Nazaj

Liga Nova KBM: Zadnje kolo 1. dela...

09
feb.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Po 1. delu Lige Nova KBM bo Krka ostala na vrhu prvenstvene lestvice, v zadnjem kolu bodo Novomeščani gostili Zlatorog Laško. V petek se bosta pomerili ekipi Hopsi Polzele in Šentjurja, edina sobotna tekma bo odigrana v Škofji Loki, med LTH Castings in Rogaško. Poleg tekme v Novem mestu, se bosta v nedeljo srečali ekipi Helios Suns in Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Ponedeljkov termin je tokrat rezerviran za tekmo v Podčetrtku, med Terme Olimia Podčetrtkom in Ilirijo.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 18. kolo

Petek, 10. februar
20:00 Hopsi Polzela - Šentjur (Šport TV)

Na prvi tekmi med Hopsi in Šentjurjem je bilo napeto do samega konca, dve minuti pred koncem srečanja je bil rezultat poravnan na 80:80, v končnici pa so bolje odigrali domačini in slavili s 86:83. Hopsi so v drugem delu 1. dela tekmovanja zabeležili dve zmagi, medtem ko so Šentjurjani od 9. kola še brez zmage.

Sobota, 11. februar
13:00 LTH Castings - Rogaška (Šport TV)

Škofjeloška zasedba lovi tretjo zaporedno zmago, na zadnjih dveh tekmah so premagali Šentjur in Zlatorog Laško. Rogaška je v prejšnjem kolu z zmago na sosedskem derbiju prekinila niz treh porazov, prvo tekmo v sezoni z ekipo LTH Castings je dobila s 93:83.

Nedelja, 12. februar
18:00 Helios Suns - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Šport TV)

Dvoboj zgornjega dela prvenstvene lestvice bo odigran v Domžalah, kjer Helios Suns gosti košarkarje Gorenjske gradbene družbe Šenčurja. Domžalčani so v dosedanjem delu prvenstva zabeležili 14 zmag, medtem ko so jih Gorenjci zbrali 10.

20:00 Krka - Zlatorog Laško (Šport TV)
Košarkarje Zlatoroga čaka izjemno težka naloga, saj se bodo v nedeljo odpravili na gostovanje k vodilni Krki. Laščani so na zadnjih treh tekmah priznali premoč nasprotniku, v 17. kolu so na domačem parketu klonili proti LTH Castingsu, s 76:77. Košarkarji Krke so po porazu na Polzeli slavili v Šentjurju.

Ponedeljek, 13. februar
19:00 Terme Olimia Podčetrtek - Ilirija (TV Celje)

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka v zadnjem kolu 1. dela gostijo ekipo Ilirije, katero so v devetem kolu premagali s 66:76. Ljubljančani so v letošnjem letu na petih tekmah doživeli le en poraz, Šenčur jih je premagal z 72:71. Podčetrtani so v dosedanjem delu prvenstva zabeležili 8 zmag (kot Rogaška) in zasedajo peto mesto na prvenstveni lestvici.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se