Nazaj

Liga Nova KBM: Štirje prvoligaši bodo na parket stopili že v petek

06
okt.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V drugem kolu Lige Nova KBM bosta v petek, 7. oktobra, na sporedu dve tekmi, posledično bosta dve na sporedu v soboto, 8. oktobra in ena v ponedeljek, 10. oktobra. S prenosom na Šport TV si boste lahko ogledali dvoboja med Helios Suns in Terme Olimia Podčetrtek (petek) ter Hopsi Polzela in Zlatorog Laško (sobota). V ponedeljkovem terminu se bosta pomerili ekipi Gorenjska gradbena družba Šenčurja in LTH Castingsa (Sportklub). V petek bo v Novem mestu Krka gostila Ilirijo, medtem ko si bo v večernem terminu mogoče ogledati srečanje med Rogaško in Šentjurjem. 
Foto: KK Šentjur

Liga Nova KBM

1. del, 2. Kolo
 

Petek, 7. oktober

 

19:00 Krka – Ilirija (Spletni prenos)

 

Košarkarji Krke so v prvem krogu visoko premagali Rogaško, najboljši strelec je bil Rok Stipčević, ki je dosegel 20 točk. Prav tako bo tudi Ilirija lovila drugo zmago, in sicer gostujočo, v prvem krogu so v napeti končnici premagali moštvo LTH Castingsa.

 

20:00 Helios Suns – Terme Olimia Podčetrtek (Šport TV)

 

Domžalčani bodo tudi v drugem kolu igrali na domačem parketu, v prvem kolu so bili razigrani in z visoko razliko premagali Hopse Polzelo. Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so bili v ponedeljek v Šenčurju »prekratki« za sedem točk.

 

Sobota, 8. oktober

 

13:00 Hopsi Polzela – Zlatorog Laško (Šport TV)

 

Hopsi bodo poskusili popraviti vtis z uvodne tekme, saj so bili visoko poraženi v Domžalah. Tudi Laščani so klonili v prvem kolu, sosedski derbi je pripadel košarkarjem Šentjurja.

 

19:00 Rogaška – Šentjur (Spletni prenos)

 

Pred domačo publiko bodo prvič v sezoni nastopili košarkarji Rogaške, v prvem kolu se ni izšlo po njihovih načrtih, saj so Novomeščani slavili z visoko prednostjo. Košarkarji Šentjurja bodo lovili še drugo prvenstveno zmago, v prvem kolu sta blestela Rok Nemanič (18 točk) in Tavian Mc Kael Dunn-Martin (17 točk).

 

Ponedeljek, 10. oktober

 

18:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur – LTH Castings (Sportklub)

 

V ponedeljek je na sporedu gorenjski dvoboj, košarkarji iz Šenčurja bodo tudi drugo tekmo odigrali na domačem parketu, gostili pa bodo moštvo LTH Castingsa. GGD Šenčur je v prvem kolu premagal nasprotnika iz Podčetrtka, medtem ko je LTH Castings v napeti končnici klonil proti ljubljanski Iliriji.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICI DELA LIGE NOVA KBM

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se