Nazaj

Pokal Spar: Zadnja udeleženka zaključnega turnirja je postala ekipa Rogaške

15
feb.
2022
  • Pokal Spar

Ljubljana - V četrtfinalnem paru med Rogaško in Nurtispoint Ilirijo smo danes dobili še zadnjega udeleženca finalnega turnirja 21. Pokala Spar. To je po povratni tekmi v Rogaški Slatini in po pravi drami postala ekipa Rogaške, ki je zadržala prednost šestih točk iz prve tekme, saj je doma izgubila s štirimi točkami. Tako se bo Rogaška v polfinalu pomerila proti moštvu Helios Suns, in sicer 17. februarja, ob 17.30 uri.
Foto: Matic Javornik/KK Rogaška

POKAL SPAR - ČETRTFINALE, 2. tekma

15. februar

ROGAŠKA : NUTRISPOINT ILIRIJA 84:88 (24:19, 15:26, 20:23, 25:20)
Rogaška: Smith 14, Vujačić 12, Zupan 2, Primorac 14, Bratož 20, Armstrong 8, Jackson 14.
Nutrispoint Ilirija: Cerkvenik 16, Pelko 13, Milašinović 10, Pajić 6, Jurkovič 6, Bačvič 2, Ciani 6, Kureš 4, Vončina 25.
STATISTIKA
V zadnjem četrtfinalnem paru Pokala Spar sta se danes na povratni tekmi v Rogaški Slatini pomerili domača Rogaška in Nutrispoint Ilirija. Na prvi tekmi so igralci Rogaške domov odnesli šest točk prednosti (70:76) in upravičeno so se lahko potegovali za preboj v polfinale. Vendar pa so tudi Ljubljančani v Rogaško Slatino prišli izničiti prednost tokrat domače ekipe in se uvrstiti na zaključni turnir četverice. Tekmo so bolje odprli domačini, ki so svojo prednost iz prve tekme nadgradili še za dodatnih pet točk, a so jim Ilirijani v drugi četrtini vrnili skoraj z enako mero in pred začetkom drugega polčasa sta se ekipi na parket podali izenačeni v skupnem seštevku ene tekme in pol. Tekma v Rogaški Slatini je bila pravi mali vrtiljak, saj so domačini v njej že vodili za 11 točk, Ljubljančani pa največ za 12 točk, tako da drugače kot da se skupni zmagovalec tega četrtfinalnega para ne odloči v zadnji minuti, nekako niti ni moglo biti. V zadnjo minuto sta se ekipi podali z rezultatom 81:85 v korist Nutrsipoint Ilirije, nato pa je na sceno stopil Luka Vončina, ki je zadel trojko za sedem točk prednosti 25 sekund pred koncem, kar bi peljalo Ljubljančane peljalo na zaključni turnir Pokala Spar. A so v zadnjem napadu Rogaške gostje ob košu Domna Bratoža storili še osebno napako in z zadetim prostim metom je Bratož zaostanek Rogaške zmanjšal na 4 točke (84:88), kar bi peljalo domačo ekipo na finalni turnir. V zadnjem napadu na tekmi so se Ljubljančani v zadnjih sekundah odločili za met za tri točke iz neizdelanega položaja in zgrešili ter s tem poslali moštvo Rogaške med štiri najboljše v 21. Pokalu Spar. 
Pri Rogaški se je napadalno najbolj izkazal Domen Bratož, ki je dosegel 20 točk, za Ilirijane pa je bil napadalno najbolj razpoložen Luka Vončina, ki je zabeležil 25 točk, a tragično zgrešil met za polfinale. 

RAZPORED FINALNEGA TURNIRJA POKALA SPAR
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se