Nazaj

Odigrano celotno 6. kolo drugega dela 1.SKL za ženske, ponovno izjemen večer Mance Vrečer

13
feb.
2021
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – V soboto so bile odigrane vse štiri tekme 6. kola drugega dela 1.SKL za ženske. Na prav vseh so zmagale favoritinje, vrhunec kola pa je bila večerna tekma med Ježico in Grosupljem, ki si jo je bilo moč ogledati v televizijskem prenosu na Sportklubu. Poleg zmage Ježice so se novega para točk veselile Celjanke, Kranjčanke po zaslugi izjemne Mance Vrečer in igralke Aksona Ilirije.

1. SKL ZA ŽENSKE, 2. DEL TEKMOVANJA
6. kolo
Sobota, 13. februar


CINKARNA CELJE : TOSAMA LEDITA 84:50 (17:12, 22:13, 20:15, 25:10)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke iz Domžal so na gostovanju v Celju iskale priložnost za napredek v igri ter za dobro predstavo, s katero bi samozavestno lahko nadaljevale prvenstvo na tekmah, ki bi jim, z dobro igro v bodoče, zagotovile uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Aktualne državne prvakinje so bile absolutne favoritinje, potek tekme pa je nakazoval na to, da se je prednost domače ekipe stalno zviševala, tekmice pa so rezultatsko lomile počasi, dokler v zadnji četrtini niso stopile na plin in le to četrtino dobile kar za 15 točk, kar je najbolj botrovalo končni visoki razliki. Celjanke so iz igre metale 43%, Domžalčanke le 25%, predvsem pa je zbodla v oči razlika v izgubljenih žogah, saj so jih gostje izgubile kar 31, oziroma 15 več od Celja, zato je domača zasedba na koncu zmagala z visoko prednostjo.
Pri domači ekipi je bila najboljša strelka postala Marta Ostojić, ki je dosegla 21 točk, Zoja Štirn jih je dodala 17. Pri gostujoči ekipi je le Urša Žibert dosegla dvomestno število točk, tekmo je končala z devetnajstimi. 
Celjanke bodo naslednjič igrale 20. februarja, ko bodo gostovale v Slovenskih Konjicah, Domžalčanke pa bodo 17. februarja gostile Ježico. 

AKSON ILIRIJA : MARIBOR 54:51 (8:5, 18:19, 11:13, 17:14)
CELOTNA STATISTIKA
Akson Ilirija je v soboto popoldan gostila zadnjeuvrščeno ekipo 1.SKL za ženske, Maribor in za domačo ekipo je prišla v poštev samo zmaga, če je želela ostati v boju za 4. mesto in s tem uvrstitev v polfinale državnega prvenstva. Začetek tekme je bil v napadu zelo nervozen s strani obeh ekip, ki sta v prvi četrtini skupaj dosegli le 13 točk. Mariborčanke so skozi celotno srečanje rezultatsko stalno držale korak z Ilirijankami, v zadnjo četrtino sta obe ekipi vstopili poravnani in sledila je zanimiva končnica. Mariborčanke so celo vodile tri minute zadnje četrtine, prav tako ekipam ni stekla igra v napadu, saj od 35. do 38. minute sploh nista dosegli niti točke, a na koncu je Ilirija vseeno izvlekla zmago, ki jo je sekundo pred koncem tekme z dvema zadetima prostima metoma potrdila Hana Sambolić. Statistično so obe ekipi ločile malenkosti, tekmo pa je dobila ekipa, ki je naredila manj napak. Ekipi sta slabo skrbeli za posesti žoge, saj sta skupaj izgubili kar 55 žog.
Pri domači ekipi je največ točk dosegla Tara Pulevič, in sicer 21, Hana Sambolić jih je prispevala 13. Pri Mariborčankah je Ksenja Hribljan dosegla 14 točk, Merisa Dautović pa je 11 točkam dodala še 12 skokov.
V naslednjem kolu bo Ilirija 17. februarja odšla na pot v Grosuplje, igralke Maribora pa bodo isti dan domačinke Konjičankam. 

PRO-BIT KONJICE : TRIGLAV 41:47 (12:10, 6:19, 10:14, 13:4)
CELOTNA STATISTIKA
Kranjčanke so v tekmo v Slovenskih Konjicah vstopile kot absolutne favoritinje in z novo zmago so si želele držati prvo mesto na lestvici ter še vedno imeti enako število porazov kot tekmice iz Celja, proti katerim se v drugem delu tekmovanja še niso pomerile. Domača ekipa pa je tekmo bolje začela in prvo četrtino celo dobila z dvemi točkami prednosti. Triglavanke so se v drugi četrtini zbudile in pokazale svojo kvaliteto, ter odšle na odmor z 11 točkami prednosti. V tretji četrtini sta bili ekipi izenačeni, vendar pa se je končala z najvišjo prednostjo gostij na celotnem srečanju (28:43). Tekma je bila praktično odločena, a sledil je napadalni mrk gostujoče ekipe v zadnji četrtini, v kateri so le enkrat zadele z metom iz igre. V zadnjih štirih minutah Kranjčanke niso več dosegle nobene točke, a Konjičanke tega niso znale popolnoma izkoristiti, zato sta dve točki na koncu le romali v Kranj. Triglavanke so imele kar 17 skokov več od Konjic, a tudi 11 izgubljenih žog več od domače zasedbe. Obe ekipi pa sta bili, kar je razvidno tudi iz končnega rezultata, zelo nerazpoloženi pri metu iz igre (Pro-Bit Konjice 24%, Triglav 26%)
Pri domači ekipi nobena igralka ni presegla meje 10 točk, najbližje tej številki je bila Zala Šrot, ki jih je dosegla 9, ob tem je zbrala tudi 10 skokov. Pri Triglavu je spet navdušila Manca Vrečer, ki je 18 točkam dodala kar 19 skokov!
Konjičanke za svojo naslednjo tekmo 17. februarja potujejo v Maribor, Triglav pa naslednjič stopa na parket 22. februarja, ko bo v Kranju na sporedu derbi z ekipo Ježice.

JEŽICA : GROSUPLJE 61:50 (19:13, 14:14, 17:10, 11:13)
CELOTNA STATISTIKA
Igralke Ježice, ki trdno držijo 3. mesto v 1.SKL za ženske so pred televizijskim avditorijem v soboto zvečer gostile Grosuplje, ki se je želelo z morebitno zmago približati boju za 4. mesto na lestvici 1.SKL za ženske, ki pelje v polfinale državnega prvenstva. Tekma je bila od začetka zanimiva, ekipi sta se spustili v odprt boj, a je Ježica vodila od začetka do konca tekme, gostje pa jih nikakor niso mogle ujeti. Za zmago Ježice je bila najbolj zaslužna boljša igra domačink v prvi in tretji četrtini, ki ju je Ježica dobila skupaj za 13 točk. Prav tako je bila na tej tekmi poglavitna razlika med tekmicami v metu iz igre, saj so domačinke metale 45%, gostje pa le 28% iz sicer večjega števila metov na koš. 
Najboljša strelka Ježičank je postala Nikolina Delić, ki je dosegla 18 točk in tudi 12 skokov, Sara Meden jih je dodala 17, ob 8 podajah in tudi 9 izgubljenih žogah. Tinkara Zoran je bila edina razpoložena strelka pri gostujoči ekipi, dosegla je 19 točk. 
V naslednjem kolu bo Ježica 17. februarja potovala v Domžale, isti dan pa Grosupeljčanke doma pričakujejo ekipo Aksona Ilirija.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se