Nazaj

V 2. kolu 1.SKL za ženske zmagi za Ježico in Jasmin sport Ledito

02
okt.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Z današnjima dvema tekmama v Ljubljani in Domžalah se je nadaljeval prvoligaški ples deklet pod slovenskimi koši. V Ljubljani je Ježica po boljši igri v drugem polčasu premagala Triglav, igralke Jasmin sport Ledite pa so v Domžalah po razburljivi končnici tekme premagale gostujoče Ilirijanke. Z jutrišnjo tekmo v Grosuplju, kjer bodo gostovale igralke Maribora, se bo 2. kolo tudi zaključilo.
FOTO: ŽKD Ježica

1. SKL ZA ŽENSKE
2. kolo
Petek, 2. oktober


JEŽICA : TRIGLAV 72:52 (13:14, 19:15, 22:11, 18:12)
CELOTNA STATISTIKA
Ježica, ki je tudi v 2. kolu 1. SKL za ženske igrala na domačem parketu, je po zmagi nad Triglavom ostala, poleg Cinkarne Celje edina neporažena ekipa v državnem prvenstvu. Tekma je bila sicer zelo izenačena v prvem polčasu, nato pa so domačinke od 26. do 33. minute srečanja naredile delni rezultat 19:5 in srečanje dokončno prelomile v svojo korist. Igralke Triglava je na tekmi pokopal podpovprečen met za dve točki, saj so iz igre metale le 34%, medtem ko so bile Ježičanke v tem segmentu igre polovično uspešne, kar je tudi pomenilo osem zadetih metov več. Najboljša strelka pri domači ekipi je bila Ana Šarić, ki je dosegla 18 točk, Anja Dragar pa jih je dodala 14 in osemkrat tudi uspešno skočila. Pri gostjah je bila edina igralka z dvomestnim številom doseženih točk Manca Vrečar, ki jih je dosegla 16, velja pa omeniti Gala Kramžar, ki je osmim točkam dodala kar 15 skokov, od česar jih je kar šest zbrala v napadu. V 3. kolu Ježičanke 10. oktobra potujejo na srečanje z Mariborom, Triglavanke pa isti dan doma pričakujejo ekipo Jasmin sport Ledite.

JASMIN SPORT LEDITA : AKSON ILIRIJA 73:69 (15:21, 23:17, 18:19, 17:12)
CELOTNA STATISTIKA
Jasmin sport Ledita je po porazu v 1. kolu državnega prvenstva v domači dvorani doseči svojo prvo zmago v sezoni, igralke Akson Ilirije, ki so tudi izgubile prvo tekmo v sezoni, pa so v Domžale prišle z isto željo. Tekma je bila skozi njen celoten potek zelo izenačena, nobena ekipa pa si ni priigrala višje prednosti od 6 točk. Večino tekme so vodile gostje, a v zadnjih petih minutah tekme so domačinke uspele s serijo 13:3 tekmo obrniti v svojo korist in zmaga je ostala v Domžalah. Porazu Aksona Ilirije je botroval njihov sila povprečen met za dve točki (40%), 18 skokov več Jasmin sport Ledite in le 55% uspešnost pri izvajanju prostih metov, kljub temu, da je Akson Ilirija izvajala 10 več. Pri domači ekipi je bila najboljša strelka Urša Žibert, ki je dosegla kar 28 točk, Ela Stergar jih je dosegla 12. Pri gostjah velja omeniti 16-letno Saro Sambolič, ki je dosegla 19 točk in 17-letno Taro Pulevič, ki jih je dosegla 16. V 3. kolu se bo Jasmin sport Ledita 10. oktobra odpravila na kratko gostovanje v Kranj, k igralkam Triglava, Akson Ilirija pa isti dan bo v domači dvorani merila moči z ekipo Pro-Bit Konjice.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se