Nazaj

Liga Nova KBM: V drugi tekmi 9. kola Termalci zmagali v Ljubljani

03
dec.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V drugi tekmi 9. kola Lige Nova KBM so Termalci v Ljubljani vpisali prvo zmago v gosteh v sezoni 2022/2023, saj so premagali domačo Ilirijo s 76:66, domača ekipa pa je bila v igri za zmago do zadnje četrtine. Danes bosta na sporedu še dve tekmi 9. kola, ki se bo zaključilo jutri s tekmo v Šenčurju, kjer bodo gostovali Helios Sunsi.
Foto: KZS/alesfevzer.com

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

9. kolo
Sobota, 3. december


ILIRIJA : TERME OLIMIA PODČETRTEK 66:76 (16:18, 20:14, 19:28, 11:16)
Ilirija: Arslanagić 2, Kruzynski 6 (0:1), Kmetič 4, Orel 8 (0:1), Pajić 9, Mikuš (0:2), Kureš 2 (2:2), Daneu 14, Vončina 5 (2:2), Klobučar 16 (4:4).
Terme Olimia Podčetrtek: Muratović 26 (6:6), Kosič 13, Strnad 2, Škorjanc 7, Švigelj 12 (2:2), Atanacković 14 (1:2), Tadić 2.

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Ilirije ostajajo pri dveh zmagah v Ligi Nova KBM - premagali so LTH Castings in Zlatorog, Terme Olimia pa so vpisale četrti par točk v sezoni, prvega v gosteh.

Mladi Ljubljančani so bili bližje zmagi, kot kaže končni rezultat. Petintrideset minut so bili enakovreden tekmec, skoraj štiriminutni strelski post med 34. in 38. minuto pa jih je stal dveh točk. Podčetrtani so v tem času naredili delni izid 10:0 in pobegnili na 72:61, kar je bila hkrati tudi najvišja razlika med ekipama v vseh 40 minutah.

Ključno vlogo je odigral Nedžad Muratović, ki je prikazal najboljšo predstavo v dresu Term Olimia. V 25 minutah na parketu je dosegel 26 točk ob metu 9:13 iz igre, ob tem je ujel še sedem žog (indeks 29), 14 točk in 9 skokov je dodal Simo Atanacković, 13 Žan Kosič (6 podaj), 12 pa Žiga Švigelj (7 skokov).

Pri domačih sta do dvomestnih številk prišla Jaka Klobučar (16 točk, met iz igre 5:7) in Žiga Daneu (14 točk, 6 skokov).

Ilirija je s petim zaporednim porazom začela niz štirih domačih tekem (LTH Castings, Krka, Šentjur), tudi Terme Olimia pa bodo naslednji dve tekmi igrale doma, in sicer proti GGD Šenčurju in Helios Sunsih.

Stipe Modrić, trener Ilirije: "Zaslužena zmaga ekipe iz Podčetrtka. Prvi polčas smo še dobro parirali in igrali obrambo, v drugem polčasu pa smo izgubili v skoku, ki smo ga sicer dobili v prvem polčasu, ekipa Term Olimia pa je stopila na plin in se kot rečeno, zasluženo veselila zmage."

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtek: "Super zmaga za našo ekipo, res smo jo potrebovali in jo dosegli kljub vsem težavam, saj smo še vedno brez nosilca Sandija Čebularja, želodčne težave pa pestijo polovico ekipe. To, kar smo si želeli prejšnje tekme in kar je manjkalo, smo pokazali danes, to pa je energija in borba. Začeli smo se zavedati, da moramo pozabiti lanske in predlanske uspehe in da se moramo boriti ter da nismo najboljši. Sedaj se moramo pozdraviti, saj nas čaka serija težkih tekem, tako da upam, da bo zdravstveni bilten v prihodnje boljši."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se