Nazaj

Pred ženskim EuroBasketom turneja novega pokala po Sloveniji

12
maj
2023
  • Članice

Ljubljana - Ljubljana bo skupaj s Tel Avivom med 15. in 25. junijem gostila žensko evropsko košarkarsko prvenstvo. Zmagovalke bodo prejele popolnoma nov pokal, dvojnika tega pa bo moč v živo videti že pred prvenstvom, saj bo na posebni turneji po slovenskih krajih, v katerih bodo Slovenke igrale prijateljske tekme. Najprej bo v Celju in Slovenski Bistrici 15. in 16. maja ter v Slovenskih Konjicah 17. maja.

"Imeti popolnoma nov pokal na voljo, da ga lahko slovenska javnost vidi in celo začuti, je nekaj enkratnega, nekaj, česar ni izkoristil še noben organizator. Prijatelje košarke vabim, da pridejo na njim najbližjo lokacijo in naredijo spominsko fotografijo s pokalom. Košarkarski navdušenci pa seveda ne smejo manjkati na pripravljalnih tekmah, kjer bodo sami lahko ogreli svoje glasove za prvenstvo v ljubljanskih Stožicah," je ob tem dejal direktor prvenstva Emir Haskič.

Dvojnik pokala je že v Sloveniji in bo na voljo za ogled, fotografiranje in dotik v vseh ženskih košarkarskih sredinah v Sloveniji v času prijateljskih tekem slovenske reprezentance v obdobju priprav. Poleg tega pa so organizatorji skupaj z enim izmed pokroviteljem prvenstva, družbo Lisca, zagotovili, da bo pokal v vsakem mestu že dan pred tekmo, in sicer pred pokroviteljevim prodajnim mestom, kjer bodo imeli obiskovalci priložnost ne samo ogleda pokala, temveč tudi možnost dobiti košarkarsko žogo, majico prvenstva ali pa vstopnice za košarkarske tekme.

Vrhunec tako imenovanega "Trophy toura" oziroma turneje pokala bo 8. junija, ko bodo reprezentantke prvič preizkusile tekmovalni parket v dvorani Stožice.

Termini in lokacije Trophy Toura


Mednarodna košarkarska zveza FIBA je nov pokal sicer predstavila na žrebu skupin 8. marca. Ta je narejen iz 16 edinstvenih ulitih oblik, ki predstavljajo število ekip in se združujejo v simbol v obliki cvetočega cveta. Zlata notranjost in srebrna zunanjost s pridihom zlate barve elegantno odražata moško trofejo, s čimer se krepi povezanost obeh tekmovanj, poleg tega pa ima tudi prepoznavno silhueto predhodnega pokala, so zapisali organizatorji prvenstva.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se