Nazaj

Liga Nova KBM: Šentjur prekinil niz porazov

10
feb.
2023
  • Liga Nova KBM

Ljubljana - V 18. kolu Lige Nova KBM so košarkarji Šentjurja gostovali na Polzeli in prekinili niz porazov. Gostje iz Šentjurja so prevladovali predvsem v prvi (10:24) in tretji četrtini (15:30), na koncu pa slavili s 57:74. 
Foto:KZS/alesfevzer.com

LIGA NOVA KBM, 1. DEL TEKMOVANJA

18. kolo
Petek, 10. februar
HOPSI POLZELA : ŠENTJUR 57:74 (10:24, 16:11, 15:30, 16:9)

Hopsi Polzela: Steblovnik 2, Pešak 5, Besedić 9 (2:2), Glavan 11 (2:2), Vranjkovič 11, Trobina 2, Borišek 3, Goltnik 4 (1:2), Vasilić 4 (2:2), Pelko 6 (4:6).
Šentjur: Craig 4, Dunn-Martin 20 (5:5), Tomažič 19 (2:3), Nemanič 14 (1:1), Rikalo 2, Zupan 2, Glogovac 10, Kellner 3.

CELOTNA STATISTIKA

Potem ko so pred dobrimi desetimi dnevi premagali Krko in ji zadali prvi poraz v Ligi Nova KBM, so Hopsi v 18. kolu doma pokleknili pred Šentjurjem, ki je v tekmo vstopil z osmimi zaporednimi porazi oziroma desetimi, vključujoč Pokal Spar.

Hopsi bodo v nadaljevanje prvenstva v začetku marca - naslednji teden je rezerviran za zaključni turnir Pokala Spar v Mariboru, zadnji teden v februarju pa za reprezentanco v kvalifikacijah za SP - krenili z izkupičkom 6-12. Šentjur, ki je zmagal prvič po 3. decembru, pa z 8-10.

Šentjur je vodil od prve do zadnje minute in zasluženo prišel do dveh točk. Prvo četrtino je dobil s 24:10. Ob odmoru je pri domačih še tlelo upanje na preobrat, po tretji četrtini, ki so jo gostje dobili s 30:15, pa je bilo vprašanje o zmagovalcu dokončno rešeno.

Pri Šentjurju je večji del naloge opravila naveza Tavian Dunn-Martin (20 točk) - Tim Tomažič (19 točk, 9 skokov) - Rok Nemanič (14 točk, trojke 3:6), pri domačih pa sta do dvomestne številke točk prišla le Ožbej Glavan in Marko Vranjkovič, ki sta dosegla po enajst točk.

Matjaž Čuješ, trener Hopsi Polzele: "Najprej bi čestital ekipi Šentjurja za zasluženo zmago. Mi smo slabo odprli tekmo in dovolili, da se oni razigrajo. Čeprav smo se vrnili v igro, nismo imeli moči, da bi obrnili tekmo sebi v prid. Poškodbe so pustile svoj davek, tako da nam prav pride premor v ligi. Najprej bomo sanirali poškodbe in se pripravili za končnico prvenstva. Hvala navijačem za podporo."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Zaslužena zmaga, prevladovali smo od začetka do konca. Kaj se je dogjalao, vemo mi v klubu. Zadnja dva tedna smo v popolni zasedbi, dobro formo smo pokazali že proti Krki. Danes smo odigrali zelo dobro in sedaj gremo samo še naprej."

Tim Tomažič, košarkar Šentjurja: "Zavedali smo se, da nas čaka zahtevno gostovanje. Držali smo se dogovorov, ki smo se jih dogovorili pred tekmo in na koncu zasluženo slavili. Hopsi so dobra ekipa, ki se je skozi prvi del tekmovanja dvigovala, a mi smo jih tokrat s potrpežljivo in pametno igro zaustavili."

RAZPORED TEKEM IN LESTVICA 1. DELA LIGE NOVA KBM
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom, da vam ponudimo najboljšo možno uporabniško izkušnjo na naših spletnih straneh. Več
Strinjam seNe strinjam se