Nazaj

Pokal Spar: Domžalčani v Ljubljano z minimalno prednostjo

26
dec.
2017
  • Pokal Spar

Ljubljana - Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Spar v sezoni 2017/2018 sta se srečali ekipi Helios Suns in Petrola Olimpije. Ekipi sta dosegli kar 193 točk, zmage s točko razlike pa so se veselili Domžalčani. Povratna tekma bo na sporedu 4. januarja. V soboto se bosta pomerila Sixt Primorska in Hopsi.

POKAL SPAR, ČETRTFINALE:

Četrtek, 28. december:
HELIOS SUNS : PETROL OLIMPIJA 97:96 (31:29, 27:18, 24:25, 15:24) - povratna tekma 4. januarja ob 19.00
Mahkovic 20 (5 asistenc), Pelko (10 asistenc in 5 skokov) in Besedič po 17; Morgan 25 (11 skokov), Oliver 19 (6 skokov), Hrovat 14 (5 asistenc).

STATISTIKA
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

Četrtfinalne obračune v Pokalu Spar sta odprla državna prvaka zadnjih dveh sezon. Obe ekipi sta bili izjemno razpoloženi v napadu, na koncu pa so si točko prednosti pred povratnim srečanjem priigrali Domžalčani. 

Že v uvodnih desetih minutah sta ekipi skupaj dosegli kar 60 točk in napovedali izjemno učinkovit večer. Helios je zadel prvih osem poskusov za tri točke, v nadaljevanju pa so bili iz trinajstih poskusov uspešni zgolj še dvakrat. Do glavnega odmora so si Domžalčani priigrali enajst točk naskoka. 

V tretji četrtini so domači košarkarji nadzorovali potek tekme, vodili že s 15 točkami, aktualni pokalni prvaki pa se niso predali. Pri vodstvu državnih prvakov iz sezone 2015/16 z rezultatom 88:76 je Ljubljančanom uspel delni izid 17:4. Minuto pred koncem srečanja je Jure Pelko zadel za tri točke, rezultat pa sta z zadetim prostim metom in zabijanjem poravnala Battle in Oliver. V zadnjem napadu je Jaka Brodnik izsilil osebno napako, zadel en prosti met in Heliosu priigrali zmago z 97:96.

Najboljši strelec tekme je bil košarkar Olimpije Jordan Morgan, ki je dosegel dvojni dvojček (25 točk in 11 skokov), pri Domžalčanih pa je bil ponovno najučinkovitejši Blaž Mahkovic z 20 točkami.

Povratno srečanje bo na sporedu v četrtek, 4. januarja, v Ljubljani. 

Izjavi trenerjev po tekmi:

Jovan Beader, trener Helios Suns:
"Mislim, da smo danes zasluženo slavili, je pa škoda, da smo v drugem polčasu ostali brez poškodovanega kapetana Močnika. Verjetno bi bilo z njim vse skupaj lažje, sta ga pa Rojc in Klavžar dobro nadomestila. Ne glede na zmago, smo fantom dejali, da je to šele prvi polčas. Danes smo pokazali, da smo jim s pametno igro lahko enakovredni, zato bomo naredili vse, da tudi v povratni tekmi pridemo do morebitnega presenečenja."

Gašper Okorn, trener Petrola Olimpije:
"Tekma v Ljubljani bo odločala o potniku na zaključni turnir Pokala Spar."

Sobota, 30. december, ob 19.00:
SIXT PRIMORSKA : HOPSI POLZELA - povratna tekma 11. januarja 

Ponedeljek, 8. januar, ob 18.30: 
ŠENČUR GGD : ROGAŠKA - povratna tekma 18. januarja ob 19.00

Četrtek, 11. januar, ob 19.00:
ZLATOROG LAŠKO : KRKA - povratna tekma 18. januarja ob 19.00

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se