Nazaj

Nika Barič se vrača v Rusijo

11
jun.
2021
  • Članice

Ljubljana – Slovenska reprezentantka Nika Barič, ki bo čez nekaj dni s slovensko izbrano vrsto zaigrala na svojem tretjem zaporednem EuroBasketu, si je našla novega delodajalca. Kapetanka slovenske reprezentance se po enem letu igranja v Turčiji vrača v Rusijo, kjer bo v prihajajoči sezoni znova zaigrala za Dynamo Kursk, v katerem bo moči združila s še eno slovensko reprezentantko Evo Lisec.

Slovenska reprezentantka Nika Barič bo v prihodnji sezoni nosila dres Dynama iz Kurska, za katerega je igrala že v sezoni 2019/20. 28-letna košarkarica, ki je v pretekli sezoni branila barve turškega Elazığ İl Özel İdarespor, se tako vrača v Rusijo, kjer je pred tem igrala kar devet sezon. Dynamo je ruski podprvak, ki igra tudi v evroligi, od začetka tega koledarskega leta pa je članica te ekipe tudi Eva Lisec, ki bo tako v prihodnji sezoni združila moči z reprezentančno kolegico.

Baričeva, ki letos dopolnila 29 let, je prve košarkarske korake naredila v rodnih Trbovljah, uspešno člansko kariero pa začela graditi v Celju. Iz Celja se je leta 2011 podala v Rusijo ter do leta 2015 naprej igrala za Spartak iz Moskve, nato pa štiri sezone za Jekaterinburg, s katerim je serijsko osvajala lovorike. Med drugim se je trikrat (2016, 2018 in 2019) veselila tudi evroligaškega naslova. V sezoni 2019/20 je igrala ravno za Dynamo Kursk, v pretekli sezoni pa je bila ena od glavnih nosilk igre turškega Elazığ İl Özel İdarespor. V Eurocupu je na petih tekmah v povprečju dosegala 9,8 točke, 3,6 skoka in 7,6 podaje na srečanje.

Kapetanka #raket je bila leta 2012 s strani Minnesote kot dvajseta izbrana na naboru lige WNBA. Za slovensko izbrano vrsto je debitirala 27. avgusta 2008, do danes pa je zbrala 43 uradnih nastopov.
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se