Nazaj

Nika Barič in Eva Lisec dobro okrevata

05
feb.
2018
  • Članice

Laško - Slovenska ženska reprezentanca je včeraj začela s pripravami na tretjo in četrto tekmo kvalifikacij z  EP 2019. Ekipi sta se pridružili tudi Eva Lisec in Nika Barič, ki okrevata po poškodbi ahilove tetive oziroma kolena.

Za slovensko reprezentanco sta prva dva treninga, selektor Damir Grgić je največ časa posvetil obnovitvi napadalnih sistemov in individualni pripravi. Vseh dvanajst košarkaric je zdravih in odločenih, da na sobotni tekmi pokažejo vse svoje znanje. 

Štab ženske članske reprezentance in Košarkarska zveza Slovenije sta se odločila, da se reprezentančnim pripravam pridružita tudi poškodovani Eva Lisec in Nika Barič. 

Eva Lisec je pred dobrima dvema mesecema prestala operacijo ahilove tetive, ki si jo je poškodovala na evroligaški tekmi v novembru. "Okrevanje poteka po pričakovanjih, sedaj lahko hodi brez pomoči bergel. Pri treningu je izvzet dvig na prste, rehabilitacijo pa opravlja tudi v bazenu", je dejal fizioterapevt slovenske ženske članske reprezentance Martin Klešnik. Največji poudarek pri treningu 193 centimetrov visoke slovenske košarkarice je na gibljivosti v skočnem sklepu. Žane Bortek, ki na treningih skrbi, da bo povratek na parket 22-letne Liščeve čim hitrejši dodaja, "pri treningu si pomagamo z elektromišično stimulacijo, s katero želimo spodbuditi mišično rast. Pomembno je, da rehabilitacija poteka brez bolečine." 22-letna košarkarica, ki je na prvih dveh tekmah kvalifikacij blestela (26 točk proti Romuniji in dvojni dvojček proti reprezentanci Finske), je že zaključila s sezono 2017/18. 

Desetdnevnega cikla drugega kvalifikacijskega okna se je udeležila tudi Nika Barič, ki je na novembrskih tekmah nosila kapetanski trak. Baričeva si je ob koncu meseca decembra poškodovala koleno. "Nika je že v zadnji fazi rehabilitacije. Na treningu izvaja kombinacijo počasnejših in hitrejših tekov. Vaje za mišično aktivacijo opravlja z lastno težo in s pomočjo elastičnih trakov. Velik poudarek dajemo tudi ohranjanju moči trupa in zgornjega dela telesa," o treningu 25-letne Baričeve pove Bortek. Fizioterapevt Klešnik dodaja, da se bo Baričeva na parket vrnila predvidoma po koncu reprezentančne akcije.

Zadovoljstvo ob ponovnem snidenju z reprezentančnimi kolegicami je pokazala tudi Eva Lisec. "Čeprav sem tokrat v drugačni vlogi, sem zelo vesela, da se ponovno vidim z ostalimi dekleti. Okrevanje poteka po pričakovanjih in nestrpno čakam dan, ko se bom lahko ponovno vrnila na košarkarska igrišča. Reprezentanci v tem ciklu ne bom mogla pomagati na parketu, bom pa njena velika navijačica." Nika Barič dodaja, da ima dva poglavitna cilja in sicer rehabilitacijo poškodovanega kolena ter pomoč in vzpodbuda soigralkam na treningih in tekmah.

Selektor Damir Grgić je o priključitvi Liščeve in Baričeve v drugem ciklu kvalifikacij dejal: "V zadnjih dveh letih nam je uspelo zgraditi kult reprezentance in v njej vzpostaviti odlično vzdušje. Tudi to je razlog, da sta se nam priključili poškodovani Eva Lisec in Nika Barič. Čeprav na njuno pomoč na parketu v tem ciklu ne moremo računati, pa bosta zagotovo vplivali na dobro atmosfero ter pomagali mlajšim, manj izkušenim košarkaricam."

TEKMI V DRUGEM KVALIFIKACIJSKEM CIKLU:

3. kolo:
Sobota, 10. februarja 2018, ob 17.00, dvorana Gimnazije Celje-Center:

SLOVENIJA : FRANCIJA (prenos na Šport TV)

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC

4. kolo:
Sreda, 14. februarja 2018,
 ob 18.00, dvorana Gimnazije Celje-Center:
SLOVENIJA : ROMUNIJA (prenos na Šport TV)

POVEZAVA NA NAKUP VSTOPNIC

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se