Nazaj

Tedenski napovednik tekem članskih tekmovanj

09
dec.
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V tekočem tednu (9.12. - 16.12.2019) se bosta v sredo, 11. decembra, v 1. SKL za moške v neposrednem televizijskem prenosu pomerili ekipi Krke in Koper Primorske. Na košarkarskih prizoriščih državnega prvenstva za ženske bomo lahko spremljali osem tekem, tekmo manj bodo odigrala moštva v tekmovanju 2. SKL za moške. V 3. SKL so ekipe že odigrale prvi krog tekmovanja in tako v soboto, 14. decembra, začenjajo z drugimi medsebojnimi tekmami letošnje sezone. V torek, 10. decembra, bosta odigrani še povratni tekmi slovenskega pokalnega tekmovanja za člane - pokala Spar ter prva medsebojna tekma med Terme Olimia Podčetrtkom in Šentjurjem.

1. SKL ZA MOŠKE

V enajstem kolu 1. SKL za moške se bosta v sredo v neposrednem televizijskem prenosu pomerili ekipi novomeške Krke in Koper Primorske. Obe ekipi imata za seboj pozitivno serijo tekem. Krka je nazadnje izgubila pred več kot mesecem dni proti ekipi Helios Suns, neporaženi Koprčani pa so v letošnji sezoni tesni tekmi odigrali le s Krko in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Prva medsebojna tekma se je v Kopru končala z rezultatom 68:64 v korist Primorske. Obračun, ki se bo začel ob 18.45 uri, si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

V soboto bodo na sporedu preostale tri tekme, kjer bomo ponovno spremljali lokalni derbi med Hopsi in Rogaško, zanimiva tekma pa se obeta v Domžalah med domačimi Helios Sunsi in Šentjurjem. Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur pa se bodo pred domačimi gledalci pomerili z Laščani.

11. kolo

Sreda, 11. december, ob 18.45 - prenos na Šport TV
KRKA : KOPER PRIMORSKA (STATISTIKA)

Sobota, 14. december, ob 19.00
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO (STATISTIKA)

HELIOS SUNS : ŠENTJUR (STATISTIKA)

HOPSI POLZELA : ROGAŠKA (STATISTIKA)

LESTVICA 1. SKL ZA MOŠKE

 

1. SKL ZA ŽENSKE

V državnem prvenstvu za ženske bosta v torek, 10. decembra, na sporedu dve vnaprej odigrani tekmi petnajstega kola. Ob 18. uri se bosta na Ježici pomerili ekipi Ježice in Triglava, ob 20. uri pa se v Dvorani Tabor obeta obračun med Mariborom in Akson Ilirijo. 

Preostali tekmi dotičnega kola bosta odigrani v soboto, 4. januarja 2020. Grosuplje doma pričakuje Cinkarno Celje, v Domžalah pa se obeta mestni derbi med Domžalami in Jasmin sport Ledito. 

V soboto, 14. decembra, bodo v sklopu trinajstega kola na sporedu vse štiri tekme. Pro-Bit Konjice se bodo doma pomerile z Jasmin sport Ledito, Grosuplje bo gostilo Akson Ilirijo. Pred domačimi gledalci bodo Mariborčanke gostile Triglavanke, Domžalčanke pa Ježičanke.

15. kolo

Torek, 10. december, ob 18.00
JEŽICA : TRIGLAV (STATISTIKA)

Ob 20.00
MARIBOR : AKSON ILIRIJA (STATISTIKA)

PREOSTALI TEKMI:

Sobota, 4. januar, ob 17.30
GROSUPLJE : CINKARNA CELJE (STATISTIKA)

Ob 18.00
DOMŽALE : JASMIN SPORT LEDITA (STATISTIKA)

13. kolo

Sobota, 14. december, ob. 16.30
PRO-BIT KONJICE : JASMIN SPORT LEDITA (STATISTIKA)

Ob 17.30
GROSUPLJE : AKSON ILIRIJA (STATISTIKA)

Ob 18.00
MARIBOR : TRIGLAV (STATISTIKA)

