Nazaj

Liga Nova KBM: V Rogaški Slatini podaljšek, druge prvenstvene zmage so se veselili gostje iz Šentjurja

08
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Po odpadli tekmi, ki bi se morala odviti med košarkarji Hopsov in Zlatoroga iz Laškega, sta se v večernem terminu pomerili ekipi Rogaške in Šentjurja. Podaljšek so bolje odigrali gostje in prišli do druge zmage v novi sezoni.
Foto: KK Rogaška

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

2. kolo
Sobota, 8. oktober

ROGAŠKA - ŠENTJUR 88:90 (21:24, 21:13, 16:27, 22:16, 8:10)  *po podaljšku
Rogaška:
Riley 17 (3:4), Jean-Baptiste 10, Durnik 4, Močnik 5, Tabak 2 (2:2), Špan 26 (4:4), Kraljević 3 (1:2), Miličević 21
Šentjur: Craig 10, Dunn-Martin 20 (8:9), Tomažič 17 (2:2), Nemanič 16 (1:1), Držić 12 (2:4), Zupan 11 (1:2), Vujasinović 2, Reuf 2 (2:2).

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Rogaške so doživeli drugi poraz v Ligi Nova KBM, Šentjur pa je po uvodni zmagi proti Laščanom, dobil še drugi lokalni derbi. Odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, ki so ga gostje dobili z izidom 10:8.

Trener Damjan Novaković se je tako zmagovito vrnil v dvorano, v kateri je kot glavni strateg preživel zadnje desetletje in med drugim ekipo Rogaške pripeljal do dveh finalov državnega prvenstva.

Do zmage je njegova nova zasedba prišla z ekipno predstavo in razpoloženim organizatorjem igre Kaelom Dunn-Martinom, ki je ob 20 točkah zbral 13 podaj in šest skokov (indeks 28).

Šentjur bi lahko tekmo zaključil že v rednem delu, vendar je v zadnjih dveh minutah izpustil iz rok prednost petih točk (75:70). Jan Špan je imel priložnost za zmago, saj je imela Rogaška zadnji napad pred podaljškom, v njem pa je Špan (26 točk, trojke 4:11, 11 podaj) poskrbel, da so domači navijači do zadnjega zadrževali dih, saj je ekipo vrnil v igro po zaostanku z 80:87, osemdeset sekund pred koncem.

Šentjur bo v tretjem kolu gostil Ilirijo (15. 10.), Rogaška pa se bo 17. oktobra doma pomerila z Zlatorogom.

Peter Markovinović, trener KK Rogaška: "Tokrat smo bili bližje zmagi, a ponovno neuspešni. Želeli smo, da Špan v trenutku odločitve prevzame odgovornost in videli smo kako se je izteklo, a po poškodbi, ki jo je imel, se je odrezal več kot odlično. Sigurno pa je bilo težje nam, ki smo izgubili skoraj dobljeno tekmo in tako bili psihološko šibkejši v podaljšku. Še ena šola, a gremo naprej."

Damjan Novaković, trener KK Šentjur: "Po šestih in pol letih smo prišli do zmage v Rogaški. Igralci uživajo v igri, igrajo z nasmehom in to je korak v pravo smer. Najbolj važno pa bo, kako se bomo pobrali po prvem porazu. Sem pa že pred tekmo povedal do bo tekma zelo težka in je bilo potrebno borbeno odigrati za novo zmago. Igralci napredujejo in ko bomo kompletni, gremo po nove zmage. Zdaj se usmerjamo na tekmo na Polzeli."


RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se