Nazaj

Liga Nova KBM: Uvodna tekma 24. kola v soboto, dvoboj za obstanek v Laškem

13
apr.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Prvoligaši se po premoru vračajo na košarkarska prizorišča, prvo mesto lovita Krka in Helios Suns, medtem ko obstanek v Ligi Nova KBM lovijo tri ekipe, in sicer LTH Castings, Hopsi Polzela in Zlatorog Laško. V Škofji Loki bo LTH Castings v soboto lovil zmago proti Iliriji, v nedeljo pa bo pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur gostovala Rogaška. V začetku prihodnjega tedna bomo spremljali štajerski obračun, dvoboj za obstanek bosta odigrali ekipi Zlatoroga Laško in Hopsi Polzele. V sredo sta na sporedu dve tekmi, v Domžalah bo Helios Suns gostil Terme Olimia Podčetrtek, v Novem mestu pa Krka pričakuje košarkarje Šentjurja.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 24. kolo

Sobota, 15. april
13:00 LTH Castings - Ilirija (Šport TV)

Moštvo LTH Castings v 24. kolu Lige Nova KBM pričakuje Ilirijo, nato pa se bodo Ločani pomerili z neposrednima tekmecema za obstanek, Hopsi Polzelo in Zlatorogom Laško ter ob koncu prvega dela s Krko. Ljubljančani so po dveh zaporednih porazih visoko premagali Hopse, v dosedanjem delu državnega prvenstva so košarkarji Ilirije slavili desetkrat in zabeležili 13 porazov.

Nedelja, 16. april
20:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Rogaška (Šport TV)

V Šenčurju bo domača zasedba Gorenjske gradbene družbe Šenčur lovila tretjo zmago proti Rogaški. Šenčurjani štiri kola pred koncem prvega dela zasedajo tretje mesto. Mesec marec se ni izšel po načrtih ekipe iz Rogaške Slatine, saj so premagali le LTH Castings, premoč pa so priznali Iliriji, Hopsi Polzeli in Krki. S tekmo v Šenčurju se za Rogaško zaključuje niz tekem z vodilnimi moštvi Lige Nova KBM. 

Ponedeljek, 17. april
18:00 Zlatorog Laško - Hopsi Polzela (Sportklub)

Pravi boj za zmago pričakujemo v Laškem, kjer domači Zlatorog pričakuje goste s Polzele. V tekmi drugega kola so slavili Hopsi, v enajstem kolu pa Laščani, tako v medsebojnih dvobojih nasprotnika štejeta po eno zmago. V odigranih 23 kolih Lige Nova KBM so Hopsi zbrali sedem zmag, medtem ko je Zlatorog zabeležil eno manj.

Sreda, 19. april
18:00 Helios Suns - Terme Olimia Podčetrtek (Šport TV)

Podčetrtani letos Helios Suns še niso premagali, čeprav so bili v drugem kolu v Domžalah blizu zmagoslavja. Helios Suns bo lovil jubilejno dvajseto prvenstveno zmago v aktualni sezoni, košarkarji Term Olimia Podčetrtka pa bodo v Domžalah poskusili prekiniti niz dveh porazov (LTH Castings in Krka).

19:00 Krka - Šentjur (Spletni prenos)
Košarkarji Krke so se po treh zaporednih porazih (pestile so jih poškodbe) vendarle pobrali in premagali Rogaško ter Terme Olimio Podčetrtek. Šentjur se sicer nahaja v zgornjem delu prvenstvene lestvice, a ima le zmago več kot Podčetrtani ter dve več kot Ilirija in Rogaška.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se