Nazaj

Sivka tretja, Oblakova četrta, Dikaioulakos trener leta v Evroligi

16
apr.
2023
  • Članice

Ljubljana - Košarkarice Fenerbahceja so zmagovalke košarkarske Evrolige. V finalu v Pragi so v turškem obračunu ugnale Mersin z 99:60. V boju za tretje mesto je italijanska Berretta Familia Schio premagala domačo USK Prago z 59:56. Slovenski selektor Georgios Dikaioulakos izbran za trenerja leta.

V dresu Familie mlada slovenska reprezentantka Ajša Sivka sicer ni dobila priložnosti za igro. Na drugi strani je za Prago kapetanka Teja Oblak dosegla 17 točk in temu dodala še pet skokov in štiri podaje. Prav Oblakova bi bila lahko junakinja preobrata na tekmi, saj je pet sekund pred koncem poskrbela za izenačenje. Domače so nato še prestregle žogo Italijankam, Valeriane Vukosavljević pa je nato prav tako izgubila žogo, kar je z metom za tri točke ob pisku sirene kaznovala Egle Sventoraite.

Prav posebno priznanje pa je prejel selektor slovenske ženske reprezentance Georgios Dikaioulakos. Na zaključnem turnirju je namreč prejel naziv trenerja leta v Evroligi. Nagrado si je zaslužil s tem, da je prvič po dveh desetletjih pripeljal kak italijanski klub na finalni turnir četverice. Beretta Famila Schio se je tako daleč prebila prvič in se po zmagi nad Prago veselila tretjega mesta.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se