Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj

09
mar.
2020
  • Liga Nova KBM
  • 1. SKL za ženske
  • 2. SKL
  • 3. SKL
  • 4. SKL

Ljubljana – V drugem delu Lige Nova KBM bo ta teden zelo pestro, saj bodo tekme potekale skozi celoten teden. Za uvod v 3. kolo se bosta v neposrednem prenosu na Šport TV v torek, 10. marca, ob 18.45, v Ligi za prvaka pomerili ekipi Helios Suns in Cedevita Olimpije. Isti dan se bo 15 minut kasneje v Rogaški Slatini začelo tudi srečanje med domačo Rogaško in Krko. V sredo, 11. marca, bo na Polzeli gostoval aktualni državni prvak, Koper Primorska. Tretje kolo drugega dela Lige Nova KBM se bo, v petek 13. in soboto 14. marca, zaključilo z dvema tekmama v Ligi za obstanek. V petek bo Zlatorog Laško gostil Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur, v soboto pa Terme Olimia Podčetrtek potuje v Šentjur. Dekleta v 1. SKL pa bodo nadaljevala s tekmami v 2. delu tekmovanja, kjer bosta v skupini za prvaka odigrana 7. in 8. kolo, v skupini za razigravanje pa bo odigrana ena tekma 5. kola.

LIGA NOVA KBM

V drugem delu Lige Nova KBM so bile v drugem kolu odigrane štiri tekme, v tretje kolo pa se ekipe podajajo iz različnih izhodišč. Tako bo ekipa Rogaške zaradi obveznosti drugih klubov v torek, 10. marca, odigrala svojo prvo tekmo v drugem delu Lige Nova KBM, Cedevita Olimpija pa je, poleg prej omenjene Rogaške, še edina neporažena ekipa. Hopsi Polzela, Krka in Helios Suns so v tretje kolo, po prvih dveh kolih drugega dela Lige Nova KBM v Ligi za prvaka, podajajo s polovičnim izkupičkom. Koper Primorska pa se podaja v lov za svojo prvo zmago v drugem delu Lige Nova KBM. Zlatorog Laško in Šentjur bosta konec tedna svoji domači tekmi odigrala z dobro popotnico iz prejšnjega kola, saj sta obe ekipi zmagali v gosteh proti Podčetrtku in Šenčurju. Pozornost televizijskih gledalcev pa bo usmerjena na tekmo v Domžalah, kjer domači Helios Sunsi gostijo Cedevita Olimpijo. Vse ostale tekme Lige Nova KBM si bo moč ogledati v spletnih prenosih.

LIGA NOVA KBM
3. kolo - Liga Nova KBM za prvaka

Torek, 10. marec, ob 18.45
HELIOS SUNS : CEDEVITA OLIMPIJA - prenos na Šport TV (STATISTIKA)

Torek, 10. marec, ob 19.00
ROGAŠKA : KRKA  - SPLETNI PRENOS (STATISTIKA)

Sreda, 11. marec, ob 19.00
HOPSI POLZELA : KOPER PRIMORSKA  - SPLETNI PRENOS (STATISTIKA)

3. kolo - Liga Nova KBM za obstanek
Petek, 13. marec, ob 19.30
ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR - SPLETNI PRENOS (STATISTIKA)

Sobota, 14. marec, ob 19.00
ŠENTJUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK - SPLETNI PRENOS (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM DRUGEGA DELA LIGE NOVA KBM

1. SKL ZA ŽENSKE

Po končanem tekmovanju Pokala za članice se 1. SKL za ženske vrača v urnik 2. dela tekmovanja. V prihajajočem tednu bosta tako odigrana 7. in 8. kolo v skupini za prvaka. V torek, 10. marca, finalistke pravkar končanega Pokala za članice, Jasmin sport Ledita pričakuje ekipo Grosuplja, v skupini za prvaka pa bosta nato odigrani še dve tekmi in sicer obe v sredo, 11. marca. Na tekmi ob 19.30 uri Ježica gosti ekipo Pro-Bit Konjice, uro kasneje pa se nam obeta ponovitev polfinala Pokala za članice, saj igralke Triglava pričakujejo vodilno ekipo 1. SKL in zmagovalke Pokala za članice, Cinkarno Celje. Nato pa bodo v 8. kolu že v četrtek, 12. marca Pro-Bit Konjice merile moči proti Triglavu, dan kasneje pa bodo v ponovitvi finala Pokala članice igralke Cinkarne Celja še enkrat poizkusile doma upravičiti vlogo favorita proti ekipi Jasmin sport Ledite. V soboto, 14. marca bo na sporedu tudi tekma v skupini za razigravanje, v Domžale prihaja ekipa Maribora, tekmovalni teden v 1. SKL pa zaključuje par v skupini za prvaka, kjer isti dan Grosuplje v domači dvorani gostijo igralke Ježice. 