DOMŽALE : JEŽICA (STATISTIKA)

LESTVICA 1. SKL ZA ŽENSKE

 

2. SKL ZA MOŠKE

V prihodnjem tednu bo na košarkarskih prizoriščih 2. SKL na sporedu sedem tekem, derbi enajstega kola pa se obeta v legendarni Hali Tivoli, kjer se bosta v petek ob 20.30 uri pomerili ekipi Ilirije in Hrastnika. V sredo bosta na sporedu dve tekmi, in sicer zaostala tekma šestega kola med Parklji in Portorožem ter tekma enajstega kola med Celjem in Portorožem. Preostale štiri tekme enajstega kola bodo odigrane v soboto.

6. kolo

Sreda, 11. december, ob 21.00
PARKLJI : PORTOROŽ (STATISTIKA)

11. kolo

Sreda, 11. december, ob 19.00
CELJE : BRINOX MEDVODE (STATISTIKA)

Petek, 13. december, ob 20.30
ILIRIJA : HRASTNIK (STATISTIKA)

Sobota, 14. december, ob 17.00
LJUBLJANA : LTH CASTINGS (STATISTIKA)

TROTI : PVC NAGODE POSTOJNA (STATISTIKA)

Ob 19.00
MESARIJA PRUNK SEŽANA : PARKLJI (STATISTIKA)

Ob 20.30
PORTOROŽ : ECE TRIGLAV (STATISTIKA)

LESTVICA 2. SKL ZA MOŠKE
 

3. SKL ZA MOŠKE

V 3. SKL so ekipe že odigrale prve medsebojne tekme letošnje sezone. Po osmih kolih so edini neporaženi košarkarji Gorice, ki na lestvici skupine Zahod zasedajo prvo mesto, drugi je Slovan s šestimi zmagami in dvema porazoma, prav toliko jih ima tretjeuvrščena Hidria. 

Ekipi Litije in AKK Branika imata na svojem računu sedem zmag in en poraz. Litija je na lestvici skupine Center pred drugouvrščenimi Jesenicami, AKK Branik pa je v skupini Vzhod pred drugouvrščenimi Nazarji.

Derbi tedna se obeta v soboto, ko se bosta v Športni dvorani Osnovne šole Milojke Štrukelj pomerili ekipi Gorice in Hidrie.

Derbi tedna:
Sobota, 14. december, ob 19.00

GORICA : HIDRIA (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICE

 

4. SKL ZA MOŠKE

V soboto, 14. decembra, se bosta poleg sedmih drugih tekem, v lokalnem derbiju 4. SKL v skupini Vzhod pomerili ekipi dosedaj še neporaženega Prebolda in Vranskega. Obračun se bo v Športni dvorani Osnovne šole Prebold začel ob 18. uri. 

Derbi tedna:
Sobota, 14. december, ob 18.00

VRTNINE PALIR-PREBOLD 2014 : VRANI VRANSKO (STATISTIKA)

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI


POKAL SPAR

Peti krog slovenskega pokalnega tekmovanja za moške je že v polnem teku. V četrtek, 26. novembra, sta se v prvi tekmi petega kroga pomerili ekipi Hopsov in Zlatoroga, z rezultatom 101:84 so slavili Polzeljani. Prvo tekmo sta odigrali tudi ekipi Ilirije in Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki so jo z rezultatom 78:98 dobili gostujoči Šenčurjani. 

V torek 10. decembra bosta odigrani povratni tekmi med Hopsi in Zlatorogom ter Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Ilirijo, odigrana pa bo tudi prva tekma med Terme Olimia Podčetrtkom in Šentjurjem. 

Torek, 10. december, ob 18.00
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ILIRIJA (STATISTIKA| *98:78

ZLATOROG LAŠKO : HOPSI POLZELA (STATISTIKA| *84:101

Ob 19.00
TERME OLIMIA PODČETRTEK : ŠENTJUR (STATISTIKA)

*rezultat prve medsebojne tekme

RAZPORED TEKEM IN REZULTATI

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se