Nazaj

Liga Nova KBM: Štajerski obračun v Laškem, gorenjski pa v Škofji Loki

13
dec.
2022
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Na sporedu je 11. kolo Lige Nova KBM, že v sredo ekipa Helios Suns gostuje v Podčetrtku. V petek sta na sporedu dve tekmi, Ilirija gosti vodilno Krko, gorenjski obračun med LTH Castings in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur pa bo odigran v Škofji Loki. V soboto se bosta pomerili ekipi Zlatoroga Laško in Hopsi Polzele, medtem ko je ponedeljkov termin rezerviran za dvoboj med Šentjurjem in Rogaško.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 11. kolo

Sreda, 14. december
19:00 Terme Olimia Podčetrtek - Helios Suns (TV Celje)

V sredo pričakujemo dvoboj med Terme Olimia Podčetrtkom in Helios Suns, prvi dvoboj v aktualni sezoni je pripadel Domžalčanom. Podčetrtani so bili precej blizu zmage, ob koncu srečanja je na semaforju kazalo 101:97, v korist domačih košarkarjev. Helios Suns zaseda drugo mesto na prvenstveni lestvici, ob le enem porazu, ekipa iz Podčetrtka je trenutno na sedmem mestu in šteje štiri zmage.

Petek, 16. december
20:00 Ilirija - Krka (Šport TV)

Vodilno Krko čaka še tretje zaporedno gostovanje, tokrat pri ljubljanski Iliriji. Novomeščani so slavili na vseh dosedanjih tekmah, košarkarji Ilirije pa so se veselili zmag na dveh tekmah, proti vodilnemu moštvu lige bodo poskusili prekiniti niz porazov.

20:00 LTH Castings - Gorenjska gradbena družba Šenčur (Spletni prenos)
Gorenjski dvoboj med LTH Castings in Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur bo odigran v Škofji Loki. Šenčur je v domači dvorani slavil z 72:65, takrat je 19 točk prispeval Emir Ahmedović, Dino Murić pa je zbral kar 17 skokov.

Sobota, 17. december
13:00 Zlatorog Laško - Hopsi Polzela (Šport TV)

Edini sobotni dvoboj bo odigran v Laškem, v goste prihaja ekipa s Polzele. Laščani so v zadnjem krogu premagali košarkarje Šentjurja, medtem ko so Hopsi na domačem parketu priznali premoč Domžalčanom. Varovanci Aleša Pipana so v dosedanjem delu prvenstva dvakrat slavili, Hopsi pa se lahko pohvalijo s štirimi zmagami. 

Ponedeljek, 19. december
18:00 Šentjur - Rogaška (Sportklub)

V ponedeljek bo Rogaška gostovala v Šentjurju, tokratna nasprotnika sta v zadnjem kolu Lige Nova KBM ostala brez zmag. V drugem kolu Lige Nova KBM je bil zmagovalec odločen po podaljšku, zmage z 88:90 so se veselili košarkarji Šentjurja.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se