Nazaj

V 7. kolu drugega dela 1.SKL za ženske odlična Zala Šrot

17
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V 1.SKL za ženske so bile danes odigrane tri tekme 7. kola drugega dela tekmovanja. Najbolj zanimiva je bila tekma v Grosuplju, kjer so po izjemnem preobratu slavile domačinke in se s tem z Akson Ilirijo izenačile po številu zmag. Obe ekipi sta zaostajata zdaj le za eno zmago za Tosamo Ledita, ki je na 4. mestu, danes pa je izgubila proti Ježici. Maribor je grozil celotno tekmo, a na koncu so bile boljše igralke Pro-Bit Konjic.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
7. kolo
Sreda, 17. februar


GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA 67:55 (6:21, 19:11, 19:11, 23:12)
CELOTNA STATISTIKA
V dvoboju ekip, ki še vedno upata na končno 4. mesto, ki vodi v polfinale državnega prvenstva, so igralke Grosuplja gostile zasedbo Aksona Ilirije. Domača ekipa je tekmo začela zelo slabo, Ljubljančanke pa so se v prvi četrtini razletele po igrišču in si po prvih desetih minutah priigrale kar 15 točk prednosti. Nato pa so se zaustavile in na igrišču so igrale le domačinke. Do konca tretje četrtine so rezultat popolnoma spreobrnile v svojo korist (44:43). Ko je bilo moč pričakovati rezultatsko zanimivo končnico, pa so Grosupeljčanke našle še dodatno prestavo in tekmo mirno pripeljale do konca. Z današnjo zmago se je domača ekipa izenačila z Aksonom Ilirijo po številu zmag in sedaj bo troboj za četrto mesto (Tosama Ledita ima eno zmago več od Grosuplja in Aksona Ilirije) še bolj napet. Akson Ilirija je imela osem izgubljenih žog več od Grosuplja, a glavno dejstvo, ki je vplivalo na končni rezultat so bile dosežene točke po izgubljenih žogah, saj jih je Grosuplje doseglo 26, Akson Ilirija pa le 9.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Tinkara Zoran in Lea Mehle, ki sta dosegli po 14 točk. Glavno breme doseganja točk pri Ljubljančankah so nosile Tara Pulevič, ki je dosegla 14 točk, Neža Vrečer in Sara Sambolić (11 skokov) pa sta jih dodali po deset.
Grosuplje bodo naslednjič igralo 20. februarja, ko bodo Grosupeljčanke spet aktivne na domačem igrišču, saj jim v goste prihaja ekipa Maribora. Akson Ilirija bo 27. februarja pričakovala gostje iz Kranja.  

MARIBOR : PRO-BIT KONJICE 69:75 (18:19, 19:19, 13:22, 19:15)
CELOTNA STATISTIKA
Dvoboj dveh zadnjeuvrščenih ekip je postregel s pestrim rezultatskim dogajanjem, ki je botroval napeti tekmi, na koncu pa so bile boljše gostje iz Slovenskih Konjic. Prvi polčas je bil vseskozi izenačen, v tretji četrtini pa so Konjičanke pobegnile na devet točk prednosti. A to ni bil znak za predajo, saj so jih v zadnji četrtini domačinke vseskozi lovile, slabi dve minuti pred koncem pa so rezultat celo izenačile na 67:67. Sledila je napeta končnica, v kateri pa so se gostje bolje znašle in prišle do svoje pete zmage v državnem prvenstvu.  Igralke Pro-Bit Konjic so imele kar 22 skokov več od Mariborčank, a so izgubile kar 23 žog, medtem ko so jih igralke Maribora izgubile le 4(!). So pa Štajerke na črti prostih metov izgubile kar 11 točk, saj so jih izvajale le polovično uspešno.
Za Maribor je največ točk dosegla slovenska reprezentantka Merisa Dautović, ki je 19 točkam dodala tudi 13 skokov, Natalija Hočevar jih je dodala 14. Pri Konjičankah je bila razpoložena Zala Šrot, ki je dosegla dvojni dvojček, saj je 19 točkam dodala 11 skokov, Ajša Sivka je prispevala 14 točk.
V naslednjem kolu bo Maribor 20. februarja gostoval v Grosuplju, igralke Pro-Bit Konjic pa bodo 24. februarja doma odigrale zaostalo tekmo 2. kola drugega dela tekmovanja prav tako proti ekipi Grosuplja. 

TOSAMA LEDITA : JEŽICA 47:63 (18:19, 14:14, 7:13, 8:17)
CELOTNA STATISTIKA
V Domžalah je gostovala tretja ekipa 1.SKL za ženske, ljubljanska Ježica. Ježičanke so veljale za favoritinje srečanja, a Domžalčanke so se v tekmo podale z mislijo po utrditvi 4. mesta, ki jim na koncu prinaša vstopnico za polfinale državnega prvenstva. Tekma je bila v prvem polčasu zelo izenačena, saj v tem delu nobena ekipa ni vodila za več kot štiri točke. V drugem polčasu pase je Tosami Lediti igra v napadu popolnoma ustavila in v drugih dvajsetih minutah so igralke iz Domžal dosegle le 15 točk, kar so Ljubljančanke uspele izkoristiti in tekmo mirno pripeljati do konca. V drugem polčasu Tosama Ledita od 21. do 27. in od 34. minute do konca srečanja ni dosegla niti ene točke, Ježičanke pa so v teh dveh obdobjih dosegle delna rezultata 12:0 in 14:0, tako da je misel domačink na morebitno zmago splavala po vodi kljub temu da se je Tosama Ledita v 34. minuti tekme približala na le dve točki zaostanka (47:49). Na koncu je odličilo preveliko število izgubljenih žog domače ekipe, ki jih je izgubila 24. 
Najboljša strelka domače ekipe je s 14 točkami postala Urša Žibert, sledila ji je Lara Kozina Bubnič z 11. Pri Ježici se je strelsko izkazala Sara Meden z 21 točkami, razpoložena je bila tudi Nikolina Delić, ki jih je dosegla 18.
Tosama Ledita bo 24. februarja odigrala svojo naslednjo tekmo in sicer bo to zaostala tekma 2. kola drugega dela, v goste jim takrat prihaja ekipa Maribora. Ježičanke pa bodo dva dni prej v Kranju odigrale derbi 8. kola, proti Triglavu.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se