Nazaj

Liga Nova KBM: V končnici se je tekmovanju pridružila Cedevita Olimpija, prve četrtfinalne tekme v četrtek

10
maj
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Znani so četrtfinalni pari Lige Nova KBM, prve tekme pa so na sporedu že v četrtek. V končnici Lige Nova KBM se je tekmovanju pridružila tudi lanska zmagovalka Cedevita Olimpija, ki se bo za preboj v polfinale borila s Šentjurjem. Preostali četrtfinalni pari so Gorenjska gradbena družba Šenčur - Ilirija, Helios Suns - Rogaška ter Krka - Terme Olimia Podčetrtek.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
ČETRTFINALE
1. tekme

Četrtek, 11. maj
18:00 Šentjur - Cedevita Olimpija (Sportklub)

Varovanci Damjana Novakovića so 1. del tekmovanja Lige Nova KBM zaključili na sedmem mestu, z razmerjem zmag in porazov 12-15. Košarkarji Šentjurja so odlično odprli sezono in na uvodnih devetih tekmah zabeležili sedem zmag. Cedevita Olimpija zaradi obveznosti v evropskih tekmovanjih v prvem delu ni nastopila, bo pa v aktualni sezoni lovila jubilejni 20. naslov državnih prvakov.

18:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Ilirija (Šport TV)
Moštvi Gorenjske gradbene družbe Šenčur in Ilirije sta se pomerili v zadnjem kolu prvega dela sezone, po podaljšku so slavili Ljubljančani. Pred tem so v aktualni sezoni dvakrat slavili košarkarji GGD Šenčurja, zelo napeto je bilo v 16. kolu, ko je bil v Šenčurju končni rezultat 72:71.

19:00 Helios Suns - Rogaška (TV Celje)
V Domžalah bo odigrana prva četrtfinalna tekma med Helios Suns in Rogaško. V lanski sezoni so Domžalčani igrali v finalu, kjer so se pomerili s Cedevito Olimpijo. Varovanci Dejana Jakare so v tej sezoni Rogaško premagali trikrat, v rednem delu pa doživeli le pet porazov, medtem ko je Rogaška končala na petem mestu, z razmerjem zmag 13-14.

20:00 Krka - Terme Olimia Podčetrtek (Šport TV)
Novomeška Krka je v prvem delu tekmovanja zasedla prvo mesto, za preboj v polfinale pa se bo pomerila s Terme Olimia Podčetrtkom. Krka je Podčetrtane premagala na vseh treh tekmah rednega dela Lige Nova KBM.

RAZPORED KONČNICE LIGE NOVA KBM

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se