Nazaj

Liga Nova KBM: V Podčetrtku zanesljiva zmaga domačih košarkarjev

15
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Prvi sobotni obračun je bil odigran v Podčetrtku, domača zasedba se je veselila prve zmage v sezoni. Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so gostili Polzelane in zabeležili zmago s 96:63. Gostujoči košarkarji so popustili v drugem polčasu, katerega so domačini dobili s 54:28. Največ točk na tekmi je dosegel košarkar Hopsov s Polzele, Jure Pelko je zbral 19 točk, domače pa sta do zmage popeljala Sandi Čebular in Žiga Švigelj, ki sta jih prispevala po 15.
Foto: KK Terme Olimia Podčetrtek

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

3. kolo
Sobota, 15. oktober

TERME OLIMIA PODČETRTEK : HOPSI POLZELA 96:63 (20:16, 22:19, 21:13, 33:15)

Terme Olimia Podčetrtek: Muratović 13 (2:2), Turner 13, Strnad 1 (1:2), Škorjanc 2, Švigelj 15 (1:1), Bizjak 3, Stoimenov 9 (1:1), Čebular 15 (2:4), Atanacković 9 (2:2), Boršič 2, Tadić 14 (1:2).
Hopsi Polzela: Steblovnik 7, Pešak 7, Besedić 8 (2:2), Glavan 2, Vranjkovič 14 (4:7), Grušovnik 4, Vasilić 2, Pelko 19 (6:8)

CELOTNA STATISTIKA

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so po dveh tesnih porazih na gostovanjih v Šenčurju in Domžalah, v 3. kolu Lige Nova KBM na domačem parketu prišli do prve zmage v sezoni. Prepričljivo so premagali Hopse s Polzele, ki po dveh nastopih ostajajo brez uspeha.

Če so gostje po prvem polčasu še upali na ugoden razplet, saj je ekipi ločilo le sedem točk, so njihove želje splahnele v uvodnih minutah nadaljevanja. Podčetrtani so v slabih treh minutah pobegnili na 53:35 in zanesljivo prišli do dveh točk. Tretji del igre so domači dobili z 21:13, drugi polčas pa s 54:28.

V domači vrsti se je vseh enajst igralcev, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce. Po 15 točk sta dosegla Žiga Švigelj (trojke 4:7) in Sandi Čebular (met 6:14), s 14 točkami in 13 skoki se je izkazal Nikola Tadić, po 13 točk pa sta prispevala Nedžad Muratović (trojke 3:4, 8 skokov) in Lamonte Centerius Turner (trojke 3:5, 5 podaj).

Za goste, ki so zadeli le tri trojke v primerjavi s šestnajstimi Podčetrtka, je Jure Pelko dosegel 19 točk, Marko Vranjkovič pa 14 točk in 15 skokov.

Terme Olimia Podčetrtek bodo 22. oktobra gostile novinca v prvoligaški druščini (LTH Castings), Hopsi pa se bodo dan prej doma pomerili z Rogaško.

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka: "Po dveh težkih tekmah proti Šenčurju in Heliosu, kjer smo pokazali dokaj solidno predstavo, z dosti napakami. Pokazali smo, da smo blizu najboljšim, tako kot lani. Lahko smo pozitivni, kljub vsem napakam v prvih dveh kolih. Danes smo se gotovo soočili z nekim pritiskom, kar se je poznalo v prvem polčasu. Nismo igrali kolektivno, žoga ni dovolj krožila, hoteli smo prehitro zmagati. V drugem polčasu pa smo pokazali lepo igro, malce smo se tudi sprostili. Do neke meje smo se držali načrta glede Pelka, na trenutke smo pozabili, kar so gostje tudi kaznovali. Veseli me, da imamo velik nabor igralcev, mladih in vsi se morajo na to navaditi, da imamo dovolj močno rotacijo ter da lahko presenetimo. Smo zadovoljni s prvo zmago in že razmišljamo o Škofji Loki." 

Matjaž Čuješ, trener Hopsi Polzele: "Čestitke ekipi Podčetrtka na zasluženi zmagi. Pokazali so, da so kvalitetnejša ekipa, saj imajo deset izkušenih igralcev, katere lahko rotirajo. Dobro smo se držali v prvem polčasu, na začetku drugega pa popustili, kar so oni znali izkoristiti in narediti razliko. Vemo, da kadar se takšna ekipa razigra, je težko biti enakovreden. Do konca tretje četrtine smo bili na 15 točkah razlike, nato pa je ta narasla celo na 30. Mislim, da je razlika malce previsoka, vsekakor pa zaslužena zmaga Podčetrtka."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se