Nazaj

Liga Nova KBM: V soboto in nedeljo tri tekme 1. kola drugega dela

01
mar.
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Jutri, 2. marca bodo v Ligi Nova KBM odigrani dve tekmi. V Ligi za prvaka se bosta ob 19:00 uri pomerila finalista letošnjega pokalnega tekmovanja Hopsi Polzela in Sixt Primorska. Ob isti uri se bosta v Ligi za obstanek srečali ekipi Šentjurja in Ilirije. V nedeljo bo v preostali tekmi Lige Nova KBM za prvaka na sporedu še tekma med Rogaško in Helios Sunsi, danes pa se bo s tekmo med Zlatorogom in Šenčurjem začela Liga za obstanek.

LIGA NOVA KBM ZA OBSTANEK

1. kolo

Petek, 1. marec, ob 19:00

ZLATOROG : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA


Sobota, 2. marec, ob 19:00
ŠENTJUR : ILIRIJA

S tekmo med Šentjurjem in Ilirijo se začenja Liga Nova KBM za obstanek. Šentjurčani drugi del tekmovanja začenjajo s prvega mesta in imajo pred Ilirijo štiri točke prednosti. Ekipi se bosta v drugem delu borili za prvi dve mesti, ki po koncu rednega dela vodijo v četrtfinalne boje, prav tako pa si druge zmage v tekoči sezoni državnega prvenstva še kako želijo košarkarji Ilirije. Košarkarji Šentjurja imajo v svojih vrstah kopico odličnih posameznikov med katerimi izstopa Davor Konjević, ki po prvem delu Lige Nova KBM dominira v kar nekaj statističnih kategorijah. S povprečjem 21,4 točke in 8,2 skoka na tekmo je vodilni strelec in skakalec lige. Pri moštvu Ilirije je po prvem delu tekmovanja prišlo do nekaj ključnih sprememb, v ekipi tako ni več prvega strelca in podajalca moštva Joshua Stanleya Heatha ter visokega Harisa Ćućovića.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Saša Dončić, trener Ilirije:
‘’Ligo za obstanek začenjamo brez organizatorja igre Joshua Heatha, ki je odšel v Turčijo, in brez Harisa Ćućovića, ki je zaradi poškodbe že končal sezono. Veseli nas dejstvo, da nekateri poškodovani igralci normalno trenirajo in bodo nared za sobotno tekmo. Pred začetkom drugega dela smo se okrepili z dvema novima igralcema, Davidom Gabrovškom in s 16-letnim visokim, perspektivnim Stephanom Gontarjem. Vsako tekmo v Ligi za obstanek bomo odigrali po najboljših močeh in upali na najboljši možen razplet.’’

Jakša Vulić, trener Šentjurja:
‘’Tekme, ki pridejo po dolgih premorih so vedno zelo zahtevne. Prav tako sta bili obe dosedanji srečanji z Ilirijo zelo negotovi in nič drugače ne pričakujem tudi tokrat. Naš cilj je jasen, izboriti si mesto v končnici, za to pa potrebujemo zmage na domačem parketu. Navijače pozivam k takšni podpori kot nam jo nudijo že skozi vso sezono.’’


LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA
1. kolo
Sobota, 2. marec, ob 19:00
HOPSI POLZELA : SIXT PRIMORSKA

Druga tekma Lige Nova KBM za prvaka prinaša dvoboj ekip, ki se med seboj že dobro poznata. Košarkarji Sixt Primorske so v finalu pokalnega tekmovanja premagali prav Hopse, do sedaj pa so se v prvem delu tekmovanja pomerili dvakrat, obe tekmi so dobili Primorci. Najboljši igralec Pokala Spar, Marjan Čakarun, je Hopsom v finalu nasul kar 32 točk in zbral 11 skokov zato bo zanimivo spremljati dvoboj pod košem, kjer po prvem delu državnega prvenstva dominirajo košarkarji Sixt Primorske. Primorci po prvem delu tekmovanja vodijo v kar nekaj statističnih kategorijah, na drugi strani pa so Hopsi v letošnji sezoni podelili največ blokad.
Pri domači ekipi po prvem delu statistično izstopa ameriški košarkar Donovon Matthew Jack, ki v povprečju dosega 12,5 točke in 6,3 skoka na tekmo poleg tega pa je po prvem delu tekmovanja vodilni v številu podeljenih blokad (skupno 23). Pri Sixt Primorski Ivan Marinković v povprečju dosega 12 točk in 5,1 skoka na tekmo.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Boštjan Kuhar, trener Hopsov:
‘’Začetek Lige za prvaka za nas prihaja v nepravem času, saj imamo kar nekaj težav s poškodbami. Pred nami je že četrti dvoboj proti izredno kvalitetni ekipi Primorske, ki je tudi na tej tekmi nesporni favorit. Vabim naše zveste navijače, da nas kot že vso sezono tudi na tekmi proti Primorski podprejo v čim večjem številu, mi pa bomo poskušali storiti vse, da presenetimo favorizirane goste iz obale.’’

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"Gostovanja na Polzeli so vedno zahtevna. S to tekmo začenjamo drugi del državnega prvenstva. Finale pokalnega tekmovanja, v katerem smo se pomerili ravno s Hopsi, ni daleč. Čaka nas odličen tekmec, pokazati bomo morali največ, česar smo sposobni, če se želimo domov vrniti z novim parom točk."


Nedelja, 3. marec, ob 19:00
ROGAŠKA : HELIOS SUNS

V zadnji tekmi prvega kola drugega dela Lige Nova KBM se bosta v Rogaški Slatini pomerili ekipi, ki sta med seboj v državnem prvenstvu in regionalni ligi odigrali že 4 tekme. Na dveh obračunih Lige Nova KBM sta ekipi enkrat zmagali in enkrat izgubili. Slatinčani so v državnem prvenstvu sicer v seriji štirih zaporednih zmag, medtem ko so košarkarji Helios Sunsov po treh zaporednih porazih v zadnji, ključni tekmi za napredovanje v Ligo za prvaka v gosteh premagali Petrol Olimpijo.
Pri ekipi Rogaške je najboljši posameznik po prvem delu ameriški košarkar Rashun Jarrel Davis, ki v povprečju dosega 14,8 točke in 5 podaj na tekmo. Pri ekipi Heliosa, katero je pred nadaljevanjem sezone okrepil Igor Tratnik, je po prvem delu strelsko najučinkovitejši Blaž Mahkovic, ki je s povprečjem 17,8 točke na tekmo drugi strelec prvega dela tekmovanja.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Damjan Novaković, trener Rogaške:
‘’S še peto tekmo proti Heliosu nas čaka začetek Lige za prvaka. Ekipi se med seboj dobro poznata in pretiranih skrivnosti ni, Helios se je pred nadaljevanjem sezone okrepil z Igorjem Tratnikom. Pričakujem težko in izenačeno tekmo a verjamem, da bomo s pomočjo zvestih navijačev uspeli na koncu zmagati.’’

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov:
"Skrivnosti med nami z Rogaško ni, ker smo si letos že štirikrat stali nasproti. Odhajamo na vedno neugoden teren, kjer domači ponavadi letijo na krilih svojih navijačev. Seveda pa v Ligi za prvaka šteje vsaka točka, zato bomo naredili vse, da že na prvem gostovanju pridemo do zmage."
 


ŽE ODIGRANO:
Sreda, 27. februar:
KRKA : PETROL OLIMPIJA 65:70 (8:16, 18:19, 19:11, 20:24)

Mavra 13, Marinelli in Lapornik L. 9; Lapornik M. 14, Jones 12, Lorbek 11
STATISTIKA

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se