Nazaj

Pokal Spar: Cedevita Olimpija z lahkoto potrdila uvrstitev na zaključni turnir

14
feb.
2022
  • Pokal Spar

Ljubljana - Cedevita Olimpija je postala tretji udeleženec finalnega turnirja Pokala Spar. V povratni tekmi četrtfinala je ljubljansko moštvo še enkrat premagalo Zlatorog Laško in se tako zanesljivo uvrstilo v polfinale tega tekmovanja, kjer jim bo nasproti stala zasedba Krke. 
Foto: Tine Ružič/KK Cedevita Olimpija

POKAL SPAR - ČETRTFINALE, 2. tekma

14. februar

CEDEVITA OLIMPIJA : ZLATOROG LAŠKO 91:71 (20:23, 27:18, 22:14, 22:16)
Cedevita Olimpija: Pullen 11, Ferrell 2, Blažič 2, Ščuka 14, Omić 9, Ejim 6, Duščak 16, Auguste 16, Hodžić 6, Habot 9.
Zlatorog Laško: Medved 7, Kerič 13, Filipič 3, Tunstall 20, Copot 6, Miljković 6, Urbanija 6, Dragan 10.
STATISTIKA
Cedevita Olimpija je povratno srečanje proti gostom iz Laškega pričakovala mirno, saj si je na prvi tekmi v Laškem nabrala kar 24 točk prednosti in težko je bilo pričakovati, da bi Laščani lahko nadomestili takšen zaostanek. Tekma se je začela s takšnim zavedanjem in ekipi sta v nekoliko spremenjenih prvih postavah kot smo ju vajeni odigrali dokaj izenačen prvi polčas, ki so ga predvsem zaradi boljše igre v drugi četrtini, dobili igralci Cedevite Olimpije. V drugem polčasu sta trenerja obeh ekip še dodatno ponudila priložnost vsem igralcem, ki so bili na voljo, obe moštvi pa sta ta čas izkoristili za uigravanje različic za nadaljevanja tekmovanja, saj je bilo zelo hitro jasno, da so naslednji udeleženci finalnega turnirja Pokala Spar postali košarkarji Cedevite Olimpije. Ljubljančani so bolje metali iz igre (49%-41%), imeli 10 podaj več in izgubili šest žog manj, zato je bila tudi njihova današnja zmaga popolnoma zaslužena.
Za Cedevito Olimpija sta Zach Auguste (7 skokov) in Dan Duščak (7 podaj) dosegla po 16 točk, pri gostih pa je Dennis Tunstall ob 20 točkah zabeležil še 13 skokov.  

RAZPORED TEKEM POKALA SPAR
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se