Nazaj

Liga Nova KBM: Sixt Primorska za četrto letošnjo lovoriko, Petrol Olimpija želi podaljšati finalni niz

23
maj
2019
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - Finalna serija Lige Nova KBM se ponovno seli v Areno Bonifika. Košarkarji Sixt Primorske bodo imeli jutri prvo zaključno žogo za zgodovinski uspeh, medtem ko Ljubljančane v lovu na tretji zaporedni naslov obdrži le zmaga. Obračun v Kopru, ki se bo začel ob 18.45 uri, si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.


LIGA NOVA KBM

FINALE
Petek, 24. maj, ob 18:45
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA *[2:0] - prenos na Šport TV

Koprčani so na prvih dveh tekmah finalne serije Lige Nova KBM upravičili vlogo favorita in pred jutrišnjo tekmo vodijo z 2:0. Od zgodovinskega uspeha jih loči le še ena zmaga, ki jo bodo zagotovo poskusili doseči pred domačimi gledalci.

Oslabljena postava Petrola Olimpije je na prvih dveh tekmah finala Koprčanom nudila izjemen odpor. Na prvi tekmi sta bili ekipi tri četrtine praktično izenačeni, nato so Koprčani z delnim izidom 12:0 prišli do prve zmage. V Stožicah temu ni bilo tako, Ljubljančani so velik del drugega polčasa vodili, na koncu pa so po razburljivi končnici za točko zmagali Koprčani.

Najkoristnejša posameznika letošnjega finala, na strani Primorcev, sta Marko Jagodić Kuridža in Marjan Čakarun. Strelsko vlogo je na prvi tekmi prevzel Lance Harris, medtem ko sta se na drugi tekmi razigrala Alen Hodžić in Ivan Marinković. Petrol Olimpija v finalni seriji nastopa brez svojega najkoristnejšega igralca letošnje končnice, Luke Šamanića, še kako pa se v njihovi igri pozna odsotnost Jana Špana. Če sta v Kopru vodilno strelsko vlogo prevzela Miha Lapornik in Marvin Jermaine Jones, sta to na drugi tekmi v Stožicah storila Roko Badžim in Aleksandar Lazić.

Tudi na tretji tekmi lahko pričakujemo težek boj pod obema obročema. Petrol Olimpija je na prvi tekmi dominirala v napadalnih skokih in tako dosegla 22 točk, kar so košarkarji Sixt Primorske na drugi tekmi omejili in jim po napadalnih skokih dovolili le 2 točki. Ključni bodo tudi igralci s klopi, nekoliko večjo izbiro košarkarjev ima na voljo strateg Jurica Golemac, medtem ko Jure Zdovc še vedno pogreša ključnega igralca, ki bi jim lahko v odločilnih trenutkih prinesel zmago.
Tretja tekma, ki bo morda že odločilna, se bo z neposrednim prenosom na Šport TV začela ob 18.45 uri.

Izjavi trenerjev pred tekmo
Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:
"V domači Areni Bonifika nas čaka tretja tekma finalnega niza. Vse navijače vabim, da nam pridejo pomagati v čim večjem številu! Tekma zagotovo ne bo lahka. Nikakor se v naših glavah ne porajajo misli, da bomo Petrol Olimpijo z lahkoto ugnali še tretjič. Prva obračuna sta pokazala, da moraš biti za uspeh iz tekme v tekmo boljši. Naredili bomo vse, da popravimo številne napake v naši igri z druge tekme v Ljubljani ter končamo finalni niz."

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:
“Pred tretjo tekmo finalnega niza s Sixt Primorsko je težko karkoli napovedovati. Na Koprčane se bomo dobro pripravili in naredili vse, da bomo tudi na tretjem obračunu konkurenčni in v igri za zmago. Igralce smo uspeli nekoliko sprostiti po tisti drugi tekmi v Stožicah, v Kopru pa bomo napravili vse, da Sixt Primorsko presenetimo.”

 

ŽE ODIGRANO
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA 75:76 (18:22, 14:19, 23:17, 20:18) *[0:2]
Badžim 25, Lazić 13, Lorbek 11; Jagodić Kuridža 17 (10 skokov), Hodžić in Marinković (7 skokov) 13
STATISTIKA

SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA 79:61 (17:19, 21:16, 19:17, 22:9) *[1:0]
Jagodić Kuridža 18 (7 skokov), Čakarun (6 skokov) in Harris 12; Lapornik 15 (5 skokov), Jones 14, Lazić 8 (7 skokov)
STATISTIKA



RAZPORED TEKEM FINALNE SERIJE
Petek, 24. maj, ob 18.45
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA

*Morebitna 4. tekma
Nedelja, 26. maj, ob 18.15
PETROL OLIMPIJA : SIXT PRIMORSKA

*Morebitna 5. tekma
Torek, 28. maja, ob 18.45
SIXT PRIMORSKA : PETROL OLIMPIJA
 

 

Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se