Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj

02
mar.
2020
  • Liga Nova KBM
  • 2. SKL
  • 3. SKL
  • 4. SKL

Ljubljana – Pretekli teden smo zakorakali v drugi del Lige Nova KBM, ta teden pa se bo nadaljeval po ustaljenem, tedenskem ritmu. Za uvod se bosta v neposrednem prenosu na Šport TV v torek, 3. marca, ob 18.45, pomerili ekipi Kopra Primorske in Helios Sunsov, isti dan pa se bo 15 minut kasneje v Novem mestu začelo tudi srečanje med domačo Krko in Hopsi. Med vikendom bodo v ospredju dekleta, saj bodo košarkarice odločale o pokalnih prvakinjah za sezono 2019/2020.  V polfinalu si bosta v soboto najprej nasproti stali ekipi Akson Ilirije in Jasmin sport Ledite, nato pa še zasedbi Triglava in Cinkarne Celje. Zmagovalke obeh polfinalnih dvobojev se bodo v nedeljo, 8. marca, ob 17. uri pomerile za naslov prvakinj. Vse tekme Pokala članic si bo moč ogledati v neposrednih prenosih na Šport TV.

LIGA NOVA KBM

V drugem delu Lige Nova KBM so bile v prvem kolu odigrane štiri tekme, v drugo kolo pa se ekipe Cedevite Olimpija in Hopsov s Polzele v Ligi za prvaka in Šentjurja ter Gorenjske gradbene družbe Šenčurja v Ligi za obstanek podajajo s prvo zmago v žepu. Dve tekmi Lige Nova KBM v Ligi za prvaka bosta odigrani v torek, 3. marca, drugi dve tekmi Lige Nova KBM, ki bosta odigrani v okviru Lige za obstanek pa bosta na sporedu v soboto, 7. marca. Pozornost gledalcev pred malimi zasloni bo usmerjena na tekmo v Kopru, kjer domača Koper Primorska pričakuje goste iz Domžal. V KK Koper Primorska so se odločili, da bo tekma zaradi širjenja koronavirusa v soseščini preventivo odigrana za zaprtimi vrati.

LIGA NOVA KBM
2. kolo - Liga Nova KBM za prvaka
Torek, 3. marec, ob 18.45
KOPER PRIMORSKA : HELIOS SUNS - prenos na Šport TV (STATISTIKA)

Torek, 3. marec, ob 19.00
KRKA : HOPSI POLZELA (STATISTIKA)

2. kolo - Liga Nova KBM za obstanek
Sobota, 7. marec, ob 19.00
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR (STATISTIKA)
TERME OLIMIA PODČETRTEK : ZLATOROG LAŠKO (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM DRUGEGA DELA LIGE NOVA KBM

POKAL ČLANIC

Pozornost ženskih košarkarskih klubov in sledilcev ženske košarke bo v tekočem tednu usmerjena v vikend, saj se bo v Domžalah odigral že 29. pokal za članice v samostojni Sloveniji. Zaključni turnir bo v organizaciji Košarkarske zveze Slovenije in ŽKD Jasmin sport Ledita gostila športna dvorana Domžale. V polfinalu si bosta v soboto, 7. marca, ob 15.30 v prvem paru nasproti stali ekipi Aksona Ilirije in Jasmin sporta Ledite. Drugi polfinalni par pa bo tri ure kasneje v znamenju obračuna, ki je v zadnjih letih označen kot klasični, in sicer si bosta nasproti stali ekipi Triglava in Cinkarne Celja. Zmagovalki obeh parov se bosta v nedeljo, 8. marca, ob 17. uri pomerili za naslov zmagovalk Pokala članic. Vse tekme si bo moč ogledati v neposrednih televizijskih prenosih na kanalu Šport TV. Zadnji tekmi sezone bodo v Domžalah v nedeljo, 8. marca odigrala tudi dekleta v mini pokalu. Ob 12.30 se bodo za tretje mesto pomerile košarkarice Vipave in Cinkarne Celje, ob 14. uri pa bo na sporedu finale med Krko in Janino. Letošnja sezona Mini pokala deklet je sedma po vrsti, v tekmovanju pa je sodelovalo 28 ekip.

Pokal članic, 7. in 8. marec, Domžale, športna dvorana Domžale
POLFINALE:
Sobota, 7.marec, ob 15.30
AKSON ILIRIJA : JASMIN SPORT LEDITA – prenos na Šport TV (STATISTIKA)

Sobota, 7.marec, ob 18.30
TRIGLAV : CINKARNA CELJE – prenos na Šport TV (STATISTIKA)

FINALE:
Nedelja, 8. marec, ob 17.00 – prenos na Šport TV

VSE O POKALU ČLANIC

2. SKL

Do konca rednega dela 2. SKL so ostala še tri kola in prostora za morebitne popravne izpite ekip, ki še upajo na uvrstitev v končnico tekmovanja, je še zelo malo. V tekočem tednu bo odigrano pet tekem, prva tekma bo že v sredo, 4. marca, tri bodo odigrane v soboto, 7. marca, kolo pa se bo zaključilo s tekmo v nedeljo, 8. marca. Obe vodilni ekipi 2. SKL, ECE Triglav in Mesarija Prunk Sežana, v 20. kolu igrata doma, ECE Triglav v sosedskem derbiju proti LTH Castings iz Škofje Loke, Mesarija Prunk Sežana pa gosti Celje. Hrastnik, ki je v zadnjih desetih kolih zmagal kar osemkrat gosti Portorož, PVC Nagode Postojna doma proti Ljubljani in Brinox Medvode prav tako doma proti Iliriji pa bosta poizkusili narediti korak naprej k uvrstitvi v končnico 2. SKL. 

2. SKL
20. kolo

Sreda, 4. marec, ob 19.00
HRASTNIK : PORTOROŽ (STATISTIKA)

Sobota, 7. marec
Ob 18.00
ECE TRIGLAV : LTH CASTINGS (STATISTIKA)

Ob 19.00
PVC NAGODE POSTOJNA : LJUBLJANA (STATISTIKA)
MESARIJA PRUNK SEŽANA : CELJE (STATISTIKA)

Nedelja, 8. marec, ob 19.00
BRINOX MEDVODE : ILIRIJA (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 2. SKL

3. SKL

Drugi del tekmovanja se je že začel in priča smo nekaterim zelo zanimivim dvobojem za uvrstitev v 2. SKL, kjer v ligi za prvaka spremljamo Gorico, Jesenice, Litijo, Slovan, Nazarje in AKK Branik. Dvanajst ekip tekmovanje nadaljuje v ligah za razvrstitev, šest pa v ligi za obstanek. V drugem kolu nadaljevanja tekmovanja v 3. SKL se derbi kola tokrat obeta v soboto, 7. marca, ko si bosta na sproti stali domača ekipa iz Nazarij in Slovana iz Ljubljane.


Sobota, 7. marec, ob 19.00
NAZARJE : SLOVAN (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICE DRUGEGA DELA 3. SKL

4. SKL

Osem četrtoligašev se je že konec meseca februarja podalo v boj za prvaka, saj je na sporedu končnica 4. SKL. V petek in v soboto bodo odigrane druge štiri tekme, najbolj zanimivo pa bo v Dravogradu, kjer domača ekipa gosti Gorenjo vas, ki je v prvi tekmi zmagala z razliko štirih točk. Preostalih sedem ekip v drugem delu igra za razigravanje.

2. kolo - Končnica
Sobota, 7. marec, ob 17.30
DRAVOGRAD KOROŠKA : GORENJA VAS (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM 4. SKL
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se