Nazaj

Pokal Spar: Ježica na prvi četrtfinani tekmi ponudila odličen odpor Helios Sunsom

29
jan.
2022
  • Pokal Spar

Ljubljana - V četrtfinalnem paru med presenečenjem Pokala Spar, Ježico in Helios Suns se je danes odigralo prvo srečanje. Po pričakovanjih tretjeligaš ni zmogel doseči zmage proti renomiranemu nasprotniku iz Domžal, a so Ljubljančani ponudili odličen odpor. Ekipi bosta povratno tekmo odigrali 31. januarja, takrat v Domžalah.
Foto: KD Ježica

POKAL SPAR - ČETRTFINALE, 1. tekma

29. januar


JEŽICA : HELIOS SUNS 69:81 (11:23, 21:19, 16:27, 21:12)
Ježica: Zulič 25, Mencin 11, Pevec Glavan 2, Leben 2, L. Ferjančič 2, Vesel 5, Ž. Ferjančič 4, Tajher 2, Zemljič 13, Mivšek 3.
Helios Suns: Šujica 5, Bratec 8, Ferme 7, Mirtič 5, Ervin 14, Oman 8, Mahkovic 12, Jois 5, Sirc 2, Prepelič 10, Šantelj 5. 
STATISTIKA
Ježičani so se na prvo tekmo tekmo četrtfinala Pokala Spar, proti Helios Sunsom, podali popolnoma neobremenjeni, saj je ljubljanski tretetjeligaš pripravil veliko presenečenje že z uvrstitvijo med osem najboljših v tem tekmovanju. Ježica, ki jo vodi dolgoletni igralec Helios Sunsov, Jure Močnik, se je dobro upirala favoriziranim Domžalčanom, a je na koncu vseeno prevladala kvaliteta, ki jo gosti premorejo. V prvi četrtini so bili domači igralci malo pod vtisom renomiranega nasprotnika, v drugi pa so se sprostili in jo celo dobili za dve točki, vseeno pa so gostje na veliki odmor odšli z 10 točkami prednosti. V tretji četrtini so Domžalčani nekoliko pritisnili na ljubljanske igralce in prišli po koncu tega dela igre do otipljive prednosti 21 točk. Vendar se je Ježica izkazala in se v zadnji četrtini popolnoma sprostila, ta del dobila za 9 točk ter pustila odličen vtis do konca srečanja. Trener Helios Suns, Dejan Jakara, je zelo enakovredno razporedil igralne minute med svoje igralce, Ježičani pa so na koncu tekme izgubili celo manj žog od Domžalčanov, kar tudi kaže, da se prvoligaša niso ustrašili in so pustili dober vtis.
Najboljši strelec domače ekipe je postal Alen Zulič, ki je dosegel kar 25 točk, s 13 točkami mu je sledil Jan Zemljič. Pri gostih je Carlbe Lee Ervin dosegel 14 točk, Blaž Mahkovic jih je prispeval 12.
Povratna tekma med tekmecema bo že v ponedeljek, 31. januarja, v Domžalah.

RAZPORED TEKEM POKALA SPAR
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se