Nazaj

Liga Nova KBM: V soboto in nedeljo začetek 6. kola

16
nov.
2018
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - S tekmama med Heliosom in Šenčurjem ter Hopsi in Šentjurjem se bo v soboto začelo 6. kolo Lige Nova KBM. V nedeljo in ponedeljek se bo prvoligaška košarka gledala v Ljubljani, v prenosu na Šport TV pa si bo v četrtek, 22. novembra, moč ogledati srečanje med Krko in Sixt Primorsko.
Avtor: KZS

LIGA NOVA KBM

6. kolo:

Sobota, 17. november, ob 19.00:

HELIOS SUNS : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA

Sobotni večer prinaša obračun med Heliosom in Šenčurjem. Domačini bodo prvič v Ligi Nova KBM igrali pod taktriko novega trenerja, Dejana Jakare. Šenčurjani pa prihajajo na tekmo ohrabreni z zmago na aktualnimi državnimi prvaki. Domžalčani želijo prekiniti serijo štirih zaporednih porazov, menjava trenerja je bila posledica slabših rezultatov v zadnjem obdobju. Na štirih medsebojnih obračunih v pretekli sezoni so bili Domžalčani trikrat uspešnejši.

Pri Domžalah je najboljši strelec ekipe Đoko Šalić, ki v povprečju dosega 12,3 toče na tekmo, pri Šenčurju pa izstopa izkušeni Smiljan Pavić, ki je najboljši strelec in skakalec ekipe ter dosega v povprečju 13 točk in 6 skokov na srečanje.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Dejan Jakara, trener Heliosa:
"Šenčur ima izredno izkušeno ekipo, ki igra čvrsto in ves čas na meji osebne napake. Z zadnjimi dobrimi predstavami so upravičeno tudi zelo samozavestni, tako da bomo morali trdo garati za zmago. Upam, da nam uspe ponoviti dobre stvari s tekme regionalne lige proti Sutjeski, saj nismo imeli veliko časa za popravke. Vabim pa na tekmo vse zveste domžalske navijače, da nas podprejo v velikem številu in pripravijo vsaj tako vzdušje, kot smo ga bili deležni na zadnji tekmi."

Rade Mijanović, trener Šenčurja:
"Gostujemo v Domžalah, ki je eno najbolj vročih igrišč v slovenskem prostoru. Glavni razlog so glasni navijači, ki vršijo stalen pritisk skozi vso tekmo. Za nas je pomembno, da v vsakem trenutku ohranimo trezno glavo in da se dobro odzovemo na dogodke na igrišču."

Sobota, 17. november, ob 19.00:

HOPSI POLZELA : ŠENTJUR

Sobotno večer bo označilo tudi srečanje med domačini iz Polzele in gosti iz Šenčurja. Obe ekipi vstopata v dvoboj po zmagah v prejšnjem kolu, saj so v 5. kolu Polzelani premagali Ilirijo, Šentjur pa je bil boljši od aktualnih državnih podprvakov, Krke. Lokalni derbi je vedno še bolj zanimiv, v dveh medsebojnih obračunih v pretekli sezoni pa je obakrat bila boljša Polzela.
Pri Polzeli se veliko igre vrti okrog Donovon Matthew Jacka, ki je najboljši strelec (13 točk na tekmo) in skakalec (7,8 skoka na tekmo), pri Šentjurju pa je najbolj izpostavljen igralec Davor Konjević, ki je najboljši strelec ekipe in Lige Nova KBM (20,6 točke na tekmo), prav tako pa je bil MVP v 4. in 5. kolu Lige Nova KBM.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
"Pred nami je nov zanimiv lokalni derbi. Ekipa Šentjurja se je v letošnji sezoni močno okrepila na vseh položajih, izredno kvalitetni so na položaju centra in na poziciji tri. Znova se nam obeta težka, trda tekma, zato ponovno vabim naše zveste navijače, da nam pomagajo do tretje prvenstvene zmage."

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
"Hopsi imajo atletsko močne igralce, ki igrajo hitro tranzicijsko košarko. Z vidika koncepta so za nas izrazito neugoden nasprotnik, na drugi strani pa smo mi v dobri formi in bomo naredili vse, da nadaljujemo zmagovalni niz."

