Nazaj

Pokal Spar: Po prvi tekmi četrtfinala med Ilirjani in Rogaško prednost za goste

02
feb.
2022
  • Pokal Spar

Ljubljana - V četrtfinalnem paru med Nurtispoint Ilirijo in Rogaško je bila danes odigrana prva tekma, po kateri so lahko bolj zadovoljni v taboru Rogaške, saj v Rogaško Slatino na povratno tekmo nese prednost šestih točk. Ekipi bosta povratno tekmo odigrali 15. februarja.
Foto: KD Nutrispoint Ilirija

POKAL SPAR - ČETRTFINALE, 1. tekma

2. februar


NUTRISPOINT ILIRIJA : ROGAŠKA 70:76 (9:24, 20:15, 19:17, 22:20)
Nutrispoint Ilirija: Cerkvenik 15, Pelko 2, Kraljevič 4, Milašinović 3, Pajić 4, Bačvič 2, Ciani 6, Kureš 2, Vončina 32.
Rogaška: Smith 17, Vujačić 13, Zupan 5, Primorac 10, Bratož 2, Armstrong 6, Jackson 23.
STATISTIKA
V zadnjem četrtfinalnem paru Pokala Spar sta se danes v Ljubljani pomerili ekipi Nutrispointa Ilirije in Rogaške. Obe ekipi sta si želeli dobrega rezultata pred povratno tekmo, s katerim bi se približali uvrstitvi na finalni turnir. Srečanje so veliko bolje odprli gostje, ki so v prvi četrtini tudi po zaslugi delnega rezultata 12:0 naredili kar 15 točk razlike. To se je izkazalo kot usodno za Ilirijane, ki so nato skozi celotno srečanje poizkušali zmanjšati zaostanek, pri čemer pa so bili omejeno uspešni vse do 38. minute, ko se je zdelo, da bodo dokončno strli odpor Rogaške, saj so domači povedli s 70:69. A sledil je novi napadalni mrk Ljubljančanov, ki do konca srečanja niso več dosegli niti točke, medtem ko so gostje tekmo zaključili z delnim izidom 7:0 in si priborili solidno prednost pred povratnim dvobojem. Rogaška je na srečanju izgubila manj žog (17-21) in jih pridobila sedem več (11-4) od Ilirije, prav tako pa so gostje zadeli devet prostih metov več, vse to pa so bili poglavitni razlogi za zmago gostov.
Najboljši strelec Ilirije je bil Luka Vončina, ki je dosegel kar 32 točk (7 trojk), pri gostih pa se je izkazal Ronald Jackson, ki je dosegel 23 točk in 10 skokov. 
Povratna tekma med tekmecema bo v torek, 15. februarja, v Rogaški Slatini.

RAZPORED TEKEM POKALA SPAR
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se