Nazaj

Parklji osvojili prvo mesto v kategoriji fantov U19

14
apr.
2019
  • Mlajše kategorije

Ljubljana - V nedeljo, 14. aprila, sta bili odigrani še zadnji dve tekmi štiridnevnega zaključega turnirja za fante mlajše od 19 let. Na tekmi za tretje mesto so se zmage veselili košarkarji Petrol Olimpije, ki so z rezultatom 96:80 premagali GIB Ilirijo. V velikem finalu so se pred polnimi tribunami športne dvorane na Polzeli pomerili domači Hopsi in Parklji. Slednji so po napeti končnici premagali Hopse in osvojili naslov državnih prvakov v sezoni 2018/2019. 
Foto: Jure Banfi


FINALE
Nedelja, 14. april
HOPSI POLZELA : PARKLJI 85:88 (19:21, 21:20, 22:24, 23:23)

Dragan 22 (12 skokov), Zmrzlak 18 (6 skokov), Goltnik 13 (8 skokov); Ličen 27 (18 skokov), Hirschmann 26, Kmetič 19 (5 skokov)
STATISTIKA

Košarkarji Parkljev so v odličnem vzdužju na Polzeli po napeti končnici le uspeli premagati domače Hopse.

Domačini so finale začeli s trojko, a so jim gostje v naslednji minuti vrnili z enako mero nato je trojko za goste zadel še Jure Ličen in v peti minuti srečanja povišal na 7:14 v korist Parkljev. Domači košarkarji so se nato le otresli začetne treme in srečanje se je razživelo. Pri Parkljih sta z vseh položajev zadevala Adrian Hirschmann in Jure Ličen, pri Polzeli pa je korak s tekmeci v prvi četrtini držal najboljši strelec finalnega turnirja, Nik Dragan.

Gostje so v drugi četrtini s skoki v napadu prihajali do drugih priložnosti, ki so jih tudi izkoristili, domači so padli v strelski mrk in prehitro zaključevali napade. Gostje so s trojko Hirschmanna v peti minuti drugega dela ušli na +9. Hopsi so nato le uspeli ubraniti mete z razdalje in se s košema Nejca Zmrzlaka in Nika Dragana ob polčasu približali na točko zaostanka, 40:41. 

Na začetku tretje četrtine so domači povedli za pet točk, Parklji so se z dvema zaporednima trojkama Primoža Kmetiča vrnili in pred začetkom četrte četrtine ponovno prevzeli vodstvo. Rok Arzenšek je takoj po kratkem premoru ukradel žogo in izzid izenačil, a je takoj v naslednjem napadu s trojko odgovoril Kmetič. Domačini so nato na krilih glasnih navijačev uspeli obraniti nekaj napadov Parkljev, s trojko Nejca Zmrzlaka pet minut pred koncem imeli celo pet točk prednosti nato pa so naredili nekaj nepotrebnih napak, prejeli dve tehnični napaki, Nejc Zmrzlak je zaradi pete osebne napake moral na klop in gostje so s pridom izkoristili ponujene priložnosti ter s prostimi meti ponovno prevzeli vodstvo. V napeti končnici je Nik Dragan z atraktivnim zabijanjem dvignil občinstvo na noge, na drugi strani je Hirschmann minuto pred koncem s še sedmo trojko izzid izenačil. Minuto pred koncem so imeli Hopsi napad za vodstvo vendar je Nik Dragan zgrešil met za dve, nad Ličenom, ki se je poleg naslova prvaka veselil še naziva najkoristnejšega igralca turnirja (MVP), napravil peto osebno napako, gostje pa so s prostimi meti tekmo pripeljali do zmage. 

IZJAVI TRENERJEV
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA


2. mesto: Hopsi Polzela
 


TEKMA ZA 3. MESTO:

Nedelja, 14. april
PETROL OLIMPIJA : GIB ILIRIJA 96:80 (30:26, 22:19, 19:17, 25:18)

Ščekić 33 (9 skokov), Vujačić 15, Malovčič 13 (5 skokov); Sinebabnov 17, Vukovič 13, Gorbachov (7 skokov, 6 podaj) in Tivadar (5 skokov) 12
STATISTIKA

 

Košarkarji obeh ekip so na začetku srečanja prikazali nekaj atraktivnih potez in tako napovedali zanimivo in borbeno nadaljevanje. Po prvi četrtini so si prednost štirih točk priigrali košarkarji Petrol Olimpije, 30:26. V drugi četrtini sta obe moštvi z izjemno energijo dvignili občinstvo, Petrol Olimpija je z atraktivnimi potezami visokih igralcev in odličnim metom za tri na glavni odmor odšla s prednostjo sedmih točk. V prvem delu tekme je Alen Malovčič za Petrol Olimpijo dosegel 13 točk, 12 jih je pri Iliriji dosegel Aleksandr Sinebabnov.