Nedelja, 18. november, ob 19.00:

PETROL OLIMPIJA : ROGAŠKA

Aktualni državni prvaki v nedeljo zvečer gostijo vedno neugodno ekipo iz Rogaške Slatine. Obe ekipi sta v zadnjem kolu Lige Nova KBM doživeli poraz, za Rogaško je bil to celo prvi poraz v sezoni Lige Nova KBM. Petrol Olimpija bo igrala v postavi z veliko mladimi igralci, medtem ko se Rogaška ukvarja z vrsto poškodb v svojih vrstah, a tekme med tema dvema tekmecema so bile vedno napete, kar se od njiju pričakuje tudi v nedeljskem obračunu. V pretekli sezoni sta se ekipi srečali šestkrat in Rogaška je bila boljša na prvih dveh srečanjih, nato pa je Petrol Olimpija zmagala štirikrat zapored.

Pri Olimpiji je najboljši strelec in podajalec ekipe Jan Špan, ki v povprečju dosega 17 točk in 6,5 asistence na tekmo, medtem ko pri Rogaški na parketu žal ne bo njihovega najboljšega strelca Rashun Jarrel Davisa, ki na tekmo dosega 12,2 točke.

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Zoran Martič, trener Olimpije:
"V nedeljo se bomo pomerili z Rogaško. Za nas bo to druga tekma v zgolj treh dneh, sledi pa pot v Turčijo, kjer nas v sredo čaka obračun Lige prvakov z Bešiktašem. Pred domačimi navijači želimo zabeležiti četrto zmago v državnem prvenstvu."

Damjan Novaković, trener Rogaške:
"Olimpija je na domačem igrišču zagotovo nesporni favorit te tekme. Na roko nam ne gre situacija s poškodbami v naši ekipi, saj Davis še zagotovo ne bo igral, pod vprašajem pa je tudi nekaj drugih fantov. Na tekmo se bomo težko pripravili, saj ne vemo, v kakšni zasedbi bo nastopila Olimpija. Cilj je, da se prikažemo v dobri luči in da naredimo vse kar je v naši moči v tem trenutku."

Ponedeljek, 19. november, ob 20.00:

ILIRIJA : ZLATOROG LAŠKO

Zanimiva tekma se obeta v ponedeljek zvečer v Ljubljani, v Hali Tivoli. Ekipi Ilirije in Zlatoroga se bosta pomerili v trenutku, ko imata za sabo obe zelo zanimivi zgodbi v Ligi Nova KBM. Domača Ilirija še ni okusila slasti zmage v tej sezoni Lige Nova KBM, čeprav je bila nekajkrat blizu prve zmage, medtem ko je Zlatorog v prvih petih kolih lige kar trikrat igral podaljške (in bil tudi dvakrat uspešen). V lanski sezoni Lige Nova KBM sta se moštvi srečali dvakrat in obe zmagi je dosegla Ilirija.

Prav tako bo tekma v Ljubljani pravi dvoboj drugega in tretjega strelca Lige Nova KBM, saj si bosta na mestu organizatorja nasproti stala igralec Ilirije, Joshua Stanley Heath (povprečno 18,2 točki na tekmo) in igralec Zlatoroga, Nejc Barič (19,4 točki v povprečju na tekmo).

Izjavi trenerjev pred tekmo:

Saša Dončić, trener Ilirije:
"Pred nami je zelo pomembna tekma za naše moštvo. Naredili bomo prav vse, kar je v naši moči, da pridemo do prve zmage v Ligi Nova KBM."

Chris Thomas, trener Zlatoroga:
"Še enkrat gostujemo, tokrat v Ljubljani pri Iliriji. Pripravljamo se, da bomo pripravljeni na še eno trdo tekmo."

Četrtek, 22. november, ob 20.00:

KRKA : SIXT PRIMORSKA (prenos na Šport TV

LESTVICA LIGE NOVA KBM:

 
M Ekipa Z/P Točke
1. Krka 4/1 8
2. Rogaška 4/1 8
3. Sixt Primorska 3/2 7
4. Šentjur 3/2 6
5. Petrol Olimpija 3/2 6
6. Zlatorog Laško 3/2 6
7. Šenčur Gorenjska gradbena družba 2/3 5
8. Hopsi Polzela 2/3 5
9. Helios Suns 1/4 5
10. Ilirija 0/5 4

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se