Nazaj

Olimpija tudi v prihodnji sezoni v Ligi prvakov

26
jun.
2018
  • Tekmovanja

Ljubljana - Aktualni slovenski državni prvak bo tudi v prihodnji sezoni nastopal v FIBA Ligi prvakov. 

Tudi v sezoni 2018/19 bo Petrol Olimpija v druščini klubov, ki bodo nastopali v enem od evropskih košarkarskih tekmovanj. Tako kot sezono poprej, bodo Zoran Martić in njegovi varovanci nastopali v košarkarski Ligi prvakov v organizaciji krovne svetovne košarkarske organizacije FIBA.

Ljubljanski klub je tudi v naslednji sezoni neposredno uvršče v skupinski del tekmovanja v košarkarski Ligi prvakov, najmočnejšem Fibinem klubskem tekmovanju na stari celini. Zmaji so se tako znašli v druščini 26 neposredno uvrščenih moštev v skupinski del tekmovanja, medtem ko se bo šest moštev slednjemu pridružilo po odigranih kvalifikacijah.

Ljubljančani so v Ligi prvakov prvič nastopili v minuli sezoni, ko so v druščini Strasbourga, Banvita, AEK, medi Bayreutha, Movistar Estudiantesa, Umana Reyer Venezie ter Rosa Radoma zasedli sedmo mesto v predtekmovalni skupini C.

Košarkarska Liga prvakov, ki jo od sezone 2016/17 dalje organizira krovna svetovna košarkarska organizacija je hitro zaslovela kot eno od najbolj urejenih in najbolj renomiranih evropskih klubskih tekmovanj, poleg Evrolige in Evropskega pokala, ki ju organizira ECA.
 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se