Nazaj

Triglavanke premočne za Tosamo Ledita v prvi tekmi 5. kola drugega dela 1.SKL za ženske

29
jan.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V prvi tekmi 5. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL za ženske so igralke Triglava gostovale v Domžalah in po odličnem začetku tekmo mirno pripeljale do konca ter zanesljivo zmagale. V soboto, 30. januarja, bo odigrana še ena tekma 5. kola, Konjičanke bodo gostovale v Ljubljani, pri Aksonu Iliriji.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
5. kolo
Petek, 29. januar


TOSAMA LEDITA : TRIGLAV 50:71 (7:20, 19:19, 13:15, 11:17)
CELOTNA STATISTIKA
V prvi tekmi 5. kola drugega dela tekmovanja v 1.SKL so igralke iz Kranja gostovale v Domžalah, pri Tosami Lediti. Kranjčanke, ki so uvrščene celo na prvo mesto državnega prvenstva (odigrale so dve tekmi več od Cinkarne Celje, ob istem številu porazov), so zmagale že sedemnajstič v sezoni. Za tokratno zmago so poskrbele kar v prvi četrtini, ki so jo dobile z razliko trinajstih točk, nato pa so nadzorovale potek srečanja in ga mirno pripeljale do konca. Domača ekipa je bila enakovreden nasprotnik v drugi in tretji četrtini, a jih je pokopal slabši začetek tekme, četrto četrtino pa so prav tako Domžalčanke prav tako začele z rezultatom 0:7 in tako zapravile možnost za povratek v tekmo. Predvsem so bile domače igralke podpovprečne v metu iz igre, saj so skupno metale 34%, dve trojki za Tosamo Ledito pa je zadela Urša Žibert, medtem ko so ostale igralke domačink od desetih metov izza črte 6,75 m zadele le enega, prav tako pa na tekmi nikoli niso vodile, medtem ko so izgubile kar 30 žog.
Pri domači ekipi razen Urše Žibert, ki je dosegla 17 točk, nobena igralka ni presegla doseženega dvomestnega števila točk. Pri gostjah je bila najboljša strelka Ajda Burgar, ki je dosegla 16 točk, Rebeka Abramovič jih je prispevala 14.
Domžalčanke bodo naslednjič aktivne po reprezentančnem premoru, ko bodo 13. februarja gostovale v Celju, Triglav pa bo 5. februarja proti Pro-Bit Konjicam vnaprej odigral tekmo 13. kola drugega dela državnega prvenstva.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se