Nazaj

Razkrit logotip ženskega evropskega košarkarskega prvenstva 2023

08
mar.
2022
  • Članice

Ljubljana – Slovenija in Izrael bosta med 15. in 25. junijem prihodnje leto gostila 39. izvedbo evropskega prvenstva v košarki za ženske. Vsaka izmed držav gostiteljic bo gostila dve skupini skupinskega dela, zaključni boji izločilnega dela pa se bodo igrali v Sloveniji. Slovenski skupinski del se bo odvijal v Celju in Kopru, Izraelci bodo reprezentance gostili v Tel Avivu, medtem ko bodo evropske prvakinje okronane v Ljubljani. FIBA je na današnji mednarodni dan žena razkrila logotip prvenstva.

Logotip in celostna grafična podoba prvenstva, ki ju je oblikovala slovenska agencija Zadrga, združujeta izrazite geografske značilnosti držav gostiteljic – Sredozemskega morja in Alp – ter s prepoznavno in drzno grafično paleto poudarjata vznemirljivost ženske košarke.

"Navdušeni smo, da smo dosegli nov mejnik na poti do ženskega EuroBasketa 2023, za katerega sem prepričan, da ima potencial, da bo najuspešneje doslej," je dejal izvršni direktor FIBA Kamil Novak ter dodal: "Logotip sta izbrali nacionalni košarkarski zvezi Izraela ter Slovenije in veseli smo, da je njihovo uspešno sodelovanje dalo izdelek, nad katerim so vsi navdušeni."



Na evropskem prvenstvu bo zaigralo šestnajst reprezentanc, ki bo razdeljenih v štiri skupine s po štirimi ekipami. Kvalifikacije za nastop na prvenstvu že potekajo, za sodelujočimi pa je prvi cikel tekmovanja, ko sta bila lanskega novembra odigrana uvodna kola. Drugi cikel bo na sporedu med 20. in 28. novembrom (tekme 24. in 27. novembra) letos, medtem ko bo zadnji potekal med 5. in 13. februarjem (tekme 9. in 12. februarja) prihodnje leto.

V boj za nastop na prvenstvu se je sicer podalo 38 reprezentanc, pet več kot v kvalifikacijah za zadnje evropsko prvenstvo. Poleg Slovenije in Izraela, ki v kvalifikacijah sicer nastopata, a sta na EuroBasket kot gostitelja uvrščena neposredno, se bo na prvenstvo uvrstilo vseh deset zmagovalk kvalifikacijskih skupin ter najboljše štiri drugouvrščene reprezentance.

SPLETNA STRAN KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO 2023

#rakete skupaj s strokovnim štabom kvalifikacije tako izkoriščajo za uigravanje ekipe za domači EuroBasket. Lanskega novembra so  Slovenke zabeležile zmago nad Albanijo in poraz proti Turčiji. Novembra jih čakata dve gostovanji, in sicer 24. novembra dvoboj na Poljskem ter 27. novembra  še povratni obračun s Turkinjami. V zadnjem kvalifikacijskem ciklu februarja prihodnje leto pa bodo najprej gostile Albanijo (9. februarja) ter nato še Poljsko (12. februarja).

Zadnje žensko evropsko košarkarsko prvenstvo sta lani gostili Francija in Španija. Četrtič v zgodovini se bo odvilo v soorganizaciji dveh držav.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se