Nazaj

Liga Nova KBM: Že v prvem kolu ponovitev finala pretekle sezone

31
jul.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V torek je v prostorih banke Nova KBM v Mariboru potekal žreb za prihajajočo sezono Lige Nova KBM. V boj za naslov državnega prvaka se podaja deset ekip, prvo kolo pa bo na sporedu 13. oktobra. 
Avtor: KZS/Lenart

Žreb Lige Nova KBM:
Lokacija: Prostori banke Nova KBM, generalnega sponzorja Lige Nova KBM, v Mariboru
Termin: Torek, 31. julij, ob 18. uri.

CELOTEN RAZPORED
POSNETEK ŽREBA
FOTOGALERIJA

1. KOLO:
Sobota, 13. oktober 2018:

HELIOS SUNS : ILIRIJA
KRKA : PETROL OLIMPIJA
HOPSI POLZELA : ZLATOROG
ŠENTJUR : ROGAŠKA
SIXT PRIMORSKA : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Jernej Smisl, direktor korporativnega komuniciranja in strateškega marketinga pri Novi KBM:
"Ne le košarkarji, tudi navijači in mi kot generalni pokrovitelj nestrpno pričakujemo začetek nove sezone lige Nove KBM. Lanska je prinesla izjemno zanimivo končnico, letos pa so ekipe še dodatno okrepljene in verjamemo, da bo liga prinesla še več dinamike in pritegnila še več gledalcev. Nova KBM kot generalni sponzor je pripravljena na jutri, letos prvič prenašamo na družbenem omrežju banke tudi žreb. Prepričan sem, da so pripravljene tudi ekipe. Vsem – tako ekipam kot igralcem – želimo pošten športen boj, čim manj poškodb in atraktivno košarko."

Radoslav Nesterović, generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije:
"Ob tej priložnosti bi se zahvalil Novi KBM za organizacijo dogodka in podporo ter zaupanje v projekt 1. SKL. Upam, da bodo še dolga leta podporniki slovenske košarke. Prepričan sem, da bomo skupaj iz leta v leto dvigovali kakovost lige. Vsem klubom bi zaželel čim več sreče in čim manj poškodb."

ODZIVI PO ŽREBU:

Roman Lisac, predstavnik Petrola Olimpije:
"Upam, da žreb ne bo vplival na končni razplet in da se bo sezona začela tako, kot se je končala prejšnja. Vsem klubom želim čim manj poškodb in uspešno sezono ter čim več sponzorjev."

Marjan Erpe, predstavnik Krke:
"Že leta je naša usmeritev takšna, da si želimo igrati v finalu državnega prvenstva. Zadnja leta nismo bili povsem na vrhu, smo pa vedno blizu. Zavedamo se, da bo tudi v prihodnji sezoni konkurenca huda. Želimo si, da bi Liga Nova KBM potekala v duhu fair playa. Upam, da se bosta v finale državnega prvenstva uvrstili ekipi iz Lige za prvaka. Želim, da vse ekipe odigrajo od začetka do konca pošteno, saj se le na takšen način lahko dvigne kakovost prve lige. Vsem kolegom želim veliko uspeha in čim manj poškodb."

Jerneja Zadel, predstavnica Sixt Primorske:
"V našem klubu želimo še naprej graditi na vrhunski košarkarski sredini, v novi sezoni z dvema članskima ekipama. V Ligi Nova KBM je naš cilj preboj v ligo za prvaka, nato preko četrtfinala preboj med štiri najboljše ekipe ter storiti korak naprej. Medtem ko smo imeli v prejšnji sezoni dva tuja igralca, računamo v tej sezoni na tri tujce. Ob povprečni starosti pod 25 let in ekipi sestavljeni iz pretežno slovenskih košarkarjev, si želimo pomagati razvoju slovenske košarke tudi v prihodnje. Naši cilji in ambicije so visoki."

Marko Markovinović, predstavnik Rogaške:
"V Rogaški smo trenutno še v obdobju sestavljanja ekipe. Upamo, da nam bo uspelo sestaviti konkurenčno ekipo. V prvem delu si želimo preboja v Ligo za prvaka. V drugem delu pa je plan uvrstitev med prve štiri ekipe in boj za prvaka."

