Nazaj

Poimenuj žensko člansko košarkarsko reprezentanco

28
jan.
2021
  • Članice

Ljubljana – Ime moške članske košarkarske reprezentance #mojtim se je dodobra zasidralo v srca slovenskih navijačev in je prepoznano v košarkarskem svetu. Nastopil je čas, da ime oziroma vzdevek dobijo tudi naša dekleta ter z njim še naprej blestijo na parketu. In tu na sceno stopite košarkarski navdušenci.

Slovenske košarkarice so na pragu tretje zaporedne uvrstitve na prvenstvo stare celine. So vse bolj pomemben člen na evropskem košarkarskem zemljevidu in si vsekakor zaslužijo ime, s katerim bodo pod koši še bolj prepoznavne.

Košarkarska zveza Slovenije in Radio 1 sta zato začela akcijo iskanja imena slovenskih košarkaric. Na družbenih omrežjih KZS bomo vse do četrtka, 4. februarja zbirali predloge za ime ženske reprezentance. V petek dopoldan ga bodo dekleta, v živo na Facebook in Instagram profilu košarkarske zveze, izmed vseh podanih predlogov tudi izbrala.

V času košarkarskega mehurčka bomo na družbenih omrežjih reprezentantke še dodatno izpostavili, da jih boste lahko še bolje spoznali in jim nadeli resnično ime, ki si ga zaslužijo. Med drugim se bo v torek ena izmed košarkaric v živo oglasila v eter Radia 1 in prisluhnila predlogom, ki jih bodo podali ustvarjalci vedno zabavnega radijskega programa.

V naslednjih dneh torej sledite družbenim omrežjem Košarkarske zveze Slovenije, spoznajte slovenske košarkarske reprezentantke in jih poimenujte. Avtorja izbranega imena čaka prav posebna nagrada. Slovensko reprezentanco si bo v živo ogledal na prvem naslednjem evropskem prvenstvu, na katerem bodo po sprostitvi ukrepov v boju proti koronavirusu znova lahko prisotni tudi navijači.

Ljubljanski mehurček čaka košarkarice
Po odlično pripravljenem in izvedenem novembrskem moškem mehurčku, je ekipa organizatorjev iz Košarkarske zveze Slovenije že nared za nedeljski prihod košarkaric v ljubljanski Austria Trend hotel. Reprezentance Grčije, Bolgarije in Islandije bodo v Ljubljano v zgodnjih popoldanskih urah priletele z isto letalsko linijo, dobro uro kasneje pa se bo zbrala tudi slovenska izbrana vrsta. Slednja bo v dvorani Stožice zvečer opravila tudi prvi trening. Slovenke, ki jih bo ob odsotnosti selektorja Damirja Grgića vodil Slavko Duščak, do četrtkovega dvoboja z Bolgarkami predvidoma čaka osem treningov.

KVALIFIKACIJE ZA EP ŽENSKE 2021, SKUPINA A
3. KVALIFIKACIJSKI CIKEL – LJUBLJANA, ARENA STOŽICE

5. kolo – četrtek, 4. februar 2021
ob 16.15 – SLOVENIJA : BOLGARIJA (prenos na Kanalu A)

ob 19.15 – ISLANDIJA : GRČIJA
6. kolo – sobota, 6. februar 2021
ob 17.00 – SLOVENIJA : ISLANDIJA (prenos na Kanalu A)

ob 20.00 – BOLGARIJA : GRČIJA                

DVANAJSTERICA REPREZENTANTK ZA TEKMI Z BOLGARIJO IN ISLANDIJO
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se