V tretji četrtini so košarkarji Petrol Olimpije nadaljevali z dobro igro, Ilirijanom niso pustili, da se približajo in jih uspeli držati prednost desetih točk. Čeprav so Ilirijani igrali hitro v napadu in agresivno v obrambi se pred začetkom zadnje četrtine niso uspeli približati na manj kot 10 točk. Maksim Gorbachov je s trojko v drugi minuti zadnje četrtine le približal Ilirijo, a je na drugi strani Nemanja Ščekić s silovitim zabijanjem in uspešnim metom za tri ponovno povišal na 11 točk prednosti. Prav Ščekić je nato še s trinajstimi zaporednimi točkami minuto in pol pred koncem povišal na 21 točk in Petrol Olimpija je zaluženo osvojila tretjo mesto na državnem prvenstvu v kategoriji fantov U19.

IZJAVI TRENERJEV
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA


4. mesto: GIB Ilirija
 

 


MVP ZAKLJUČNEGA TURNIRJA: JURE LIČEN (KK PARKLJI)



Najboljši strelec zaključnega turnirja: NIK DRAGAN (Hopsi Polzela) - 87 točk



Najboljša peterka zaključnega turnirja: Maksim Gorbachov (GIB Ilirija), Petar Vujačić (Petrol Olimpija), Nik Dragan (Hopsi Polzela), Jure Ličen in Adrian Hirschmann (Parklji)

 




POLFINALE
Sobota, 13. april
HOPSI POLZELA : PETROL OLIMPIJA A 83:73 (18:17, 21:19, 22:21, 22:16)
Dragan 39 (12 skokov), Copot 16 (15 skokov), Zmrzlak 13; Vujačić in Malovčič (7 skokov) 14, Daneu 13 (5 skokov)
STATISTIKA
Gostje so bili v uvodnih minutah razigrani in po atraktivnem zabijanju Nemanje Ščekića ter nekaj koši z razdalje povedli z 9:4. Strateg domačih, Uroš Godler, je vzel minuto odmora po kateri so se Hopsi zbudili in na krilih odličnega Nika Dragana izenačili izzid. Gostje so nato s težavo prihajali do izdelanih metov, domačini so bili agresivnejši, Nik Dragan je z atraktivnimi zabijanji dvignil dvorano na noge in Hopsem po prvi četrini priigral točko prednosti.

Na začetku druge četrtine sta ekipi padli v strelski mrk, ki pa ga je s troko v 2. minuti drugega dela prekinil Nik Dragan. Trener gostov, Žiga Mravljak, je sklical svoje igralce, ki so se nato z nekaj dobrimi potezami Petra Vujačića vrnili v igro. Za domače je še naprej odlično zadeval Nik Dragan, ki je v prvem polčasu dosegel 19 točk, z nekaj atraktivnimi potezami in košem Jana Copota pa so v 16. minuti prišli do najvišje prednosti, 25:21. Hopsi so naredili nekaj nepotrebnih napak, kar so gostje uspeli kaznovati, s trojko Jana Blatnika znižali zaostanek in ob polčasu zaostajali le za tri točke (39:36).

V tretji četrtini sta se ekipi izmenjavali v vodstvu, gostje so s košem Alena Malovčiča v 5. minuti drugega polčas ponovno vodili za pet točk. Hopsi so se hitro vrnilo v igro in s petimi zaporednimi točkami Nika Dragana ponovno prevzeli vodstvo in pred zadnjim delom tekme vodili z 61:57. Prav Nik Dragan je nato s sedmimi zaporednimi točkami na začetku zadnjega dela tekme povišal na +6, kar so domačini uspeli zadržati do konca in zasluženo zmagali. 

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

FOTOGALERIJA



GIB ILIRIJA : PARKLJI 87:89 (23:27, 17:20, 28:28, 19:14)
Gorenc in Gorbachov (17 skokov, 5 podaj) 21, Sinebabnov 14 (10 skokov); Hirschmann 27, Ličen 18 (8 skokov), Kmetič 15 (7 skokov)
STATISTIKA
Ekipi sta odločno začeli tekmo in prikazovali čvrsto ter agresivno igro. Parklji so v drugem delu prve četrtine s pomočjo odličnega Adriana Hirschmanna pobegnili na štiri točke prednosti in tako tudi končali prvi del.

