Nazaj

S tekmama v Mariboru in Kranju se je začela nova sezona 1.SKL za ženske

25
sep.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – S prvima dvema tekmama v Mariboru in Kranju se je danes začela nova sezona v 1.SKL za ženske. V prvi tekmi nove sezone so gostje iz Slovenskih Konjic odnesle zmago iz prestolnice Štajerske, Kranjčanke pa so bile premočne za gostje iz Grosuplja.
FOTO: ŽKK Triglav

1. SKL ZA ŽENSKE
1. kolo

Petek, 25. september

MARIBOR : PRO-BIT KONJICE 61:71 (15:21, 17:21, 12:18, 17:11)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke iz Maribora so tekmo odprle dobro, saj so v prvih treh minutah srečanja gostjam dovolile doseči le dve točki. Nato pa so se Konjičanke zbrale in v 7. minuti tekme prvič povedle. Od tega trenutka naprej gostje vodstva do konca tekme niso več izpustile iz rok, z najvišjo prednostjo osemnajstih točk pa so povedle v 26. minuti tekme, ter s prednostjo šestnajstih točk nato vstopile tudi v zadnji del tekme ter jo varno zadržale do konca srečanja. Eden glavnih razlogov za slavje gostij iz Konjic je bil veliko boljši met za dve točki, saj so bile Konjičanke v tem segmentu igre 52% uspešne, medtem ko so Mariborčanke metale slabih 37% za dve točki. Pri gostjah se je izkazala Tia Tajhar, ki je dosegla 17 točk in 6 podaj, še štiri njene soigralke pa so dosegle dvomestno število točk. Pri Mariborčankah je Merisa Dautović dosegla 16 točk in kar 15 skokov, a v ekipi ni imela dovolj razpoloženih soigralk tudi sama pa ni bila pri metu, saj je iz igre metala 33%. V 2. kolu potujejo Mariborčanke na gostovanje v Grosuplje, Konjičanke pa se bodo srečale v Celju, z aktualnimi državnimi prvakinjami.

TRIGLAV : GROSUPLJE 53:37 (16:10, 10:8, 20:11, 7:8)
CELOTNA STATISTIKA
Tekma v Kranju ni postregla z velikim številom košev, temu pa je v veliki meri botrovalo veliko število izgubljenih žog, saj sta jih obe ekipi izgubili kar 47. Na celotni tekmi sta le dve igralki zabeležili dvomestno število točk. Pri domačinkah je Marta Vulović dosegla 15 točk in 8 skokov, pri gostjah pa je Eva Stefanoski dosegla 10 točk. V prvem polčasu je bila tekma izenačena, čeprav so bile igralke Triglava v stalni rahli prednosti. Prvo dvomestno prednost domačink je bilo zaznati v 21. minuti tekme, ker pa Grosupeljčanke kar šest minut niso dosegle nobene točke, se je prednost Kranjčank na koncu prvega in začetku drugega polčasa z delnim rezultatom 11:0 povzpela na 16 točk in Triglavanke so nato tekmo mirno pripeljale do konca ter vpisale svojo prvo zmago v novi sezoni. V 2. kolu Kranjčanke odhajajo na gostovanje k Ježici, igralke Grosuplja pa bodo poizkusile popraviti bled napadalni vtis iz 1. kola doma proti gostjam iz Maribora.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se