Nazaj

Liga Nova KBM: Sosedski derbi v Rogaški Slatini, otvoritvena tekma v Šenčurju

26
apr.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Uvodna tekma 26. kola Lige Nova KBM bo odigrana 27. aprila, Gorenjska gradbena družba Šenčur bo gostil ekipo Šentjurja. V soboto bosta odigrani dve tekmi, ob 13. uri je na sporedu sosedski derbi med Rogaško in Terme Olimia Podčetrtkom, medtem ko bo večerni dvoboj odigran v Laškem, med domačim Zlatorogom in LTH Castings. V tradicionalnem nedeljskem terminu bomo spremljali dvoboj Krke in Hopsi Polzele, zaključno srečanje kola pa bo odigrano v Domžalah, kjer bo Helios Suns gostil Ilirijo.
Foto: KZS/alesfevzer.com

Liga Nova KBM
1. del, 26. kolo

Četrtek, 27. april
18:00 Gorenjska gradbena družba Šenčur - Šentjur (Sportklub)

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur bodo proti Šentjurju lovili šesto zaporedno zmago. V aktualni sezoni sta se nasprotnika pomerila dvakrat, trenutno razmerje v zmagah je 1:1.

Sobota, 29. april
13:00 Rogaška - Terme Olimia Podčetrtek (Šport TV)

V Rogaški Slatini bo odigran sosedski derbi med Rogaško in Terme Olimia Podčetrtkom, tudi med tema dvema ekipama je razmerje v zmagah 1:1. Obe ekipi sta v dosedanjem delu prvenstva dosegli po 11 zmag ter zabeležili 14 porazov in sta že uvrščeni v končnico Lige Nova KBM.

19:00 Zlatorog Laško - LTH Castings (TV Celje)
Laščani so ob porazu v prejšnjem kolu ostali brez možnosti za obstanek med elito, tokrat pa gostijo ekipo LTH Castings, ki je bil neposredni tekmec v boju za obstanek. Ločani so Laščane v tej sezoni dvakrat premagali.

Nedelja, 30. april
20:00 Krka - Hopsi Polzela (Šport TV)

Novomeška Krka se s Helios Suns bori za vrh lestvice Lige Nova KBM, medtem pa so si Hopsi že zagotovili obstanek med prvoligaši. Krka je v 25. kolih doživela le pet porazov, v 16. kolu so jih premagali tudi Hopsi, končni rezultat je bil 73:66.

Torek, 2. maj
18:30 Helios Suns - Ilirija (Šport TV)

Vodilni Helios Suns v torek pričakuje košarkarje Ilirije, ki so na zadnjih treh tekmah slavili, med drugim so premagali tudi Krko. Na prvi medsebojni tekmi v aktualni sezoni so slavili Domžalčani, drugo pa so v napeti končnici dobili Ljubljančani.

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se