Ilirijane je na začetku druge četrtine v igri držal Domen Gorenc nato pa je Fin Lucu Dražovič, ki je odlično povezoval igro Parkljev, zadel za dve, Adrian Hirschmann je z novo trojko povišal že na 17 točk prednosti. Košarkarji Ilirije so pred koncem prvega polčasa s pritiskom po celem igrišču le znižali zaostanek in polčas se je končal z rezultatom 40:47 v korist Parkljev. 

V tretjem delu tekme se je igra na obeh straneh razživela, ekipi sta bili izenačeni, Parklji pa so pred zadnjo četrtino uspeli obdržati prednost sedmih točk. V zadnjem delu tekme je Ilirija močno pritisnila, varovanci Nejca Kobala pa so bili dovolj zbrani, da so uspeli zadeti, ko je bilo to najbolj potrebno in se na koncu zasluženo uvrstili v finalev katerem jih čakajo domači Hopsi. 

IZJAVE PO TEKMI
POSNETEK TEKME
FOTOGALERIJA

 


ČETRTFINALE
Petek, 12. april
HOPSI POLZELA : HELIOS SUNS MATICA MB 97:82 (21:16, 29:21, 28:19, 19:26)

Dragan 26 (7 skokov), Zmrzlak 19, Copot 16; Prepelič 19 (8 skokov), Strel (5 skokov) in Rener (5 skokov) 15
STATISTIKA
Košarkarji Hopsov so pred številnimi domačimi gledalci premagali Domžalski Helios Suns in se bodo v polfinalu državnega prvenstva pomerili s Petrol Olimpijo. 

Domačini so srečanje začeli silovito in z izjemno energijo presenetili tekmece. V tretji minuti so Hopsi prišli do vodstva in ga do konca tekme niso izpustili iz rok. Z moštveno igro so prihajali do izdelanih metov, razliko pa do zadnjega dela tekme le še povečevali in vodili celo že za 22 točk.

Domači so imeli v svojih vrstah veliko razpoloženih igralcev za igro, pet košarkarjev je na koncu preseglo mejo desetih točk. Strelsko najučinkovitejši je bil Nik Dragan, ki je na koncu dosegel 26 točk, Nejc Zmrzlak jih je prispeval 19. Pri Heliosu je prav tako pet košarkarjev preseglo mejo desetih točk vendar pravih rešitev v obrambi za razpoložene domačine tokrat niso imeli. Bine Prepelič je dosegel 19 točk, po 15 sta jih dodala Vid Rener in Jakob Strel. 

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

FOTOGALERIJA


 

KOŠ PRIMORSKA A : PARKLJI A 73:78 (20:18, 18:14, 15:19, 20:27)
Nemanič 18, Glas 15 (10 skokov), Hrovat 12 (6 podaj); Ličen 27 (7 skokov), Hirschmann 26 (10 skokov), Dušanič 12 (10 skokov)
STATISTIKA
Parklji so na začetku srečanja povedli vendar prednosti niso dolgo zadržali. V peti minuti tekme je bil izid izenačen, Primorci so zaigrali agresivneje v obrambi in tako prisilili Parklje, da so storili nekaj nepotrebnih napak. Primorci so s hitrimi protinapadi dve minuti pred koncem prvega polčasa prišli do 11 točk prednosti, Parklji pa so nato z delnim izzidom 7:2 znižali zaostanek in ob polčasu je bilo 38:32 v korist Koš Primorske. 

Parklji so v prvih petih minutah drugega polčasa uspeli izničiti zaostanek, po dveh zaporednih trojkah Adriana Hirschmanna pa prišli do vodstva s 46:49. Koprčani so s pomočjo Gregorja Glasa ponovno prišli do prednosti in po koncu tretje četrtine vodili za dve točki. Ljubljančani so na začetku zadnjega dela tekme z delnim izidom 13:5 povedli za šest, Primorci so padli v strelski mrk, ki pa ga je z uspešnim protinapadom prekinil Deni Hodžič. Dve minuti pred koncem je bil izid izenačen 68:68, Adrian Hirschmann je s trojko Parklje popeljal v vodstvo, Gregor Brecelj pa je s tremi prostimi meti priigral šest točk prednosti. Po košu Primorcev v zadnji minuti so le ti z osebnimi napakami skušali hitro prekiniti napade Parkljev a je bil s črte prostih metov zbran Jure Ličen in Parklji so zasluženo prišli do polfinala.

