji. 

Organizator spodbuja  uporabo javnega prevoza, zato imajo vsi imetniki vstopnic za prihajajoči EuroBasket na dan tekme brezplačen prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa. Vreme bo v prihodnjih dneh stabilno in bo omogočalo prihod do dvorane Stožice tudi s kolesi. Vsem, ki zaradi oddaljenosti težje uporabijo javna prevozna sredstva pa organizator svetuje zgodnejši prihod zaradi zapor ceste v bližini dvorane Stožice. Zanje sta na voljo parkirišči P1 in P2 in sicer do zapolnitve mest.

Direktor prvenstva Emir Haskić je izpostavil tudi, da bo v času prvenstva na strani organizatorje sodelovalo 98 oseb, ki jim pomaga 75 prostovoljcev. Sicer pa je bilo v dvorani v zadnjih dneh napeljanih 6,5 km mrežnih povezav, ter skoraj 10 km kablov za prenos slike in zvoka za potrebe medijskih hiš. Slika pa se bo iz Ljubljane predvajala več kot 30 državah. Vsekakor gre za dogodek širšega evropskega pomena, ki si ga navijači lahko ogledajo že za zelo dostopnih 15 evrov.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se