Nazaj

Reprezentanca fantov do 19 let začenja z nastopi na SP

24
jun.
2023
  • Fantje U19

Ljubljana – Slovenci do 19 let začenjajo s svetovnim prvenstvom na Madžarskem. Prvi obračun je na sporedu 24. junija ob 12.00, ko se bodo pod vodstvom Danijela Radosavljevića pomerili z Libanonom. V skupinskem delu se bodo prav tako srečali z Združenimi državami Amerike in Madagaskarjem.

FANTJE DO 19 LET – SVETOVNO PRVENSTVO
Debrecen, Madžarska – od 24. junija do 2. julija 2023
SKUPINA A: Kanada, Francija, Kitajska, Španija
SKUPINA B: Libanon, Združene države Amerike, Madagaskar, SLOVENIJA
SKUPINA C: Srbija, Japonska, Brazilija, Egipt
SKUPINA D: Argentina, Južna Koreja, Madžarska, Turčija

Reprezentanco prva tekma čaka 24. junija ob 12.00 uri proti Libanonu, dan kasneje ob 20.00 uri ji bo nasproti stala ZDA, po dnevu premora pa se bodo Slovenci 27. junija ob 15.00 pomerili še z Madagaskarjem.

SEZNAM REPREZENTANTOV ZA SVETOVNO PRVENSTVO
Vukašin Todorović, Cedevita Olimpija
Črt Čabrilo, ECE Triglav
Miha Mivšek, Helios Suns
Jan Zemljič, Helios Suns
Nal Belko, Janče
Arne Osojnik, Janče/Dream City CHS (ZDA)
Alen Zulić, Ježica
Gašper Kočevar, Oldenburg (NEM)
Jan Vide, Real Madrid (ŠPA)
Sergej Macura, Saski Baskonia (ŠPA)
Gašper Škorjanc, Terme Olimia Podčetrtek
Blaž Tratar, Zlatorog Laško

STROKOVNI ŠTAB
Trener: Danijel RADOSAVLJEVIĆ
Pomočnik trenerja: Boštjan ŠIFRAR
Pomočnik trenerja: Domen DROBNE
Trener za telesno pripravo: David DRAME
Zdravnik: dr. Žiga VOLGEMUT
Maser: Luka TRTNIK

PODSTRAN FANTOVSKE REPREZENTANCE DO 19 LET

Danijel Radosavljević, selektor reprezentance fantov do 19 let
”Za nami je dober mesec dni zahtevnih priprav, kjer je bilo potrebno veliko prilagajanja. Večina fantov je vzporedno delala maturo, nekateri pa so v začetku priprav imeli še klubske obveznosti in so se pripravam priključili kasneje. Kljub vsemu menim, da smo na tako velik dogodek kot je svetovno prvenstvo zelo dobro pripravljeni. Naša naloga je, da ne odstopamo od načina igre, ki nas je v pripravljalnem obdobju iz tekme v tekmo vedno bolj krasil. To je agresivna in čvrsta igra v obrambi ter hitra in predvsem kolektivna igra v napadu. Odločitev katerih dvanajst fantov vzeti na prvenstvo je bila zelo težka, vendar sem z izborom zadovoljen. Zahvalil bi se igralcem, ki so bili z nami med pripravami, a se jim ni uspelo uvrstiti v ekipo. To so Domen Petrovič, Luka Lampret, Timon Petrovič in Anže Bobnar. Zaradi svojega prizadevanja bi si prav vsi zaslužili mesto v ekipi, a na žalost jih na turnirju lahko igra le dvanajst. Na svetovno prvenstvo v Debrecen odhajamo z odličnim vzdušjem v ekipi, samozavestno in zastopati našo državo po najboljših močeh. Sistem tekmovanja je zelo zahteven in specifičen, saj bomo v devetih dneh odigrali sedem tekem. Z obema nogama stojimo trdno na tleh in se zavedamo zahtevnosti tekmovanja in nasprotnikov. Dejstvo je, da bomo vsakega tekmeca spoštovali, lahko pa tudi trdim, da se nobenega ne bomo bali. Ne želim gledati naprej v tekmovanje, zato gremo tekmo po tekmo in edina trenutna misel je otvoritveni obračun z Libanonom. Ob tej priložnosti še pohvala in zahvala celotnemu strokovnemu štabu, ki je maksimalno predan svojemu delu, ter Košarkarski zvezi Slovenije za vrhunske pogoje, ki smo jih bili deležni med pripravami. ”
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se