Nazaj

Mladinke Cinkarne Celje do naslova prvakinj

09
maj
2021
  • Mlajše kategorije

Ljubljana – Mariborska dvorana Tabor je konec tedna gostila zaključni turnir državnega prvenstva v kategoriji deklet do 19 let.  Naslova prvakinj so se razveselile košarkarice Cinkarne Celje, ki so v velikem finalu z 79:72 ugnale igralke Maribora. Po zmagi 78:61 nad Ježico so tretje mesto osvojile Ilirijanke. Najboljša posameznica finalnega turnirja je postala igralka Cinkarne Celja, Mojca Jelenc.
Foto: Jure Banfi

FINALE, nedelja, 9. maj 2021

ŽKD MARIBOR : ŽKK CINKARNA CELJE 72:79 (23:15, 18:27, 18:19, 13:18)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
V velikem finalu sta se srečali ekipi, ki sta po rednem delu osvojili prvi dve mesti in sta si to po igrah v celotni sezoni tudi najbolj zaslužili. Tekma je bila večino časa izenačena, tudi že v prvi četrtini, ko sta si ekipi hitro izmenjali tudi dva »udarca«, saj so najprej Mariborčanke naredile delni izid 10:0 in povedle s 23:15, Celjanke pa jim takoj vrnile s svojim delnimi izidom 10:0 in rezultat vrnile v ravnotežje (25:26). Zaradi teh dveh izidov sta bili ekipi po prvem polčasu skoraj poravnani (41:42), kar je obetalo zanimivo nadaljevanje v tekmi sezone. Tudi v drugem polčasu sta ekipi ostali izenačeni, na koncu pa je presodilo večje število razpoloženih igralk Cinkarne Celja, saj v zadnjih prelomnih minutah Mariborčanke niso zmogle zaustaviti Mojce Jelenc, Zoje Štirn, Lee Bartelme in Ane Nuše Anžič in naslov državnih prvakinj je zasluženo pripadel Celjankam.
Pri Mariboru je vrhunsko partijo znova odigrala Tina Tomšič, ki je 27 točkam dodala 14 skokov, dvojni dvojček pa je uspel tudi Tiani Meglič Šteharnik, ki je dosegla 16 točk in 13 skokov. Pri državnih prvakinjah je spet dominirala Mojca Jelenc, ki je dosegla 26 točk in 12 skokov, Zoja Štirn pa je 23 točk oplemenitila z 9 skoki.

TEKMA ZA 3. MESTO, nedelja, 9. maj 2021

ŽKD JEŽICA : AKSON ILIRIJA 61:78 (19:21, 12:23, 15:17, 15:17)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
V tekmi za tretje mesto smo bili v Mariboru priča derbiju dveh ljubljanskih moštev. Obe ekipi sta si želeli sezono zaključiti z zmago, bronasta medalja pa bi bil tudi zelo lep uspeh. Tekma je bila v prvi četrtini izenačena, v drugi pa so igralke Ilirije naredile prvo večjo razliko na tekmi, saj so po tem delu igre odšle na polčas s prednostjo 13 točk. V tretji četrtini pa so se Ilirijanke dokončno rezultatsko odlepile zahvaljujoč delnemu izidu 12:0, saj so odšle na kar 25 točk prednosti (46:71) in s tem prelomile tekmo v svojo korist ter se nato zasluženo veselile tretjega mesta.
Pri Ježici je bila, tako kot v petek spet najboljša strelka Špela Berus, ki je tokrat dosegla 19 točk, Manca Marolt pa je 12 točkam dodala še 10 skokov. Pri bronastih igralkah Akson Ilirije je najboljša strelka postala Sara Sambolić, ki je dosegla 20 točk, Alina Žitek ji je sledila s 15.

Najbolj koristna igralka finalnega turnirja: Mojca Jelenc (Cinkarna Celje)
Najboljša strelka finalnega turnirja: Mojca Jelenc (Cinkarna Celje)
Najboljša skakalka finalnega turnirja: Mojca Jelenc (Cinkarna Celje)
Najboljša peterka finalnega turnirja: Mojca Jelenc (Cinkarna Celje), Blaža Čeh (Cinkarna Celje), Tina Tomšič (Maribor), Sara Sambolić (Akson Ilirija), Špela Berus (Ježica)

POLFINALE, petek, 7. maj 2021

ŽKD MARIBOR : ŽKD JEŽICA 81:70 (24:20, 18:20, 20:12, 19:18)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
V prvem polfinalnem paru so se gostiteljice turnirja pomerile proti zasedbi Ježice. Mariborčanke, ki so po rednem delu osvojile prvo mesto so v tekmo vstopile kot favorizirana ekipa, a tudi Ljubljančanke niso prišle v Maribor brez svojih želja. Prvi polčas je bil izenačen, čeprav so Ježičanke odlično začele in povedle z 11:2. Nato so se igralke Maribora zbrale in prvo četrtino celo dobile na veliki odmor pa odšle z dvema točkama prednosti. Kot se je izkazalo je bila odločilna za zmago Mariborčank tretja in začetek četrte četrtine, saj so Štajerke tretjo četrtino dobile z 8 točkami prednosti, v začetku četrte pa naredile delni izid 13:0 in se tako veselile uvrstitve v veliki finale.
Za domačo ekipo je bil uspešen tercet Tina Tomšič (23 točk), Maša Kaučič (18 točk) in Tiana Meglič Šteharnik (22 točk, indeks 40), ki je dosegla kar 63 točk. Pri Ježici je najboljša strelka postala Špela Berus s 17 točkami, Elena Lazarević pa je 12 točkam dodala 13 skokov.

ŽKK CINKARNA CELJE: ŽKD AKSON ILIRIJA 74:68 (15:18, 25:16, 18:12, 16:22)
STATISTIKA
POSNETEK TEKME
Tudi v drugem polfinalnem paru je bilo zmagovalca vnaprej izjemno nehvaležno določiti, saj sta obe ekipi v rednem delu državnega prvenstva dosegli isto število zmag. Akson Ilirija je tekmo bolje začela, povedla z 10:3, a so Celjanke do konca prve četrtine ujele priključek, nato pa v drugi prehitele Ljubljančanke ter si priigrale 6 točk zaloge za drugi polčas. Tudi tretja četrtina je pripadla Celjankam, na začetku četrte pa so tudi dosegle najvišjo prednost (60:46). A se Ilirijanke niso predale ter so dve minuti pred koncem tekme prednost zmanjšale na le 5 točk, za kaj več pa je zmanjkalo energije in časa. Celjanke so se zasluženo uvrstile v finale državnega prvenstva, a igralke Ilirije se niso predale brez boja!
Najboljša strelka pri Cinkarni Celju je bila Mojca Jelenc, ki je 27 točkam dodala še 11 skokov, Blaža Čeh je prispevala 19 točk. Pri Aksonu Iliriji je Sara Sambolić dosegla 22 točk, Alina Žitek jih je dodala 14.





Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se