Nazaj

Liga Nova KBM: Vodilna Krka pričakuje LTH Castings, Ilirija lovi četrto zaporedno zmago

19
jan.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Prva tekma 15. kola Lige Nova KBM bo odigrana v Laškem, kjer bodo gostovali košarkarji Helios Suns. V soboto so na sporedu tri tekme, ob 13. se bosta v Novem mestu pomerili ekipi Krke in LTH Castings. Večerni termin je rezerviran za tekmi med Rogaško in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur ter Šentjurjem in Terme Olimia Podčetrtkom. V ponedeljek bo Ilirija v Tivoliju gostila Hopsi Polzelo.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 15. kolo


Petek, 20. januar
20:00 Zlatorog Laško - Helios Suns (Šport TV)

V Laškem bo gostovala drugouvrščena ekipa Lige Nova KBM. Ekipa Zlatoroga je v 14. kolu slavila v Šenčurju in prišla do četrte zmage v državnem prvenstvu. Prvi dvoboj v aktualni sezoni je pripadel Domžalčanom, ki so slavili z 88:67.

Sobota, 21. januar
13:00 Krka - LTH Castings (Šport TV)

Vodilna Krka deluje nezaustavljivo, saj je slavila na vseh 14 tekmah Lige Nova KBM. Škofjeloška zasedba bo v Novem mestu lovila drugo zaporedno zmago, po zmagi v prejšnjem kolu na Polzeli.

19:00 Rogaška - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Spletni prenos)
Košarkarji Rogaške v domači dvorani pričakujejo ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur, ki je v šestem kolu na domačem parketu slavila s 86:59. Nasprotnika sta v novem letu zabeležila po eno zmago in poraz.

19:00 Šentjur - Terme Olimia Podčetrtek (TV Celje)
Košarkarji Šentjurja bodo lovili osmo prvenstveno zmago, proti košarkarjem iz Podčetrtka bodo poskusili prekiniti niz petih porazov. Nasprotnika sta bila na prvem medsebojnem srečanju zelo izenačena, Šentjur pa je do zmage prišel v zaključku srečanja (66:71). 

Ponedeljek, 23. januar
18:00 Ilirija - Hopsi Polzela (Sportklub)

V ljubljanskem Tivoliju bo moštvo Ilirije lovilo še četrto zaporedno zmago, tokrat bodo nasproti stali Hopsi, ki so tekmo v šestem kolu dobili s 96:91. 

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se