Nazaj

Liga Nova KBM: Začetek polfinalne serije, brata Murić znova na nasprotnih bregovih

18
maj
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Uvodna tekma polfinala Lige Nova KBM bo odigrana v petek v Šenčurju, kjer domači Gorenjska gradbena družba Šenčur pričakuje aktualne prvake, Cedevito Olimpijo. V soboto pa bo v novomeški dvorani na sporedu dvoboj med Krko in Helios Suns.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
POLFINALE
1. tekma

PETEK, 19. maj
18:30 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Cedevita Olimpija (Šport TV)

Nasprotnika v polfinalu sta se v aktualni sezoni pomerila le v pokalnem tekmovanju, prav tako v polfinalu, takrat so Ljubljančani slavili z 90:69. Gorenjci so z uvrstitvijo v polfinale dosegli zgodovinski uspeh, v polfinalu državnega košarkarskega prvenstva bodo namreč nastopili prvič. Košarkarji Cedevite Olimpije so se tekmovanju priključili v četrtfinalu, v tej sezoni pa lovijo tretji zaporedni naslov državnega prvaka.

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Cedevita Olimpija je vsekakor favorit v polfinalni seriji, kot tudi v boju za naslov prvaka. To je sijajna ekipa, ki je svojo kakovost pokazala tudi na pokalu Spar. V tistem polfinalu smo dobro igrali prvi polčas, v drugem pa nam je enostavno zmanjkalo moči. Časa za regeneracijo in pripravo nimamo, ampak vem, da bomo dali vse od sebe ter skušali odigrati najboljšo tekmo v sezoni. Vesel sem zaradi mojih igralcev, da smo se uvrstili v polfinale. Veliko je bilo žrtvovanja in ogromno dela vso sezono. To veliko pomeni klubu, našim pokroviteljem in navijačem. Izkoristil bi priložnost, da povabim vse privržence KK GGD Šenčur, da v petek pridejo na tekmo in nas podprejo v čim večjem številu. Bodimo skupaj del zgodovinske, polfinalne tekme proti Cedeviti Olimpiji."

Miro Alilović, trener KK Cedevita Olimpija: "Naj priložnost izkoristim za čestitko ekipi Šenčurja za zgodovinski uspeh in uvrstitev v polfinale tekmovanja. Naše naloge na petkovi tekmi ostajajo enake, kot na vseh ostalih tekmah do sedaj. Dvoboj moramo začeti z osredotočenostjo pri igri v obrambi. Igralci se morajo zavedati individualne odgovornosti, morajo se pripraviti na posameznike in nadzorovati igro v skoku. Obenem moramo v napadu igrati hitro, enostavno in disciplinirano."

SOBOTA, 20. maj
17:30 Krka - Helios Suns (Sportklub)

V soboto bo v novomeški dvorani domača Krka gostila Helios Suns, nasprotnika sta se v tej sezoni v vseh tekmovanjih pomerila sedemkrat. Košarkarji Krke imajo trenutno boljše razmerje zmag, saj so slavili na štirih medsebojnih tekmah. Zadnjo medsebojno tekmo v Ligi Nova KBM so dobili Domžalčani, in sicer na gostovanju v Novem mestu (20. kolo).

Gašper Okorn, trener Krke: "V polfinalu igramo s starimi znanci iz Domžal. Naši dvoboji so v tej sezoni postregli z neverjetno izenačenostjo, tako da je težko napovedati karkoli. Poznamo se izredno dobro, lahko pride do manjših taktičnih sprememb z obeh strani. Mi si želimo pokazati nekoliko boljšo predstavo kot proti Podčetrtku. Jaz mislim, da glede na vložek in tekmeca, da se  bomo prebudili in bodo igralci motivirani. Postavlja pa se vprašanje, če smo še zmeraj v takšni formi, da lahko pridemo do finala. Menim, da je potrebno pozabiti na pretekle dvoboje, se koncentrirati zgolj na to serijo in narediti vse, da gremo korak po korak in poskusimo dobiti to serijo."

Dejan Jakara, trener Helios Suns: "S Krko se odlično poznamo, tako da skrivnosti med nami ni. Krka bo v seriji uživala prednost domačega igrišča in bo tudi zato v prednosti. Mi se bomo že za prvo tekmo pripravili po najboljših močeh in skušali presenetiti."

RAZPORED KONČNICE LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se