Pri Primorski je Rok Nemanič na koncu dosegel 18 točk, Gregor Glas (10 skokov) jih je dodal 15. Pri Parkljih sta bila najzaslužnejša za zmago Jure Ličen (27 točk) in Adrian Hirschmann 26 točk in 10 skokov. Parklje v polfinalu čaka obračun proti GIB Iliriji. 

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

FOTOGALERIJA


 

Četrtek, 11. april
ECE TRIGLAV : GIB ILIRIJA 68:73 (16:26, 16:13, 18:16, 18:18)

Lotrič 14 (8 skokov), Stavrov 13 (6 skokov), Ješe 11; Gorbachov 20 (16 skokov, 5 podaj), Gorenc 19, Vukovič 16
STATISTIKA
Košarkarji GIB Ilirije, ki so se na zaključni turnir uvrstili z zmago na kvalifikacijskem turnirju, so na prvi četrtfinalni tekmi presenetili košarkarje ECE Triglava.

Ilirijani so v uvodnih minutah prišli do vodstva in prednos uspeli zadržati do 32. minute. Kranjčani so nato izenačili, ekipi sta se do 36. minute izmenjavali v vodstvu, Ilirijani pa so nato s štirimi zaporednimi točkami Maksima Gorbachova prišli do prednosti štirih točk. Grega Kuralt je dve minuti pred koncem s trojko popeljal Kranjčane v vodstvo a je Domen Gorenc (Ilirija) že v naslednjem napadu vrnil z enako mero nato pa s košem minuto pred koncem Iliriji ponovno zagotovil prednost štirih točk. Maksim Gorbachov je na koncu s prostimi meti prinesel zasluženo zmago GIB Iliriji, ki se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem četrtfinalne tekme med Koš Primorsko in Parklji.

Maksim Gorbachov je pri Iliriji dosegel dvojnega dvojčka; 20 točk, 16 skokov zbral pa je še pet podaj. Pri Triglavu je bil strelsko najuspešnejši Tim Lotrič, ki je dosegel 14 točk. 

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

FOTOGALERIJA

 

KRKA : PETROL OLIMPIJA A 64:65 (18:20, 14:13, 16:15, 16:17)
Stergar 27 (8 skokov), Medved 8 (6 skokov); Daneu 17 (8 skokov), Vujačić 15, Malovčič 13 (8 skokov)
STATISTIKA
Druga četrtfinalna tekma prvega dne zaključnega turnirja je bila napeta in izenačen od prve do zadnje minute. Po napeti končnici so košarkarji Petrol Olimpije prišli do zaslužene zmage za točko, 64:65.

V uvodnih minutah so košarkarji Krke prišli do vodstva 9:2 a so jih Ljubljančani že pred koncem prve četrtine ujeli in povedli za dve točki. V prvi polovici druge četrtine je Petrol Olimpija z delnim izzidom 10:0 prišla do vodstva za 12 točk, Krkaši pa so jim do polčasa vrnili z enako mero in se približali le na točko zaostanka. 

Po 30. minutah tekme sta bili ekipi izenačeni, 48:48, v začetku zadnjega dela tekme so imeli novomeški košarkarji rezultatsko prednost, dve minuti pred  koncem srečanja pa so s košem Jake Morija povedli za tri točke, 62:59. Alen Malovčič in Jure Daneu sta s šestimi zaporednimi točkami Petrol Olimpiji priigrala prednost treh točk, Kristjan Gliha (Krka) je s košem 12 sekund pred koncem znižal na 64:65. Petar Vujačić (Olimpija) je 5 sekund pred koncem zgrešil dva prosta meta, Krka je prišla do skoka v obrambi a je bilo časa za preobrat premalo. Petrol Olimpija se bo v polfinalu pomerila z zmagovalcem tekme med Hopsi in Heliosom.

Pri Krki je Leon Stergar dosegel 27 točk in 8 skokov, pri Petrol Olimpiji pa je bil najzaslužnejši za uspeh Jure Daneu, ki je na koncu pristal pri 17 točkah in 8 skokih. 

IZJAVE PO TEKMI

POSNETEK TEKME

FOTOGALERIJA
 

 

BILTEN FINALNEGA TURNIRJA 


 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se