Nazaj

Na prvih dveh tekmah 12. kola 1.SKL za ženske zmaga Domžalčank, Celjanke z zmago na vrh lestvice

11
dec.
2020
  • 1. SKL za ženske

Ljubljana – Košarkarice v 1.SKL za ženske so danes odigrale dve tekmi 12. kola. Jasmin sport Ledita v Mariboru ni imela velikih težav s Štajerkami, v derbiju kola pa so igralke Triglava doma visoko izgubile proti aktualnim državnim prvakinjam, Cinkarni Celju, ki se je z zmago v derbiju povzpela na prvo mesto lestvice.

1. SKL ZA ŽENSKE
12. kolo
Petek, 11. december


MARIBOR : JASMIN SPORT LEDITA 65:81 (12:22, 19:17, 16:19, 18:23)
CELOTNA STATISTIKA
V Mariboru sta se v petek zvečer prvič v tej sezoni pomerile Mariborčanke in Domžalčanke. Tekmo so bolje odprle igralke Jasmina sport Ledite, saj so prvo četrtino dobile za 10 točk. Ta prednost se je do konca tekme izkazala kot neulovljiva za Štajerke, saj v celotnem srečanju niti enkrat niso vodile, po prvi četrtini pa so se gostjam najbolj približale v 21. minuti, ko so zaostajale le za 6 točk (33:39). Domžalčanke so s svojo igro nadzirale potek celotnega srečanja in niso dopustile, da bi domačinke lahko upale na zmago na svojem parketu. Pri gostujoči ekipi je žoga v napadu bolj krožila, rezultat tega je bila tudi očitna prednost v doseženih podajah, saj so Domžalčanke imele 20 podaj, Mariborčanke pa le 9 skozi celotno srečanje, oziroma toliko kot jih je dosegla igralka Jasmina sporta Ledite, Urša Žibert, sama.
Pri domači ekipi sta bili najboljši strelki Ksenja Hribljan, ki je dosegla 18 točk in izvajala kar 16 prostih metov, Merisa Daurović pa jih je prispevala 14. Pri Domžalčankah je bila standardno najboljša strelka Urša Žibert, ki je dosegla 25 točk, Lara Kozina Bubnič pa je 18 točkam dodala tudi 12 skokov.
Igralke obeh ekip bodo naslednjo tekmo igrale 15. decembra, ko se bosta ekipi spet pomerili med sabo, le da takrat v Domžalah, v zaostali tekmi 5. kola, na tej tekmi pa bodo Mariborčanke imele popravni izpit.

TRIGLAV : CINKARNA CELJE 44:76 (6:19, 11:14, 7:24, 20:19)
CELOTNA STATISTIKA
V derbiju 12. kola sta se v Kranju ekipi Triglava in Cinkarne Celje spopadli za trenutno vodstvo na lestvici 1.SKL za ženske. V pričakovanju napete tekme dveh trenutno najboljših ekip v Sloveniji je domača ekipa v tekmo stopila zelo nervozno in rezultat tega je bil velik zaostanek že po prvi četrtini tekme, ki so jo gostje dobile z razliko 13 točk (6:19). V drugi četrtini so se domačinke nekoliko bolj zbrale in držale ravnotežje v rezultatu, a se je zaostanek na koncu prvega polčasa vseeno povečal za tri točke in tako sta ekipi odšli na odmor pri rezultatu 17:33 za Celjanke. Zanimivost prvega polčasa je bila tudi da, da je igralka Cinkarne Celje, Snežana Bogićević, v tem polčasu dosegla eno točko več kot celotna ekipa Triglava (18:17). Če je bilo moč pričakovati ofenzivo Triglava v drugem polčasu, pa so jih v tretji četrtini Celjanke povsem razorožile in to četrtino dobile za kar 17 točk (7:24), s tem pa je bil zmagovalec srečanja že odločen. Zadnja četrtina je bila rezultatsko le formalnost, s to zmago pa je Cinkarna Celje zavzela vrh lestvice državnega prvenstva za ženske. Triglavanke so bile izjemno nerazpoložene pri metu iz igre saj so za dve točki metale le 34%, za tri pa celo samo 21%. Na drugi strani so Celjanke poleg boljšega meta iz igre, dobile tudi bitko pod košema, saj so imele kar 18 skokov več od domačink (49:31), boljše pa so bile v večini elementov košarkarske igre.
Pri domači ekipi je najboljša strelka srečanja in edina z dvomestnim številom doseženih točk Manca Vrečer, ki je dosegla 10 točk. Pri Celjankah je blestela Snežana Bogićević, ki je dosegla 26 točk.
Triglav bo naslednjo tekmo igral 19. decembra v Ljubljani, proti Akson Iliriji, Cinkarna pa dva dni prej gosti Maribor.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1.SKL ZA ŽENSKE
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se