Nazaj

Liga Nova KBM: Termalci zadnji polfinalisti Lige Nova KBM

12
maj
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana – Igralci Term Olimia iz Podčetrtka so se kot zadnji uvrstili v polfinale Lige Nova KBM. V odločilni, tretji tekmi so v gosteh premagali Nutrispoint Ilirijo in tako potrdili vstopnico za polfinalni obračun s košarkarji Helios Suns. Obe polfinalni seriji se bosta začeli v soboto, 14. maja. 
Foto: KK Nutrispoint Ilirija

LIGA NOVA KBM
ČETRTFINALE
3. tekma

Četrtek, 12. maj

NUTRISPOINT ILIRIJA (4) : TERME OLIMIA PODČETRTEK (5) 63:73 (20:17, 14:10, 15:25, 14:21)  *1:2

Nutrispoint Ilirija: Milašinović 13 (4:4), Pajić 10, Jurkovič 6 (1:2), Bačvič 9, Vončina 16 (2:2), Ciani 9 (1:3).
Terme Olimia Podčetrtek: Muratović 14, Strnad 10, Williams 14, Čebular 22 (3:7), Atanacković 13 (3:5).
CELOTNA STATISTIKA
Na Kodeljevem je padla še zadnja odločitev o polfinalistih državnega prvenstva. Potem ko je bil že pred tem znan prvi polfinalni par, v katerem se bosta merili Cedevita Olimpija in Rogaška, so si mesto med najboljšo četverico priigrali še Podčetrtani. Ti se bodo za finale merili s Helios Suns.

Ljubljančani so prvo tekmo dobili za štiri točke, druga pa je precej zanesljivo pripadla današnjemu tekmecu. Ta je danes domači ekipi vsilil svoj ritem igre in v drugem polčasu nagnil tehtnico na svojo stran.

Gostitelji so tekmo dobro začeli in z nekaj trojkami pobegnili na 17:6. Toda Podčetrtani česa takšnega več niso dopustili in ostajali na ulovljivi razdalji, v drugi polčas so šli s sedmimi točkami minusa.

Sredi tretjega dela igre so gosti prišli tudi do vodstva, z majhnim so vstopili tudi v zadnjih deset minut. V teh pa so gosti stopnjevali ritem in prišli hitro do devetih točk prednosti (61:52).

Sredini četrtine pa je domačim po minuti odmora uspelo praktično izničiti zaostanek, toda dobro minuto pred koncem je Nejc Strnad s trojko od table gostujočo zasedbo spet odpeljal na dokaj varnih 68:61.

Ko pa je Nedžad Muratović pol minute pred koncem z novo trojko še povečal prednost na 71:61, je bil zmagovalec odločen.

Pri domačih je Luka Vončina prispeval 16 točk, Marko Pajić pa 10 točk in 13 skokov, pri gostih, ki so dobili skok (45-36) in tekmečevo mrežo uspešno rešetali z meti za tri točke, pa je prednjačil izkušeni Sandi Čebular z 22 točkami, 11 skoki, osmimi podajami in indeksom 31.

Prvi polfinalni tekmi bosta v soboto, ekipe pa bodo spet igrale na dve zmagi.


* izid v zmagah, igra se na dve dobljeni zmagi

RAZPORED POLFINALA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se