Nazaj

Pokal Spar: V prvi tekmi četrtfinalnega obračuna med Krko in Šentjurjem visoka zmaga za Dolenjce

24
jan.
2022
  • Pokal Spar

Ljubljana - V četrtfinalnem paru med Krko in Šentjurjem je bila danes v Novem mestu odigrana prva tekma. Ekipi sta v Ligi Nova KBM odigrali že dve rezultatsko zelo zanimivi srečanji, tokrat pa je v pokalni tekmi Krka pokazala svojo moč in zasluženo zmagala z visoko razliko. Ekipi bosta povratno tekmo odigrali 31. januarja, takrat v Šentjurju. 
Foto: Drago Perko/KK Krka

POKAL SPAR - ČETRTFINALE

24. januar


KRKA : ŠENTJUR 106:77 (26:17, 16:17, 28:18, 36:25)
Krka: French 8, Stergar 8, Stipčević 13, Škedelj 9, Stavrov 7, Kosi 26, M. Lapornik 11, Macura 24.
Šentjur: Brunčević 15, Popović 13, Tomažič 12, Holmes 5, Rikalo 13, Tabak 8, Đapa 8, Grdadolnik 3.
STATISTIKA
V prvi tekmi četrtfinalnega para med Krko in Šentjurjem so Dolenjci na domačem terenu pokazali zelo učinkovito igro, predvsem v drugem polčasu in prišli do visoke zmage, ter se čez teden dni podajajo v Šentjur na povratno tekmo z visoko prednostjo 29 točk. V prvem delu so igralci Krke takoj zagospodarili na igrišču in si po koncu prve četrtine priigrali otipljivo prednost devetih točk. Gostje iz Šentjurja so drugo četrtino odigrali bolje in jo celo dobili za točko, tako da so se v drugi polčas podali z optimizmom, da lahko tekmo na koncu tudi zmagajo ali pa si priigrajo ugoden rezultat pred povratnim srečanjem. V drugem polčasu pa smo bili nato priča napadalni rapsodiji Krke, ki je v tem delu igre dosegla kar 64 točk! Predvsem Jan Kosi in Jurij Macura sta kraljevala pod košema, tekmo pa sta končala skupaj kar s 50 točkami in 18 skoki! Tako se Krka, ki je za dve točki metala kar 63%, na povratno tekmo v Šentjur odpravlja zalo mirno in je z eno nogo že uvrščena na finalni turnir Pokala Spar. Današnjo tekmo pa so Dolenjci dobili predvsem zaradi močne prevlade pod obema obročema (razmerje v skokih 52-24 v korist domače ekipe) in bolj kolektivne igre (podaje 27-14 v korist Krke). 
Najboljša strelca srečanja sta bila Jan Kosi in Jurij Macura, ki sta dosegla po 26 in 24 točk, oba pa sta uspešno skočila po devetkrat, ob skupnem metu 22/29 (76%!!). Pri gostih je Tarik Brunčević dosegel 15 točk.
Povratna tekma bo v ponedeljek, 31. januarja, v Šentjurju.

RAZPORED TEKEM POKALA SPAR
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se