Nazaj

Liga Nova KBM: Vodilna Krka gostuje v Laškem

01
dec.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na sporedu je deveto kolo Lige Nova KBM, uvodni dvoboj bo odigran v Rogaški Slatini, kjer gostujejo košarkarji LTH Castings. V soboto bodo odigrani trije obračuni, pri ljubljanski Iliriji bodo gostovali košarkarji iz Podčetrtka, Hopsi Polzela gostuje v Šentjurju, vodilna Krka pa odhaja v Laško. Nedeljsko srečanje bo odigrano v Šenčurju, zasedba GGD Šenčurja bo gostila ekipo Helios Suns.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 9. kolo


Petek, 2. december
20:00 Rogaška - LTH Castings (Šport TV)

Košarkarji Rogaške bodo proti škofjeloški zasedbi skušali prekiniti niz treh porazov, medtem ko bodo gostje lovili drugo prvenstveno zmago. Rogaška je v prejšnjem kolu v sosedskem derbiju priznala premoč Terme Olimia Podčetrtku, LTH Castings pa je slavili prvo zmago, ko je premagal Zlatorog Laško.

Sobota, 3. december
13:00 Ilirija - Terme Olimia Podčetrtek (Šport TV)

Košarkarji Ilirije zasedajo osmo mesto na prvenstveni lestvici, z dvema zmagama, od tega so enkrat slavili na domačem parketu. Tokrat mladi Ljubljančani gostijo Početrtane, ki imajo zmago več, vse pa so dosegli na domačem parketu.

18:00 Šentjur - Hopsi Polzela (Sportklub)
Štajerski dvoboj bo odigran v Šentjurju, v goste prihaja ekipa s Polzele. Košarkarji Šentjurja so odlično odprli sezono, v dosedanjem delu prvenstva so klonili le dvakrat. Hopsi so nekoliko slabše začeli, a so se uspeli pobrati in zasedajo peto mesto na lestvici, ob 50-odstotnem učinku (4:4).

18:00 Zlatorog Laško - Krka (TV Celje)
Vodilna Krka bo gostovala v Laškem, domačine tako čaka izredno težka naloga. Laščani so doslej slavili le enkrat, v domači dvorani so v sedmem kolu premagali Terme Olimia Podčetrtek. Začetek sezone je za košarkarje Krke izjemen, saj so Novomeščani na vseh osmih tekmah slavili.

Nedelja, 4. december
20:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Helios Suns (Šport TV)

Na Gorenjsko se odpravljajo košarkarji Helios Suns, ki ob enem porazu še držijo priključek z vodilno Krko. Košarkarji Šenurja se nahajajo v zgornjem delu prvenstvene lestvicu, petkrat so slavili in trikrat priznali premoč nasprotniku.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se