1. SKL ZA ŽENSKE
7. kolo - za prvaka

Torek, 10. marec, ob 19.30 
JASMIN SPORT LEDITA : GROSUPLJE (STATISTIKA)

Sreda, 11.marec, ob 19.30
JEŽICA : PRO-BIT KONJICE (STATISTIKA)
Sreda, 11.marec, ob 20.30
TRIGLAV : CINKARNA CELJE (STATISTIKA)

8. kolo - za prvaka
Četrtek, 12. marec, ob 17.30
PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV (STATISTIKA)

Petek, 13.marec, ob 20.00
CINKARNA CELJE : JASMIN SPORT LEDITA (STATISTIKA)

Sobota, 14.marec, ob 20.00
GROSUPLJE : JEŽICA (STATISTIKA)

5. kolo - za razigravanje
Sobota, 14. marec, ob 18.00
DOMŽALE : MARIBOR (STATISTIKA

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1. SKL ZA ŽENSKE

2. SKL ZA MOŠKE

Do konca rednega dela 2. SKL sta ostali še dve koli in boj za mesta, ki vodijo v končnico je skoraj na vrhuncu. V tekočem tednu bo odigrano pet tekem, prva tekma bo v petek, 13. marca, vse ostale bodo odigrane v soboto, 14. marca. Derbi 2. SKL bo prav gotovo tekma med vodilnima moštvoma, saj drugouvrščena ekipa Mesarije Prunk Sežane doma gosti igralce iz Kranja, ki so vodilni v 2. SKL. Portorož, PVC Nagode Postojna, LTH Castings in Brinox Medvode pa bodo tudi v 21. kolu bili hudo bitko za uvrstitev v končnico 2. SKL. 

2. SKL
21. kolo
Petek, 13. marec, ob 17.10
LJUBLJANA : HRASTNIK (STATISTIKA)

Sobota, 14. marec
Ob 17.30
ILIRIJA : PVC NAGODE POSTOJNA (STATISTIKA)
Ob 19.00
MESARIJA PRUNK SEŽANA : ECE TRIGLAV (STATISTIKA)
TROTI : BRINOX MEDVODE (STATISTIKA)
Ob 20.00
PORTOROŽ : LTH CASTINGS (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 2. SKL

3. SKL ZA MOŠKE

V drugem delu tekmovanja za uvrstitev v 2. SKL potekajo zelo zanimivi dvoboji in vsaka tekma je lahko že ključna za napredovanje ekip v 2. SKL. Derbi kola tokrat obeta v soboto, 14. marca, ko si bosta nasproti stali domača ekipa iz Litije in Slovana iz Ljubljane in tekma lahko na koncu odloča tudi o drugem mestu Lige za prvaka.

3. SKL - Liga za prvaka
Sobota, 14. marec, ob 19.00
LITIJA : SLOVAN (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICE DRUGEGA DELA 3. SKL

4. SKL ZA MOŠKE

Osem četrtoligašev se je konec meseca februarja podalo v boj za prvaka, saj se je takrat začela končnica 4. SKL, sedaj pa je čas za prvi polfinalni tekmi, preko katerih štirje klubi iščejo svojo priložnost za uvrstitev v 3. SKL. V soboto, 14. marca, bosta na sporedu obe polfinali, ki bosta zelo zanimivi, saj sta se moštvi v obeh polfinalnih parih pomerili med sabo že v rednem delu in je med njimi še nekaj rezultatsko neporavnanih računov.

Končnica
POLFINALE
Sobota, 14. marec

GORENJA VAS : IPROS VRHNIKA (STATISTIKA)
KRŠKO : VRTINE PALIR-PREBOLD 2014 (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM 4. SKL
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se