Nazaj

S tekmama v Celju in Ljubljani končano 1. kolo 1.SKL za ženske

26
sep.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – S današnjima dvema tekmama v Celju in Ljubljani se je danes končalo 1. kolo nove sezone v 1.SKL za ženske. Aktualne državne prvakinje niso imele težkega dela proti gostjam iz Ljubljane, igralke Ježice pa so po dobri igri predvsem v drugi in tretji četrtini premagale gostje iz Domžal.
FOTO: ŽKK Cinkarna Celje

1. SKL ZA ŽENSKE
1. kolo
Sobota, 26. september


CINKARNA CELJE : AKSON ILIRIJA 92:34 (21:11, 29:3, 20:3, 22:17)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke aktualnih državnih prvakinj so bile pred tekmo z Ilirijo jasne favoritke za zmago. A spremenjena ekipa glede na zadnjo sezono, polna mladih igralk, je morala svojo vlogo favoritinj šele dokazati na parketu. Po začetnih minutah, kjer so igralke Ilirije še držale korak s Celjankami, je bilo za zmago domačink odločilno obdobje druge četrtine, kjer so domačinke z delnim izidom 21:0 razblinile vse dvome o zmagovalcu tekme. V tretji četrtini je razlika le naraščala, saj Ljubljančanke niso mogle zadeti iz večinoma neizdelanih položajev, kar je vodilo v hitre protinapade domačink. Pri Celjankah so zaigrale, tako kot pri gostjah, prav vse igralke, omeniti pa velja 26 doseženih točk Lee Debeljak in 12 skokov Mojce Jelenc. Pri igralkah Ilirije je dvomestno število točk (11) dosegla le Tara Pulevič. V 2. kolu Celjanke že v sredo, 30. septembra gostijo igralke iz Slovenskih Konjic, medtem ko bodo Ilirijanke še enkrat gostovale, tokrat v Domžalah, pri Lediti. potujejo Mariborčanke na gostovanje v Grosuplje, Konjičanke pa se bodo srečale v Celju, z aktualnimi državnimi prvakinjami.

JEŽICA : LEDITA 77:60 (19:19, 25:12, 21:15, 12:14)
CELOTNA STATISTIKA
Ljubljančanke so z gostjami iz Domžal odigrale že veliko zanimivih tekem v preteklosti, tudi tokrat pa sta bili ekipi izenačeni v prvi četrtini. Domačinke so v drugem delu druge četrtine uspele doseči dvomestno število točk prednosti in svojo prednost pa so poviševale tudi v drugem polčasu, saj so pet minut pred koncem tekme zabeležile najvišjo prednost na tekmi (73:49) ter nato tekmo mirno pripeljale do konca. Gostje iz Domžal so bile nerazpoložene pri metu za tri točke saj so zadele le en met, medtem ko so Ježičanke zadele sedem metov izza črte za tri točke.  Pri domači ekipi se je izkazala Ana Šarić, ki je dosegla 17 točk, pri gostjah pa je bila najboljša strelka Ela Stergar, ki je dosegla 23 točk. Omeniti velja tudi Ježičanko, Saro Meden, ki je dosegla 14 točk in 10 podaj. V 2. kolu bo Ježica zopet igrala na domačem terenu, saj bo gostila Triglav, Ledita pa bo v novi sezoni 1.SKL za ženske premierno tekmo v domači dvorani odigrala proti Akson Iliriji.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI 1. SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se