Nazaj

Liga Nova KBM: V Škofji Loki začetek prvoligaškega tedna, v petek na sporedu tri tekme Lige Nova KBM

15
nov.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V sredo bo v Škofji Loki odigran dvoboj 5. kola Lige Nova KBM, pomerili se bosta zasedbi LTH Castingsa in Hopsi Polzele. V petek sledijo trije dvoboji, Krka bo gostila Hopse, Rogaška pričakuje Helios Sunse, ljubljanska Ilirija pa zasedbo GGD Šenčurja. Sobotni termin je rezerviran za dvoboj med Šentjurjem in LTH Castingsom, medtem ko bo v ponedeljek v Laškem gostovala ekipa Term Olimia Podčetrtka.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 5. kolo

Sreda, 16. november
20:00 LTH Castings - Hopsi Polzela (Sportklub)

Prestavljena tekma 5. kola Lige Nova KBM bo odigrana v sredo v Škofji Loki, tako bodo vsi prvoligaši šteli šest odigranih tekem v aktualni košarkarski sezoni. Košarkarji LTH Castingsa lovijo prvo zmago v sezoni, tako kot Laščani. Hopsi so uspeli dvakrat zapored slaviti in sedaj štejejo dve zmagi ter štiri poraze, trenutno imajo enako razmerje zmag in porazov kot Ilirija ter Terme Olimia Podčetrtek.

Liga Nova KBM
1. del, 7. kolo

Petek, 18. november
19:00 Krka - Hopsi Polzela (Spletni prenos)

Zaradi prestavljenih tekem bodo košarkarji s Polzele v sedmih dneh odigrali kar tri tekme, v petek jih čaka težka naloga proti vodilni Krki. Novomeščani se edini lahko pohvalijo s stoodstotnim učinkom, na domačem parketu pa bodo lovili še sedmo zaporedno zmago v državnem prvenstvu.

19:00 Rogaška - Helios Suns (Spletni prenos)
Košarkarji Rogaške so v prejšnjem kolu visoko izgubili na gostovanju v Šenčurju, v sedmem kolu pa bodo gostili v napadu razigrane košarkarje Helios Suns. Po porazu na derbiju s Krko, so Domžalčani nanizali dve zanesljivi zmagi, proti Šentjurju in Zlatorogu.

20:00 Ilirija - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Šport TV)
V Ljubljani bo gostovala zasedba z Gorenjske, košarkarji Šenčurja bodo lovili tretjo zaporedno zmago. Ilirijani bodo na domačem parketu iskali pot do tretje prvenstvene zmage, na zadnjih dveh tekmah so bili blizu, a so v Rogaški klonili s tremi, na Polzeli pa s petimi točkami zaostanka.

Sobota, 19. november
13:00 Šentjur - LTH Castings (Šport TV)

Edini sobotni dvoboj bo odigran v Šentjurju, kamor bo pripotovala zasedba LTH Castingsa. Šentjurčani držijo stik z vodilno Krko, pohvalijo se lahko s petimi zmagami in le enim porazom, premagali so jih le Domžalčani.

Ponedeljek, 21. november
18:00 Zlatorog Laško - Terme Olimia Podčetrtek (Sportklub)

Sedmo kolo Lige Nova KBM bo zaključeno v Laškem, kjer bo domači Zlatorog gostil Terme Olimio Podčetrtek. Laščani so pretekli konec tedna gostovali na Polzeli, po dobrem začetku pa so morali priznati premoč domačinom. Podčetrtani se bodo poskusili vrniti na zmagovita pota, saj so na zadnjih dveh tekmah priznali premoč Krki in Šentjurju.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se