Matevž Zupančič, predstavnik Helios Suns:
"Helios Suns ima že tradicionalno dvojne ambicije - rezultatske in razvojne. Slednji bomo poskušali tudi v prihodnje sestaviti v čim boljšo kombinacijo. Težko bomo lovili tri najmočnejše ekipe. Vse ostale ekipe pa smo v igri za mesta za prvo trojico. V novi sezoni bomo nastopali v dveh tekmovanjih. Dve tekmovanji bosta za nas nov izziv. Tega se veselimo, hkrati pa nam to predstavlja odgovornost."

Aleš Puhar, predstavnik Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:
"Za nami je še ena sezona v prvi ligi in upam, da smo se iz nje kaj naučili. V prihajajoči sezoni se bomo potrudili po najboljših močeh. Vsem klubom želim dobro sezono, čim manj poškodb igralcev ter da se sezona regularno zaključi. Košarkarski zvezi želim, da čim bolj spodobno in uspešno organizira sezono."

Anton Pavlič, predstavnik Ilirije:
"Po dokaj uspešni pretekli sezoni bomo v novo vstopili oslabljeni, vendar nam to ne bo vzelo želje, da se uvrstimo med najboljšo šesterico. Vsem klubom bi zaželel dobro sezono, čim manj poškodb in čim manj problemov na tekmah."

Dejan Fideršek, predstavnik Šentjurja:
"Vsem kolegom bi pred začetkom nove sezone zaželel čim več uspehov, tudi klubom, ki nas zastopajo v mednarodnih ter regionalnih tekmovanjih. Smo v zaključku sestave ekipe. Upam, da bomo konkurenčni. Potrudili se bomo po svojih najboljših močeh. Željo so eno, zmožnosti pa drugo. Želimo si šestega mesta in preboja v Ligo za prvaka."

Janko Vašl, predstavnik Hopsov Polzele:
"Na Polzeli imamo ekipo za prihodnjo sezono sestavljeno. Novo sezono začenjamo tako kot smo končali prejšnjo. Upam, da bomo bolj uspešni kot v pretekli. Upam, da bomo imeli čim manj težav s poškodbami."

Matej Firm, predstavnik Zlatoroga Laško:
"Košarkarski klub Zlatorog v novo sezono vstopa z novim vodstvom, novim trenerjem in po vsej verjetnosti z novo ekipo. Kljub temu je cilj kluba uvrstitev v Ligo za prvaka."

Prvi del tekmovanja: vse prijavljene ekipe (dvokrožni sistem - 18 kol)

Drugi del tekmovanja:
a.) za prvaka: 6 ekip (dvokrožni sistem - 10 kol) - rezultati prvega dela se ne prenašajo.
b.) za obstanek: 4 ekipe (trikrožni sistem - 9 kol, sedmo- in osmouvrščena ekipa odigrata tekmo več kot domačin) - rezultati prvega dela se prenašajo. Prvo, drugo in treje uvrščena ekipa tega dela tekmovanja v prihodnji sezoni sodelujejo v tekmovanju 1. SKL.

Končnica državnega prvenstva:
a.) četrtfinale (dve dobljeni tekmi): pari - 1 liga za prvaka : 2 liga za obstanek (par A), 2P : 1O (par B), 3P : 6P (par C) in 4P : 5P (par D).
b.) polfinale (dve dobljeni tekmi): para - zmagovalec para A : zmagovalec para D in zmagovalec para B : zmagovalec para C
c.) finale (tri dobljene tekme)

Predviden koledar tekmovanja:

I. del tekmovanja: 
oktober 2018: 13., 20., 27., 
november 2018: 03., 10., 17., 24., 
december 2018: 08., 15., 22., 29.,  
januar 2019: 05., 12., 19., 26., 
februar 2019: 02., 09., 12.

II. del tekmovanja za prvaka:  
marec 2019: 2., 9., 16., 23., 30., 
april 2019: 03. (SR), 10. (SR), 13., 17. (SR), 20.

II. del tekmovanja za obstanek:
marec 2019: 2., 9., 16., 23., 30., 
april 2019: 03. (SR), 10. (SR), 13., 20. 

III. del tekmovanja za naslov prvaka:
play off četrtfinale - april 2019: 24. (SR), 27., 30. (TO).
play off polfinale – maj 2019: 6. (PO), 9. (ČE), 11.
play off finale – maj 2019: 18., 21. (TO), 24. (PE), 26., 28. (TO).

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se