Nazaj

Superšolarji in Superšolarke na zaslužene počitnice

07
jun.
2017
  • Košarkarski Superšolar

Ljubljana – Tudi letošnja sezona Košarkarskega Superšolarja je prinesla zanimive dvoboje pod šolskimi koši. Mladi košarkarji in košarkarice so s prikazano igro navdušili ter se na igriščih predvsem zelo zabavali. Tako smo prepričani, da bo šolsko leto vsem ostalo v lepem spominu.

Po šolskem letu 2015/2016, ko smo praznovali lep jubilej – 50 letnico šolskega košarkarskega tekmovanja, ki je bil prej poznan pod imenom Pionirski festival, so se mladi športniki in športnice tudi v letošnjem šolskem letu pogumno podali pod šolske koše.

S tekmovanjem na občinski in področni ravni so začeli lanskega oktobra, z januarjem pa so najboljše ekipe starejših učencev in učenk začele z lovom za naslovom državnih prvakov. V mesecu marcu so se jim pridružili še mlajši učenci in učenke, prav vsi pa so s prikazano igro navdušili.
Skupaj se je na šolskih košarkarskih igriščih od prve stopnje tekmovanja naprej družilo več kot 6700 osnovnošolcev. Na koncu sezone so največ razlogov za zadovoljstvo imeli starejši učenci OŠ Primoža Trubarja Laško, starejše učenke OŠ III Murska Sobota, mlajši učenci OŠ Domžale ter mlajše učenke OŠ Šmarje pri Jelšah, ki so prikazali največ znanja in povsem zasluženo stopili na najvišjo stopničko.

UČENCI OŠ PRIMOŽA TRUBARJA LAŠKO PRVAKI MED STAREJŠIMI UČENCI
UČENKE OŠ III MURSKA SOBOTA PRVAKINJE MED STAREJŠIMI UČENKAMI
UČENCI OŠ DOMŽALE PRVAKI MED MLAJŠIMI UČENCI
UČENKE OŠ ŠMARJE PRI JELŠAH PRVAKINJE MED MLAJŠIMI UČENKAMI

ZGODOVINA KOŠARKARSKEGA SUPERŠOLARJA (PIONIRSKEGA FESTIVALA)

Košarkarska zveza Slovenije je tudi v šolskem letu 2016/2017 vsem udeležencem finalnega turnirja Košarkarskega Superšolarja brezplačno podelila komplet dvobarvnih košarkarskih dresov.

Uspešen šolski košarkarski projekt pa so prepoznali tudi v Holdingu Slovenske Elektrarne. Tako se je Skupina HSE, ki velja za največjo slovensko organizacijo s področja elektroenergetike, pridružila partnerjem Košarkarske zveze Slovenije in prepričani smo, da bo medsebojno sodelovanje tako uspešno, kot so na šolskih košarkarskih igriščih uspešni mladi košarkarji in košarkarice.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se