Nazaj

Liga Nova KBM - Liga za obstanek: V Šenčurju so se veselili gostje iz Šentjurja, Zlatorog Laško po preobratu do zmage v gosteh

07
mar.
2020
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Z dvema tekmama v Ligi za obstanek se je danes zaključilo 2. kolo drugega dela Lige Nova KBM. V Šenčurju je domača zasedba izgubila proti gostom iz Šentjurja z rezultatom 83:90, medtem ko je Zlatorog Laško iz Podčetrtka domov odšel z zmago, po velikem preobratu v drugem polčasu. 
Foto: Karmen Cvirn/KK Terme Olimia Podčetrtek

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK
2. kolo
Sobota, 7. marec
GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 83:90 (25:34, 19:12, 14:22, 25:22)
Murić 16 (11 skokov) : Rebec 21, Čebašek 21 (9 skokov)
CELOTNA STATISTIKA
V Šenčurju se je obračun ekip začel z odprto igro in veliko doseženimi točkami, saj sta obe moštvi skupaj samo v 1. četrtini dosegli 59 točk, gostje iz Šentjurja pa so ta del igre zaključili s kar 34 doseženimi točkami ter devetimi točkami prednosti. V 2. četrtini so domači košarkarji odigrali bolj agresivno v obrambi, prednjačili so v skoku in do konca polčasa zmanjšali prednost gostov na samo dve točki. V prvem polčasu so sicer igralci Šentjurja zadeli kar 9 trojk in skupaj iz igre metali kar 58-odstotno.
V začetku drugega polčasa so Šentjurčani nadaljevali z odličnim metom za tri točke in si po koncu 3. četrtine priigrali 10 točk prednosti. V zadnji četrtini so domači igralci nevarno pretili a končna zmaga je vseeno, po bolj zbrani končnici gostov, odšla v Šentjur. 
Pri domačih je Dino Murić ponovno dosegel dvojnega dvojčka, saj je 16 točkam dodal še 11 skokov. Pri igralcih Šentjurja sta bila najbolj zaslužna za zmago Jakob Čebašek in Jan Rebec, ki sta dosegla vsak po 21 točk in skupaj zadela 9 trojk.
V naslednjem kolu Gorenjska gradbena družba Šenčur odhaja na gostovanje v Laško, Šentjur pa bo doma gostil Terme Olimia Podčetrtek.

TERME OLIMIA PODČETRTEK : ZLATOROG LAŠKO 77:83 (21:18, 22:16, 23:24, 11:25)
Švigelj 20 (7 skokov) : Joseph 26
CELOTNA STATISTIKA
Košarkarji Podčetrtka so obračun z gosti iz Laškega začeli dobro in po začetnih minutah prvo otipljivo prednost dosegli v 6. minuti, ko so povedli s 15:8. Vendar je Zlatorog uspel v predzadnji minuti prve četrtine izid izenačiti. Kljub vsemu so domači v 2. četrtino vstopili s tremi točkami prednosti. V drugi četrtini pa so igralci iz Podčetrtka z delnim izidom kar 16:0 tudi povedli s 16 točkami razlike. Košarkarji Zlatoroga so se v zadnjih štirih minutah druge četrtine le zbrali in na polčas so gostje odšli z znosnih 9 točk zaostanka. Drugi polčas so domačini znova začeli odlično in z delnim rezultatom 15:2 prednost povečali na 22 točk razlike. Vendar so gostje z nepopustljivostjo ponovno prišli celo do vodstva, ko je rezultat na semaforju, dobrih pet minut pred koncem tekme, kazal 68:70 za goste. Sledila je napeta končnica, v kateri so več zbranosti pokazali gostje iz Laškega in so se na koncu veselili zmage.
Pri zmagovalcih je bil strelsko najbolj razpoložen Kaleb Alejandro Joseph, ki je dosegel 26 točk, pri domačih pa je strelsko izstopal Žiga Švigelj, ki je dosegel 20 točk.
V naslednjem kolu Terme Olimia Podčetrtek odhaja na kratko pot v Šentjur, Laško pa pričakuje tekmece iz Šenčurja.

LESTVICI LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se