Nazaj

Liga Nova KBM: Sosedski derbi v Rogaški Slatini, v petek dvoboja v Laškem in Ljubljani

02
feb.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Uvodni tekmi 17. kola Lige Nova KBM bosta odigrani v Laškem in Ljubljani, in sicer se bosta pomerili ekipi Zlatoroga Laško in LTH Castingsa ter Ilirije in Helios Suns. V soboto bo v Šentjurju gostovala vodilna Krka, medtem ko je v nedeljo na sporedu srečanje med Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur in Hopsi Polzelo. Za zaključek 17. kola Lige Nova KBM bo odigran sosedski derbi med Rogaško in Terme Olimia Podčetrtkom.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 17. kolo

Petek, 3. februar
19:00 Zlatorog Laško - LTH Castings (TV Celje)

V Laškem bomo spremljali tekmo med Zlatorogom in LTH Castingsom, kot trenutno kaže stanje na lestvici, se bosta nasprotnika borila za obstanek med prvoligaši. Tako Laščani kot gostje iz Škofje Loke lovijo peto prvenstveno zmago. Prvo medsebojno tekmo v Športni dvorani Poden so dobili domači košarkarji z rezultatom 83:73.

20:00 Ilirija - Helios Suns (Šport TV)
Ilirija je v 16. kolu gostovala v Šenčurju in v zaključku srečanja ostala brez zmage, Domžalčani pa so doma visoko premagali Rogaško. V mesecu januarju sta ekipi Ilirije in Helios Suns v Ligi Nova KBM doživeli le en poraz, Ilirija v prejšnjem kolu (GGD Šenčur), Helios Suns pa v 13. proti Krki.

Sobota, 4. februar
13:00 Šentjur - Krka (Šport TV)

Vodilna Krka, ki je v prejšnjem kolu doživela prvi prvenstveni poraz, odhaja na gostovanje v Šentjur. Košarkarji Šentjurja ne najdejo poti do zmage, saj so po odličnem začetku nanizali sedem porazov. V 8. kolu je Krka v Novem mestu slavila s 85:66.

Nedelja, 5. februar
20:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Hopsi Polzela (Šport TV)

Na Gorenjskem bodo gostovali Hopsi, ki so v prejšnjem kolu prekinili neverjetni niz Krke (15 zaporednih zmag). Košarkarji Šenčurja bodo proti gostom s Polzele lovili tretjo zaporedno zmago, s čimer bi tudi zadržali tretje mesto na prvenstveni lestvici.  

Ponedeljek, 6. februar
18:00 Rogaška - Terme Olimia Podčetrtek (Sportklub)

Še drugič v sezoni bomo spremljali sosedski derbi med Rogaško in Terme Olimia Podčetrtkom. Košarkarji Rogaške so na zadnjih treh tekmah priznali premoč nasprotniku, kljub temu motiva proti nasprotniku, ki je slavil na prvi tekmi (86:83), ne bo manjkalo. Podčetrtani lovijo tretjo zaporedno zmago in deveto prvenstveno.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se